Dacht echt dat het einde verhaal was.... :'(

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Leo

Berichten: 50109
Geregistreerd: 06-12-02

Dacht echt dat het einde verhaal was.... :'(

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-08-03 15:38

Waar ik het allermeest bang voor ben, is dat ik op een dag mn paardje dood zie (gaan) Dat ze plotseling languit in het land ligt, dat ik haar in moet laten slapen, of dat (het komt steeds dichter onze kant op) zo'n verknipte figuur het flikt mn paardje met (mes)steken te mishandelen. Verdrietig

Iedereen is hier natuurlijk bang voor...

Vandaag kwam het alleen wel héél dicht bij. Ik ben net thuis, en nog steeds niet van de schrik bekomen.

Leo heeft een onzienlijke hekel aan vliegenspray. Alleen van de geur al slaat ze op tilt.
Ik had haar net terug aan de kuur (lange ketting aan een pen in de grond. Als ze los loopt springt ze over alle hekken)
en toen zag ik de vles vliegenspray in de bak liggen ; omgevallen en het lekte. De kuur stond nu heel dichtbij het hek, en toen ik het opruimde, rook Leo de lucht en wilde wegrennen.

Nu lag de kuur tussen haar achterbenen, en ze struikelde erover. Bijna viel ze op haar knieen. Had ze dat nu maar gedaan, dan had ik zo bij haar kunnen komen.
Maar nee, ze raakte volledig in paniek, begon te steigeren en probeerde zich al bokkend, springend en zo hard galopperend als ze kon te bevrijden van de ketting, die natuurlijk steeds strakker om haar benen spande.

Leo kan erg gek doen, maar zo wild als vandaag heb ik een paard nog nooit zien doen. Ze leek werkelijk in doodsstrijd.
Meer dan vier keer viel ze spartelend op de grond, raakte nog meer verstrikt en sprong in paniek weer op.

Ik was zo ontzettend bang. Ik kon niets doen! Als ik in haar buurt probeerde te komen, wanneer ze weer viel of even stil bleef staan, sprong ze gelijk kronkelend in de lucht.
Uiteindelijk raakte ik met haar ook volledig over de zeik. Ik wist het gewoon; Het was een kwestie van seconden voor één van haar achterbenen zou knappen, en dan zou alles afgelopen, finito, zijn. Huilen

Om én of ander wonder (Zo noem ik het maar, ik ben zo dankbaar!) viel ze weer in een spartelend hoopje neer, en ditmaal bleef ze liggen. (In principe kon ze niets anders, ze was helemaal ingedraaid, tot om haar nek)
Mijn eerste reactie was de pen, die een meter van me vandaan was, uit de grond te trekken. Vervolgens heb ik haar voorzichtig benaderd om de cippen aan het halster los te trekken.

Haar ogen waren uit angst helemaal weggedraaid, ze lag te hijgen en trilde als een rietje. De ketting lag erg strak, en ik weet niet hoe ik het heb klaar gespeeld één clip los te trekken.
Ondertussen was mijn opa ook aangekomen (Hij was op ons gegil afgekomen) en hij maakte de tweede clip los.

Leo sprong gelijk op, en vluchtte weg. Toen ze eindelijk weer aan het hek stond aan een halstertouw, begon ze bij te komen, wel het nog steeds hijgend en trillend.
Ik was erg opgelucht dat ze op alle vier haar benen steunde. Ze heeft flinke wonden op beide achterbenen, maar die zijn oppervlakkig en makkelijk te genezen.

Ikzelf was er niet beter aan toe dan haar. Ook ik trilde van top tot teen, en heb eerst op de grond, naast haar, een flink potje zitten janken om de schrik te verwerken.

De wonden zijn schoongemaakt. Straks brengen we zwachtels met ontsmettingsmiddel. Het vliegenspul heb ik gelijk thuis in de vuilnisbak gemikt, dat komt niet meer in haar buurt.

Ondanks alles moet ze nog steeds aan de kuur staan, het kan niet anders, maar ik denk dat ze wel eerder op stal gezet word na dit incident.

Ik ben ZO ontzettend dankbaar dat ik optijd bij haar kon komen, en dat haar benen zijn gered. Het ging zo ruig, met zo veel paniekerige kracht van die pony, dat het best nog eens, HEEL anders af had kunnen lopen Verdrietig

Truf

Berichten: 2223
Geregistreerd: 20-08-02
Woonplaats: Wognum

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 16:00

Jeetje! dat is echt schrikken.
Gelukkig dat het nog redelijk 'goed' is afgelopen!
Sterkte er mee!

