Dublin

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
holly
Berichten: 8840
Geregistreerd: 26-09-02

Dublin

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-07-03 23:11

Wie heeft er foto's van of andere info?
Misschien een site waar ik iets over hem kan vinden?


chantal1

Berichten: 5310
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-03 23:57

Vorige week heb ik 2 Dublin's op wedstrijd gezien in de klasse L. Leuke nette paarden maar ik vond ze niet uitzonderlijk knap. Ik moet zeggen dat ze zich wel voorbeeldig hebben gedragen. Deze waren wel behoorlijk aan de maat, terwijl Dublin zelf toch niet erg groot is. Hij heeft 3 goedgekeurde zonen; Juventus m. Aphrodite (Principaal x Juweel x Doruto), Davos M. Felastra (Saros xx x Ramiro) & Izmir m. Darmsted (Landgraf I x Laertes).

MarijeR

Berichten: 24928
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-03 00:03

Ik ken er 1, sterruin en loopt Z2. Hij heeft een super karakter. Ik ken hem al vanaf veulen en hij is heel laconiek en werklustig.

MissHIS

Berichten: 4220
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-03 00:51

Dublin 85.6858 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 30-06-1985
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.61 m
Pijpomvang: 21 cm

Verrichting 1988
Stap 7,5
Draf 8,5
Galop 8,5
Rijproef 8,5
Springen ohz 8
Springen vrij 8
Terreinproef 8,5
Karakter 9
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 9

Totaal 84,5 punten
Plaatsing 1e van 25 (16)

Fokker R. Engels, Panningen

Ulft Keur x Sulana Keur van Lucky Boy xx Pref x Julana Keur Pref van Fresco Sportregister VLN Keur x Frika Kroon van Amor Pref x Brika Ster van Utopia

Verrichting Ermelo 1988
Evenwichtig, attent, vriendelijk, gehoorzaam en eerlijk met goed humeur. Bij begin onderzoek groen. Loopt in eerste deel onderzoek te veel op de voorhand, later niet meer. Laat zich gemakkelijk bewerken en gaat gesloten in alle onderdelen. Stap regelmatig en voldoende krachtig. Draf krachtig met voldoende ruimte en regelmaat. Galop goed gedragen, sterk en regelmatig. Bij springen goede beentechniek. Goede verrichting in terrein. Veel bereidheid om te werken, werkt met plezier er ervaart werk als licht. Veel aanleg als dressuur-, spring- en terreinpaard. Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Eet normaal. Rustig stalgedrag.

Afstammelingen 1990 (veulens)
De hengst liet een uniforme collectie veulens zien, die op een enkele uitzondering na goed bleken te zijn ontwikkeld. Ze vertonen ras, zijn zeker ook voldoende rijtypisch gebouwd, doch zouden in de voorhand wat overtuigender kunnen zijn. Het hoofd is goed gevormd (soms even grof in de kaak) en sprekend met dikwijls een opvallend mooi oog. De hals heeft doorgaans voldoende lengte, is echter meermalen diep aangezet en zou ook vloeiender aan mogen sluiten op de schoft. Bij de uitgezochte veulens bleek dat overigens beter te zijn. De schoft is dikwijls nog wat weinig ontwikkeld en kort. Bij de uitgezochte veulens bleek die bemerking minder te gelden. De schouder heeft voldoende lengte en is goed gelegen. De rug is goed gespierd en gaat over in een sterke lendenpartij. De croupe is goed gevormd, breed, lang en gespierd. Het voorbeen is goed gesteld, evenals het achterbeen. Het beenwerk is hard en droog. Bij de geprikte veulens was de stap nog wel eens kort, bij de uitgezochte veulens was sprake van meer ruimte. De draf is doorgaans goed met ruimte, veel elasticiteit, goede schoudervrijheid, voldoende oprichting en dikwijls zeer goed voorbeengebruik. Bij één afwezig gebleven, geprikt veulens dat thuis is geïnspecteerd is een matig rapport afgegeven.

Kort samengevat: goed ontwikkelde veulens met ras, die in de voorhand enigszins beperkt blijven. De draf is ruim, elastisch en laat een goed voorbeengebruik zien.
Getoond: 29 veulens (waarvan 1 wegens kogelbreuk niet mocht draven) uit 173 dekkingen.

Competitie
1989/1990 Springen Cat. A -- 285 punten, 5e plaats.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Dublin is inmiddels geëxporteerd en afgekeurd voor het KWPN.

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-03 08:49

Grappig hier in tegenstelling tot het andere veulenrapport (dat van Welcome) een bijna heiligverklaring van de hengst en zijn fokwaarde.
Inmiddels is bekend dat hij nauwelijks enige positieve invloed op de fokkerij gehad heeft.
Dus weer mijn vraag: waarom toch zoveel waarde aan een veulenkeuring hechten, het enige dat je een beetje kan opmaken uit een afstammingskeuring is met welk bloed de hengst niet of beter combineert en of hij niet uniform een bepaald (zichtbaar) gebrek doorfokt.
Van de eerste waarneming, mijnsinziens de belangrijkste, wordt nauwelijks gewag gemaakt in rapportages.

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

boemel

Berichten: 8351
Geregistreerd: 13-12-01
Woonplaats: Azewijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-03 09:19

Ik heb bij een handelaar een paar weken een merrie van Dublin gereden. Ik vond haar zo ontzettend lief dat ik er helemaal weg van was. Ze was 5 jaar en L-dressuur, maar ik vond haar nogal op de voorhand gereden. Dat was iets dat ik er in die paar weken ook niet zo goed uit kreeg. Maar hier kon het paard waarschijnlijk niet zoveel aan doen. Qua gangen liep ze niet bijzonder.

Verder in het bos en op de weg de rust zelve. Ze was wel aan de kleine kant ca. 1.62, maar wel een leuk luxe damespaardje om te zien.
Ik vond haar hardstikke leuk. Helaas natuurlijk snel verkocht en bij de volgende eigenaar is ze in de proefperiode verongelukt.


holly
Berichten: 8840
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-03 14:53

Weet er iemand toevallig ook waar ik foto's van hem kan vinden?of eventueel van nakomelingen?

MissHIS

Berichten: 4220
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-03 15:50

holly schreef:
Weet er iemand toevallig ook waar ik foto's van hem kan vinden?of eventueel van nakomelingen?


Ik heb wel een foto, mail me maar even (kwpn.hengstenfan@12move.nl, geen pb).


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 113 bezoekers