Ik heb nogal veel courgettes in de tuin en ik wil vanavond iets lekkers maken met courgette maar ik heb geen idee wat. Iemand een suggestie? Moet wel simpel zijn want zo'n goede kok ben ik niet.
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 21-08-03 15:18
doperwten courgettesoep!!! Jammer dat je zo ver weg woont anders kwam ik spontaan bij je eten... Courgettes vind ik ook altijd lekker om te roerbakken met wat paprika, ui en champignons en dan heel simpel met rijst te eten... je kan ook de courgettes en paprika's roerbakken... dan uit de wok/pan halen, champignons en ui er in, beetje creme fraiche, scheutje wijn, wat knoflook en dan heb je een sausje voor bij je rijst... als je vlees wil zou ik lekker kip nemen of biefstukreepjes mee bakken met de groente. Ik zal ook even de link met het recept van de soep opzoeken.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 21-08-03 15:19
Nodig - courgettes - 1 à 2 uitjes - 1 teentje knoflook - rijst (arboriorijst, bakrijst) - parmezaanse kaas - peper en zout - bouillon (blokje of zelfgemaakt)
Hoe maken - Was de courgettes en hol ze uit (vruchtvlees eruit schrapen met een lepel) - Schil de uitjes en de knoflook en snipper ze in stukjes (knoflook heel fijn, ui mag iets groffer) - Fruit de ui en de knoflook in boter of olijfolie - Voeg hier de rijst aan toe en laat even meebakken - Voeg de bouillon toe aan de rijst, tot de rijst onder staat - De rijst laten koken tot de bouillon helemaal is 'verdampt', eventueel als de rijst nog niet gaar genoeg is nog wat bouillon toevoegen tot de rijst wel gaar is - Het vruchtvlees wat je hebt uitgeschraapt uit de courgette bij de rijst voegen en eventjes mee laten pruttelen (als er nog bouillon bij zit) - Snuifje zout in de courgette strooien en in de oven laten garen - De rijst kruiden met peper en zout naar smaak - Op het laatste moment de parmezaanse kaas onder de rijst mengen en dan de courgettes vullen met het rijstmengsel - Overstrooien met overschotje parmezaanse kaas
Je kan ook gehakt bij de vulling doen als je wil, gehakt rul bakken in de pan en ook op het laatste moment door de rijst scheppen.
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 21-08-03 15:20
Two thumbs up voor de copy & paste mogelijheid
Doperwten/courgettesoep
Ik kook in wat water doperwten met courgettes (in plakjes gesneden natuurlijk) en een ui (ik denk ruim een kwartier en naar verhouding iets meer doperwten dan courgettes maar niet overdreven veel meer... verhouding van 1.1 op 0.9 zeg maar denk ik). Ondertussen maak ik bouillon met een (kippen)bouillonblokje (maar dat mag natuurlijk ook een ander blokje zijn... de hoeveelheid blokjes ligt natuurlijk aan de hoeveelheid water)... Na het koken de doperwten, courgettes (voor een grote pan 3 pakjes diepvriesdoperwten met 3 a 4 courgettes)en ui in de blender of even mewt de hand zeven (blender is aanzienlijk makkelijker ) tot je een puree achtige massa hebt... bouillon toevoegen tot de dikte van de soep naar wens is, wat bieslook, peper en eventueel lenteui ringetjes er in et voila. Ik schenk altijd wat koksroom over de bolle kant van een lepel in mijn bordje soep...erg lekker .
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 21-08-03 17:00
vikki schreef:
Two thumbs up voor de copy & paste mogelijheid
Er zou alleen nog een knopje moeten bestaan zodat je kon copy-pasten uit je eigen gedachten... (voor de receptjes die je eigenlijk niet opgeschreven of op pc hebt staan omdat je ze al lang kent enzo...)
Wel offtopic maarja...
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 21-08-03 17:06
Ja, dan had ik niet zo lang zitten peinsen en tikken op mijn la-la-la-lasagna recept. Als ik heel handig was zou ik het zelf onwikkelen en er patent op aanvragen.