wat te combineren met zalm

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
esther82

Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek

wat te combineren met zalm

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-07-03 10:16

Wij krijgen vanavond eters; Dat wil zeggen mijn zusje heeft iemand uitgenodigd. Haha! Maar nu weet ze niet wat te maken. Het enige dat nu vast staat is dat het zalm wordt. Maar wat is er lekker bij zalm? Wie helpt ons aan inspiratie????

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 10:26

Pasta
Aardappeltjes (krieltjes)
Spinazie
Sla/gemengde salade

En wilden jullie verse zalm of uit blik gebruiken?

300 gram pasta (tagliatelle)
200 gram zalm (blik)
1 deciliter melk (halfvol)
100 gram kaas (Mon Chou)
2 eetlepels olie (olijf-)
1 theelepel paprika (poeder)
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- tijm naar smaak


Bereiding:

Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de ui en de paprika schoon en snij ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de paprika daarin. Pers er het teentje knoflook boven uit. Giet het blikje zalm af en verwijder de velletjes en eventuele graatjes. Schep de stukjes zalm met de tijm en paprikapoeder door het paprika-/uimengsel. Voeg de melk toe. Snij de Mon Chou in stukjes en schep ze door de saus. Laat de Mon Chou al roerende smelten. Breng de saus op smaak met zout en liefst versgemalen zwarte peper. Schep de tagliatelle op vier borden en schenk de saus erop. Knip er 10 sprietjes bieslook boven fijn. Lekker met: gemengde salade.

esther82

Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-07-03 10:38

klinkt goed! en we gebruiken verse zalm

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 11:10

Dan is het eigenlijk zonde om de verse zalm in een prutje te stoppen. Maar het kan natuurlijk altijd. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het klinkt als een recept dat niet kan mislukken....

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 11:24

( *LOL* vega tipt:)

(hele) zalm in folie met schijfjes citroen en/of verse dille en drupje olie
of plakjes zalm
met
- prei à la creme
- gekookt aardappeltje
- komkommer/tomatensalade
- stokbrood/toast met (kruiden)boter
.

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-03 10:52

Wat ik nu weer heb uitgevonden (lang leve de BBQ):

2 zalmmoten of filet
1 cakevorm
1 scheut olijfolie
1 scheut ketjap manis

Doe de scheuten olijfolie en ketjap manis in de cakevorm. Voeg hierbij de zalmmoten en laat ze aan 1 zijde ca. 1 uur marineren. Omdraaien en nog een keer marineren.

Dan kun je ze op de BBQ doen (in cakevorm, gaat perfect!!!) of in de oven op 180 graden. In de oven doe je ze 2x 10 minuten op 180 graden Celsius, na 10 minuten een keer omdraaien.

Smakelijk!!! Vingers aflikken

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-03 18:31

Ben ik toch benieuwd wat Esther82 die avond gegeten uiteindelijk heeft...

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-03 01:14

Ik ook ! Krijg opeens erge honger ... ontdooit wel lekker snel zo''n zalmmoot merk ik

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-03 02:15

Kun je 'm niet beter ontdooien VOOR consumptie? Haha!

esther82

Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-08-03 15:29

oke! we hebben gegeten: zalm van de grill, met een zachte roomsaus, daarbij lange pasta slierten en verse spinazie. Door de spinazie een beetjes verse knoflook en eten met zure room.
Was echt smullen OK dan!

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-03 00:12

Botervlieg schreef:
Kun je 'm niet beter ontdooien VOOR consumptie? Haha!


Haha, dat was op dat moment dus aan de orde. Dat ontdooien dan bedoel ik. Maar ook daarna is alles helemaal goed gekomen met de zalmconsumptie Haha!

Bedenk me opeens trouwens dat een "zalmijsje" ook best wel eens te pruimen zou kunnen zijn.

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-03 07:58

esther82 schreef:
oke! we hebben gegeten: zalm van de grill, met een zachte roomsaus, daarbij lange pasta slierten en verse spinazie. Door de spinazie een beetjes verse knoflook en eten met zure room.
Was echt smullen OK dan!


Wow!
(Vast gezegde van mams bij gebruik van zo veel (zure) room:
"Ja, zo kun je bakstenen nog wel lekker maken!") Haha!

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-03 08:01

lageveld schreef:
Bedenk me opeens trouwens dat een "zalmijsje" ook best wel eens te pruimen zou kunnen zijn.


Bevrozen zalmmousse?

Margon

Berichten: 19689
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 18:29

Meloen!!! reepjes meloen en dat in de zalm wikkelen