Jessie88
Berichten: 3312
Geregistreerd: 15-02-03
Woonplaats: IJsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 16:05

Wow, dat is idd een nachtmerrie geweest... Gelukkig is het nog net goed afgelopen, poeh... Dit is echt zo'n verhaal dat je nooooit meer zult vergeten... Veel sterkte en geef Leo maar extra veel knuffels Lachen

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 16:35

Wat ik dus niet snap is, dat als je weet dat je paardje zo bang is, hem met pinnen in de grond notabene vastzet!! Sorry als ik het verkeerd begrijp, maar zo kan je erop wachten dat er iets gaat gebeuren.
Nou ja je hebt er waarschijnlijk een hoop van geleerd. sterkte met het bekomen van de schrik..

linlovesyou

Berichten: 990
Geregistreerd: 02-12-02
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 16:49

ja maar als het niet kan dan moet je soms een paard wel vastzetten...

kan je hem misschien aan iets anders zetten dan een kettting, iets zachters ofzo?

Nou gelukkig is het zo afgelopen, ik begrijp dat je zo geschrokken ben jkkie wat een eng verhaal!! zo zie je maar dat er altijd wel iets kan gebeuren!

Judith29

Berichten: 306
Geregistreerd: 16-06-03
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 16:51

Wat een verschrikkelijke nachtmerrie zeg zoiets. Ik kan me voorstellen dat je enorm geschrokken bent. Is de DA wel nog even komen kijken? Kan me voorstellen dat het toch fijn is om alles even na te laten kijken?
Maar er bestaat een grote kans dat je paardje nu echt niet meer aan die ketting vast wil staan, hij/zij zal wel doodsbang ervoor zijn?

Sting

Berichten: 12857
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 16:59

Jee, wat erg!!!!

anne_bento

Berichten: 7588
Geregistreerd: 08-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 17:06

jemig dat is schrikken!! ik zou volledig in paniek raken denk ik Verward maar goed dat het nog zo is afgelopen dan!

madiekjuh

Berichten: 328
Geregistreerd: 18-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 17:19

ik vind het erg goed van je dat je er heen bent gegaan en niet bent weg gegaan(wat sommige mensen ook wel is doen!! Boos! ) ik heb ook een erg trauma aan mn verzorgpaard gehad!!die spong vorige winter het ijs in omat ze zo bang of haastig was sprong ze zo het ijs in Huilen Huilen Huilen Huilen Huilen politie er bij gehaald ik had had er net uit het ijs oor dat de politie er was.En de eigenaaressen heeft niet eens DANKJE WEL gezecht ik ben er nog steeds boos om het is de oude eigenaar van frums maar ik durf er nix van te zeggen het is hier op bokt jultje_doris geloof ik... Huilen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 17:25

Wat een vreselijk verhaal! Ik hoop niet dat zoiets ooit weer bij wie dan ook gebeurd!

Djesseka

Berichten: 3465
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: Hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 19:38

Heel veel sterkte, dit wens je niemand toe! Ik heb zelf ook een druk en schrikkerig verzorg-paardje, die weleens net zulke toeren uithaalt, en ik kan je zeggen: het is doodeng!!!

KellyenXena

Berichten: 3615
Geregistreerd: 08-04-03
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 20:00

oooh.. wat eng is dat zeg..
Wat een geluk heeft je paard gehad..Dit lijkt me ontzettend vreselijk om te zien..Ik heb mijn paard een half jaar terug in het prikkeldraad zien 'dansen' ik begrijp dat je hart dan een paar keer overslaat..

Beterschap voor je paard he!

Groetjs!

juval

Berichten: 13189
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 20:29

wat verschrikkelijk eng zeg, gelukkig dat het nog redelijk goed is afgelopen. Ik heb mijn paard ook eens helemaal aan de kletter gehad met de longeerlijn tussen zijn benen...... dat was ook heel eng, hij liep toen in paniek de weg op en ik kon hem pas een paar honderd meter verder uit de struiken plukken. Toen viel de schade gelukkig ook mee, maar we waren ook heel erg geschrokken.

Nadhir

Berichten: 1293
Geregistreerd: 14-06-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 21:01

Jeetje wat een verhaal zeg!! Daar schrik je wel van, gelukkig zijn de wonden oppervlakkig, en tis idd een goed idee om je vliegenspray weg te gooien...

Sterkte ermee!

Xantha

Berichten: 4624
Geregistreerd: 03-04-02
Woonplaats: zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 21:10

Godallemachtig wat een verhaal, ik zit hier echt met kippevel op mijn armen. Gelukkig is het goed afgelopen. Strerkte!!!!

juudje

Berichten: 155
Geregistreerd: 14-06-03
Woonplaats: best

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 21:15

je hebt echt geluk gehad!
daar schrik je behoorlijk van.
maar ze is niet zo erg gewond dus heb je geluk.

Annetje

Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 21:15

Zo! Wat eng!
Maar goed dat je paard niet rnstig gewond is geraakt!
Een paard in paniek blijft treekken totdat hij los is, dus hij heeft wel gleuk gehad!

