Ik eet weer wat experimenteels...

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Ik eet weer wat experimenteels...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-03 17:36

... en da's altijd even afwachten hoe het uitpakt.
Vandaag: ovenschotel met prei, ham, mais, paprika en tomaat.
Bij gebrek aan een tomaat heb ik de tomaat maar weggelaten... Scheve mond
Over een paar minuten weet ik of het wat was, en dan laat ik het wel weer weten.
.............................
Nou, als de prei gaar was geweest, was het wel lekker geweest. Maar daar was dus niet doorheen te komen. Over een tijdje probeer ik het nog wel een keer, ik heb wat foutgedaan dus. Hoelang moet je eigenlijk "blancheren"? Drie seconden of drie minuten? (serieus) Verward


Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-03 21:03

en? hoe was het?

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-03 00:29

blancheren is vlg. mij secondenwerk, maar daar wordt het dus niet gaar van als dat het is wat je bedoelt.


Kim82
Berichten: 908
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: ENSCHEDE

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-03 14:41

Je kunt de prei beter eerst even bakken of koken.

Ook bekend als Kim20!

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-08-03 14:45

kim20 schreef:
Je kunt de prei beter eerst even bakken of koken.
Sja, "blancheren", stond er... ik dacht ook dat het secondenwerk was (net als lageveld), maar kennelijk was het niet lang genoeg. Het piept dan zo tussen je tanden, als het niet gaar is... Haha! Volgende keer laat ik het er gewoon twee minuten inliggen. Iets anders waar ik achterkwam: als je gehalveerde preien moet koken, kun je beter de onderkant eraan laten zitten... anders wordt het zo'n zooitje. Frusty Het resultaat zag er wel gezellig uit trouwens!
*zucht* There's always next time... Ach gut

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-03 22:02

Uit 1 of ander culinair kookboek: blancheren is: Groenten in kokend water leggen, wachten tot het water weer kookt en dan onder koud water afspoelen. Dus, het kan secondenwerk zijn, maar ook iets meer.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Apple

Berichten: 76181
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-03 22:07

Kan me zo voorstellen dat je juist met de tomaat een essentieel ingredient hebt gemist.

In de oven laat tomaat flink wat vocht los waardoor de andere ingredienten beter gaar kunnen koken (mais is bijvoorbeeld makkelijker weg te laten). Waarschijnlijk heb je een veel beter resultaat als je de volgende keer wel de tomaat toevoegd.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers