vacht van kat gedeeltelijk vervilt

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

vacht van kat gedeeltelijk vervilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 17:16

Help!

Ik heb een hele mooie witte kater met een pluizige vacht. Dus niet dat gladde dat de meesten hebben. Het is wel kort, dus vandaar dat ik dacht dat ie niet geborsteld hoefde te worden. Nu zijn op zijn rug 3 plekken min of meer vervilt en weet ik niet wat ik er aan moet doen. Ik heb inmiddels wel geschikte kammetjes gehaald. Zouden die vervilte stukken nog te redden zijn of moet ik met een schaar aan de gang? Het deel dat niet vervilt is, heb ik inmiddels al redelijk uitgekamt, maar hij is niet zo erg makkelijk. Slaat met de poten naar de kam en bijt ook nog (kam ging er vrij makkelijk doorheen, dat wel).

Dus 2 vragen eigenlijk:

Hoe behandel je een onwillige kat en wat doe ik het best met de vervilte delen?

Oh ja, nog een vraag:

Kat heeft wormen, voldoet een wormenmiddel uit de supermarkt of kan ik beter bij de dierenarts wat halen?


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 17:54

Ik zou even naar de dierenarts lopen voor een goed ontwormmiddel. Vergeet ook de herhalingskuren niet, anders heb je d'r niks aan. Ook goed ontvlooien, want vlooien en wormen kunnen ook met elkaar te maken hebben.
Als je d'r dan toch bent, kun je meteen een goede coatconditioner kopen. Dat spray je op de vacht en masseer je in met je vingers. Als het droog is kam je de vacht rustig uit. Kleine viltige stukjes kun je er wel uittrekken, maar als je het echt verwaarloosd hebt en het grote klitten zijn, dan zul je denk ik toch moeten gaan knippen. En beter bijhouden voortaan.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 18:01

PS mijn katten hebben gewone korte vachten (op 1 na dat is een half Persje dus een pluizebol) maar die kam ik regelmatig hoor. Ik heb een kammetje met fijne tandjes, een rubberen borsteltje en een haren borsteltje. Vinden ze hartstikke lekker en het scheelt je een hoop opgekotste haarballen en haren op je bank. Aanrader!

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 18:10

ik heb perzen gefokt. Nee, een vervilte vacht kan je niets meer mee. Ik zou zeggen scheer hem geheel en laat zijn vacht gelijkmatig weer terugkomen. Enneh, ALTIJD KAMMEN!!!!

Heeft de kat al wormen dan zou ik bij de da drontaltabs halen.

'Paint' it 'Black'

jen

Berichten: 3212
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Milheeze

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 18:13

Wij hebben eerst altijd perzen gehad, deze deed mn moeder met een spaciaal knipkammetje knippen. Verder weet ik het zo niet. We hebben nou 2 gewone katten. Een kat vind het heel even leuk om gekamd te worden en dan gaat ze bijten en slaan (hetzelfde als die van jou dus Knipoog) Tja dan laten we dr maar lopen want anders ligt dalijk heel je hand ofzo open, zon bitch is het wel Haha! Maar voortaan wordt er denk ik wel gborsteld of niet Knipoog

Met mijn gedachten ergens anders ben ik altijd overal
nieuwe foto's in profiel
[RIJ-ITP] Winnie 7 weken ohz

lies

Berichten: 9624
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 19:00

Ik heb een Noorse Boskat die al begint te grommen wanneer ik de kam laat zien. Ik scheer hem 1 keer in het jaar helemaal kaal (behalve zijn poten, kop en staart) omdat zijn vacht anders vervilt. Hij gaat dan onder narcose, want anders heb ik geen handen meer over.

Jouw kat is niet helemaal vervilt, dus helemaal scheren lijkt me niet nodig. Een paar keer inknippen met een schaar in die vervilte plekken(vanaf de huid knippen, dus niet richting huid!!) en proberen het eruit te kammen. Lukt dat niet, dan de hele plek eruit knippen.

Wat betreft wormen.. Als de kat al wormen heeft zou ik zeker een middeltje bij de d.a halen.

זכור

Sall

Berichten: 6703
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 19:15

Goed weghalen (knippen, scheren of kammen) en daarna goed bijhouden,die coatconditioner kan heel goed helpen.
Idd heel goed ontwormen, drontal bij de dierenarts, is geen kuur, dus een enkele pil, gaat per (geloof ik ) 5 kilo aan gewicht (gewoon elk half jaar doen, en idd ook ontwormen, want een vlo draagt meestal wormen eieren/larven? (cursus is alweer een tijd geleden Knipoog ) bijzich en zo kan de kat weer besmet raken.
Laat ie het slecht toe om een pil in te slikken en eet ie zijn voer niet meer als er wat door zit, dan zijn er ook pipetten te verkijgen bij de dierenarts waarmee je een kat in èèn keer ontwormt en ontvlooit (is wel duur, maar hoeft ook maar 1x per half jaar, het ontwormen dan).

Succes....

op zoek naar bijzondere kunst? www.paulinezeij.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-03 02:05

Iedereen heel erg bedankt voor de tips! Ik wist niet eens dat coatconditioner voor katten bestond. Ik ga morgenochtend de coatconditioner halen en de ontwormingspil (ook meteen voor mijn andere kat). De vervilte delen zal ik dan denk ik toch met een schaar te lijf moeten gaan, groeit dat snel weer bij?

Nu moet ik alleen nog uit zien te vissen hoe ik de kat het beste vasthoud.

Over de wormen in relatie met vlooien... Ik denk niet dat ze vlooien hebben. Ik behandel ze regelmatig tegen vlooien met een heel goed (en erg prijzig) middel en ze slapen op bed, dus dan zou ik toch ergens jeuk gehad moeten hebben Haha!.


Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-03 10:50

Wat is dat prijzige middel dat je tegen de vlooien gebruikt? Frontline? Dan hebben ze zeker geen vlooeien, het is een middel dat door elke dierenarts wordt aangeprezen. Het doodt namelijk ook de neten (eitjes) en de larven.

Het wordt trouwens afgeraden om tegelijk te ontwormen en te ontvlooien, vanwege een te grote dosis gif in één keer geloof ik.

Je zou de kat tijdens het knippen in een handdoek kunnen wikkelen en vragen of iemand de kat wil vasthouden terwijl jij knipt. Eén van mijn katten wil zich ook niet laten vasthouden bij het geven van pillen e.d., dus dan doe ik het ook op die manier.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-03 11:52

Gwen schreef:
Wat is dat prijzige middel dat je tegen de vlooien gebruikt? Frontline?
Klopt, heb net even gekeken en het is Frontline. Ik had de beste gevraagd omdat ik geen vlo in mijn bed wilde Haha!. Bedankt voor de tip van de handdoek, daar had ik helemaal nog niet aan gedacht.

Lianne007

Berichten: 2886
Geregistreerd: 03-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-03 21:18

die plekken kunnen er het beste afgeschoren worden,de huid krijgt zo geen zuurstof,en wordt warm en een broedplaats voor bacterien,als je knipt kun je niet alles wegkrijgen omdat je zeg maar niet het haar vlak op de huid kunt verwijderen,een tondeuse verwijdert alles en laat heel kort haar achter wat weer snel aangroeit,als het gewoon bolletjes haar zijn die zeg maar hangen kun je ze wel eraf knippen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _chou, aniek_joefy, Apacheshadow, Buffelduke, Christina, Danseresje, Eliana, elske_, Eskimo, noviceh, Pellelilly, RuNi, TessaxQuincy en 152 bezoekers