Kreupel na endurancerit

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Matchpoint

Berichten: 19
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Utrecht

Kreupel na endurancerit

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-07-03 20:42

Ik zit met een probleem. Ik heb met mijn paard Matchpoint nu drie endurance wedstrijden gereden. Ik train altijd goed voor deze wedstrijden. Nooit heb ik ergens last van. Alleen is ze nu twee van de drie wedstrijden aan het einde afgekeurd vanwege kreupelheid.

Naderhand bij allebei de wedstrijden heb ik de dierenarts laten komen en die kan niet duidelijk zien waar de kreupelheid zich bevindt.

Wie heeft dit ook met z'n paard? Kan ik nu beter geen endurance meer rijden of zou ik het door (anders) trainen kunnen verbeteren.

Nog iets vreemds. Afgelopen mei 5 dagen naar de Veluwe geweest en elke dag hele lange bosritten gemaakt en ze heeft geen stap kreupel gelopen.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-03 20:46

Ik zou de kreupelheid nader laten onderzoeken. Met verdoven van de delen van het been kunnen ze kijken wanneer hij zich corrigeert en dus waar de kreupelheid zich bevindt. Na de welbekende buigproeven etc. En eventueel foto's laten maken.

Vraagje: Staat Matchpoint op de Zilfia's Hoeve in Houten?

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-03 23:51

Maar endurance is ook wel een andere belasting als lange bosritten. Het tempo ligt veel hoger, je draaft aan een stuk door. Als ik het met mezelf vergelijk: ik kan dagenlang 8 uur per dag rijden, geen centje pijn - maar na 10 minuten aan een stuk door lichtrijden schreeuwt m'n enkel het uit van de pijn.

Jantien

Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-03 01:24

Bij zo'n probleem moet je inderdaad naar de manier van belasten kijken. Komt je DA er tijdens een "gewoon" onderzoek niet uit, maar loop je wel tegen het probleem aan bij wedstrijden, maak dan een afspraak met je DA waar je van te voren de tijd hebt om zo'n zelfde situatie (endurance-wedstrijd) na te bootsen.
Plan de dag zo dat je bij wijze van spreken tegelijk met de DA je erf (of dat van de kliniek) komt oprijden, terwijl jij net een wedstrijdafstand in een wedstrijdtijd hebt uitgereden. Maar over leg dat eerst eens met je (of misschien een meer specialist) DA.