dood paard gezien

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Ode

Berichten: 1537
Geregistreerd: 23-06-03
Woonplaats: velsen

dood paard gezien

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-07-03 22:09

van de week reden een vriendin en ik over de snel weg naar onze paarden toe.ik zag toen in de wei een paard liggen met allemaal paarden er om heen staan.vandaag reden mijn ouders en ik er weer langs en toen zag ik dat paard weer liggen,maar nu met zijn achter been om hoog.(niet recht om hoog maar stijf gestrekt).de andere paarden stonden aan de andere kant van het weiland te grazen.ik vond het vreemd en dacht al dat het paard dood was.ik kon op dat moment niets doen want mijn vader is ziek en moest naar huis toe.later die dag zouden mijn vriendin en ik daar toch weer langs rijden om naar onze paarden te gaan.ik dacht dat als het paard nog zo ligt ik actie zou onder nemen.maar ik ging er eigelijk van uit dat het paard dan gewoon weer liep te grazen in de wei.toen we daar rond 18.00u weer langs reden lag het paard daar dus nog steeds.de andere paarden bleven ver bij dat paard vandaan.we hebben de dieren ambulance gebeld van ijmuiden maar deze zei dat we beter de dieren ambulance van haarlem konden bellen omdat deze er eerder zouden zijn i.v.m. de afstand.we belden de d.a.b. van haarlem op en onder tussen zijn we de snel weg af gegaan om dichter bij dat paard te kunnen komen.we hebben de d.a.b. de route uitgelegt en deze zouden komen kijken.onder tussen waren we zo'n 400 meten van dat paard vandaan maar we gingen niet het land op.(i.v.m. andere paarden koeien en een grote sloot). we zijn toen naar onze paarden gegaan en op de terug weg zouden we even controleren of alles goed was gegaan.toen we terug reden zagen we een trailer op het land staan en 5 mannen. het paard was onder tussen weg gehaald.ik wou toch nog even de d.a.b. bellen om te vragen hoe alles was gegaan enzo.zegt die vrouw aan de telefoon dat een collega van haar op dat land een paard heeft staan en dat hij er vandaag nog was geweest en geen dood paard heeft zien liggen!toen werd ik een beetje kwaad en zei dat dat paard echt wel dood was want geen enkel paard ligt daar zo lang met zijn been gestrekt!het paard heb ik immers 3 a 4 dagen geleden daar ook al zien liggen.ze zei dat haar collega morgen wel even zou gaan kijken.

vreselijk toch dat de dieren amulance dus helemaal niet is gaan kijken of dat paard daar dood lag,en maar meteen een collega geloofd die zegt dat hij er die dag nog is geweest.

mensen gaan toch niet zomaar bellen om te zeggen dat er een paard dood in de wei ligt.en dan nog........ook al bestaan er wel zulk soort mensen die dat grappig vinden om voor niets te bellen, dan is het toch hun taak en verantwoording om wel te gaan kijken!

ik heb die vrouw niet gezegt dat we gezien hebben dat dat paard al weg is gehaald.

het zal je paard maar zijn zeg!

Enola

Berichten: 212
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-03 22:16

Inderdaad! En zulk soort mensen moeten dan onze dieren redden/helpen!
Dat ze bij zo'n organisatie geen mensen aannemen met wat meer dierenliefde/-gevoel zeg Boos! !
Maar goed van je dat je zo goed hebt opgelet hoor OK dan!
Juud

loulou

Berichten: 14809
Geregistreerd: 12-09-01
Woonplaats: heesch (brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-03 22:36

lekker achterlijk dat ze jullie nie geloofde

Kais

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Hell

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-03 23:33

Mensen maken al snel van 'n mug een olifant. Er zijn vast zat mensen die denken dat als 'n paard gewoon ligt het dood is, ze krijgen dan ook vast een hoop nutteloze telefoontjes binnen.

Margreet

Berichten: 18325
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 00:03

Zou je de volgende keer misschien hoofdletters en af en toe eens een nieuwe alinea kunnen gebruiken? Ik krijg deze letter-vermicelli niet zo goed doorgeslikt zo... Lachen

Ing__

Berichten: 11173
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 00:24

pff was wel vermoeiend lezen hoofdletters enzow zou erg fijn zijn!!

Maar wat vreselijk stom dat de dierenambulance niet eens is geweest!! Pfff wat heb je er dan nog aan? hoor wel vaker zulke verhalen over de dierenambulance..

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 00:32

En de eigenaar van de paarden (of het paard) dan? Waarom is het de taak van de Dierenambulance om dode paarden te helpen verwijderen? Van wie zijn die paarden? Is er geen toezicht, wordt er niet regelmatig gecontroleerd?

Ik denk dat je de Dierenambulance in dit geval geen schuld kunt geven. Die zijn eerder verantwoordelijk voor het helpen van een dier in nood, dan om een dood paard te helpen verwijderen. Daar is de Rendac voor. Vanaf het punt dat het paard langs de weg ligt. En de eigenaar moet ervoor zorgen dat het daar komt te liggen.

Ing__

Berichten: 11173
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 00:42

ja ok maar als die eigenaar er dus niet is, en er wordt gebeld naar de dierneambulance datz e denken dat er een dood paard libgt dan vinjd ik datz e wel even kunnen gaan kijken...

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 09:24

het ergte vind ik, dat het paard misschien geholpen had kunnen worden. Op het moment dat de andere paarden erom heen stonden, was hij waarschijnlijk stervende en stonden ze afscheid te nemen. Maar niemand komt er waarschijjnlijk ooit kijken. hebben ze eigenlijk wel drinken en zo? en je had gelijk, een paard dat met gestrekte benen ligt, kan alleen maar dood zijn.