LuvdaTossa

Berichten: 12894
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Midden vh land

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 21:17

Tjonge wat een verhaal zeg. Ik ben ook altijd bang dat ik de paarden 'dood' tegen kom in de wei. Ik heb het 1 keer gehad toen de staarten van de Shets er af zijn geknipt. Gelijk een potje gejankt. Het was ook nog vlak voor een keuring waar ik het hele jaar al naar toe geleefd had!

050206051012

Berichten: 27515
Geregistreerd: 21-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-03 00:48

Ik heb precies hetzelfde gehad! Quell stond ook aan een pin, lekker te grazen naast Stan. Ze raakt met haar achterbeen in het touw en toen begon de paniek! Stan trok zijn touw doormidden en bleef doodstil staan kijken. Quell werd compleet idioot Huilen !!! Nadat ze 3 keer op de grond was gevallen, hoorde ik iets knappen in haar neus en been. Daarna viel ze met een plof op de grond en lag ze heel zwaar te ademen... Met een hele hoop moeite haar losgemaakt. Ze zat vol met wonden, haar hakken waren zo beschadigd dat het kraakbeen zichtbaar was en ze had een niet-te-stelpen bloedneus... Dacht echt dat ik zou gaan doordraaien. Volgende dag waren haar benen opgezet en liep ze erg stijfjes. Dierenarts gebeld en er was niets ergs aan de hand (gelukkig, want ik had het mezelf noooit meer vergeven...). Na een week pijnstillers en antibiotica is alles weer goedgekomen, alleen heeft ze er wel littekens aan overgehouden...

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-03 00:54

Jeetje meid,wat moet jij geschrokken zijn!
Gelukkig dat het allemaal uiteindelijk nog meeviel...

My Dominique

Berichten: 5299
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-03 10:01

jeetje wat een verhaal
wat een geluk dat alles goed is gekomen
geef haar maar een dikke knuffel, die heeft ze wel verdiend

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-03 11:58

Ik vind dat je wel erg makkelijk zegt dat er verder geen oplossing is om je paard buiten te zetten dan aan een ketting. Als je er voor zorgd dat de omheining van het weiland goed is, dan is die ketting namelijk niet nodig. Investeer in een goede omheining, of zet je paard niet buiten, als hij niet te vertrouwen is aan die ketting.

En voor de rest zul je een pony moeten wennen aan het feit dat er iets om zijn benen zit. Probeer zijn benen af en toe op te tillen met een zacht halstertouw of een longeerlijn, zodat hij niet in de stress schiet als hij vast komt te zitten. Kwestie van oefenen.

En nog een tip. Maakt niet uit hoe erg je zelf schrikt, ga niet lopen gillen! Als jij gaat gillen raakt je paard nog meer in de stress dan hij al is...probeer rustig te blijven, je paard zal steun bij jouw zoeken en daarna ook rustig worden.

En ik zou gewoon vliegenspray blijven gebruiken, je paard went eraan als je het regelmatig gebruikt, en vooral: als je het goed gebruikt. Dus niet stoppen als hij schrikt, maar gewoon doorspuiten.

xtostarlight

Berichten: 9230
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: Best/Boskant

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-03 12:10

jakkes dat was eng zeg!
Gelukkig is het goed afgelopen

ik zou mn paard niet aan de ketting zetten, mn verzorgpony's stonden het weleens, maar die zaten ook regelmatig vast...
Hier in best is een pony doodgegaan doordat ze aan de ketting stond.
Ze werd opgejaagd, raakte in paniek en is zo vast komen te zitten dat ze dood is gegaan eraan...

Ik hoop dat het met leo nooit zo ver komt en dat je een andere oplossing vind dan de ketting.
veel beterschap en succes

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-03 12:34

Wat een schrik! Gelukkig is het nog vrij goed afgelopen, het had heel anders kunnen zijn.
UIt je profiel begrijp ik dat Leo een tweejarige Haflinger is? Mischien een idee om de omheining dusdanig te verhogen dat ze er niet overheen kan? En goed stroom erop natuurlijk. Persoonlijk hou ik niet zo van paarden aan de stick, juist om dergelijke ongelukken.
War jammer dat je paard zo panisch is voor anti-vliegmiddelen. Mischien toch aan proberen te wennen. Als je het op een lapje smeert dat je bij je draagt, zou het dan ook fout gaan? Als dat goed gaat , het aan de voeremmer bevestigen. Maar goed, dat is natuurlijk aan je zelf!

Hoop dat jij en je paardje de schrik snel weer te boven zijn!

Goldie

Berichten: 10450
Geregistreerd: 14-12-01
Woonplaats: Waarland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-03 12:40

Ah, dat lijkt me echt doodeng, om dat gezien te hebben. Ik kom Leo nog wel eens een bezoekje brengen om haar beterschap te wensen!!!