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 10:25

Desiree schreef:
het ergte vind ik, dat het paard misschien geholpen had kunnen worden. Op het moment dat de andere paarden erom heen stonden, was hij waarschijnlijk stervende en stonden ze afscheid te nemen. Maar niemand komt er waarschijjnlijk ooit kijken. hebben ze eigenlijk wel drinken en zo? en je had gelijk, een paard dat met gestrekte benen ligt, kan alleen maar dood zijn.


Hmmm nou dan is Tjo toch misschien een poes met 9 levens....... en geen paard....
Die ligt ook vaak in de wei/bak/stal lekker uitgestrekt...... dus das niet echt een maatstaaf voor een doodverklaring

Maar denk idd ook dat het dier stervende was gezien de reacties van de andere paarden. Wel vaag dat er dan blijkbaar nooit iemand controleert daar.
Odje had daarintegen ook even op de DA kunnen wachten (althans dat zou ik doen, ik was wel het land ingelopen om te tsjekken maargoed niet iedereen doet/durft dat).

De reactie van de Da is idd wel vreemd....... t zal je paard maar wezen.....

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 10:29

met gestrekte benen bedoel ik ook echt benen vippie, die stijf staan. Een paard dat gewoon op de grond ligt heeft zijn gestrekte benen waarschijnlijk ook naast elkaar liggen en niet uit elkaar. Ik was ook effe het weiland in gegaan om te kijken wat er aan de hand is. Zeker als ik zo zie dat er een paard in het midden ligt als er andere dieren omheen staan.

Overigens, de dierenambulance is volgens mij ook voor kleine huisdieren, volgens mij hebben die ook geen specialisme in huis voor grote huisdieren. En al helemaal niet als het om zulke grote dieren gaat. Het heeft geen enkele zin om daar op af te gaan. WAt moeten ze nu met een dood paard? Opladen in dat kleine ambulanceje?

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 10:32

Een dood dier, of het nu een paard of een koe is ofzo ligt dan op een hele apparte manier gestrekt. Er liggen wel eens dode koeien hier langs de weg en dan zie je het verschil met een liggend levend dier en een dood dier..
Maar idd heel raar dat het niet gecontroleert is, stond er geen huis bij in de buurt?

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 12:06

Desiree schreef:
Overigens, de dierenambulance is volgens mij ook voor kleine huisdieren, volgens mij hebben die ook geen specialisme in huis voor grote huisdieren. En al helemaal niet als het om zulke grote dieren gaat. Het heeft geen enkele zin om daar op af te gaan. WAt moeten ze nu met een dood paard? Opladen in dat kleine ambulanceje?


Maar de DA weet wel welke instanties ze wel moeten inlichten en kunnen op zn minst even polshoogte komen nemen, maar beide is niet gebeurd en bezorgen de vinder zo alleen maar een groter trauma (niet iedereen kan er tegen een dood dier te vinden) omdat ze hem/haar wel op zo'n manier met dit dier laten zitten. Ze hadden even kunnen checken of het dier gechipt was en zo de eigenaar achterhalen, Veearts kunnen bellen of die het dier kent, dier af kunnen dekken enz enz..... meer dan een buitenstaander kan doen in zo'n geval.
Kleine moeite scheelt verdriet......

Ode

Berichten: 1537
Geregistreerd: 23-06-03
Woonplaats: velsen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-07-03 19:29

Met hoofd letters deze keer.

De eerste keer dat ik hem zag liggen dacht ik niet dat hij dood zou gaan.Hij lag wel lang uit maar dat hoeft niets te zeggen.Gister middag zag ik hem voor de 2de keer en toen lag hij met zijn achter been gestrekt.Ik was toen niet in staat te gaan kijken door dat mijn vader net uit het ziekenhuis kwam en naar huis toe moest i.v.m. ziekte.Later die dag zou ik toch nog die kant op gaan om naar mijn eigen paarden toe te gaan dus dan zou ik wel weer kijken of hij er nog zo bij lag.We reden op de snel weg he........dus ik kon alles niet lang bekijken.S'middags toen we er weer langs reden toen lag dat paard dus nog zo en toen hebben we actie onder nomen.Toen we 400 meter bij dat paard vandaan stonden konden we niet verder.

Dus dat mensen zeggen dat ze even zouden gaan kijken bij dat paard vind ik onzin.Je kon er niet bij komen tenzij je over een weiland met koeien en paarden zou lopen en over een grote sloot zou springen.Natuurlijk kon ik wel helemaal om lopen maar ik had de dieren ambulance al gebeld en ik vind eigelijk dat de verantwoording bij hun ligt.
Ook al was het paard al dood ik heb als burger iemand gebeld waarvan ik denk dat die er iets mee kunnen.Is het dan niet zo dat hun verdere stappen moeten onder nemen?Ook al kunnen ze dat paard niet vervoeren ze kunnen dan toch wel iemand anders bellen.Ligt de verantwoording dan bij mij om de eigenaar van het weiland en van het paard te achter halen en er dan voor te zorgen dat het paard bij die andere paarden wordt weg gehaald?Ik ben toch niet in staat om dat te doen?

En wat ik nog erger vond is dat de dieren ambulance had gezegt er te gaan kijken maar er nooit zijn geweest.Ik vind dat ze elke melding die ze krijgen serieus moeten nemen en er iets mee moeten doen.Ook al is er achter af niets van waar!Het is hun taak!

Groetjes Diana

Biepmiep

Berichten: 3275
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 19:35

Het is wel flauw dat ze A zeggen en B doen, aan de andere kant zijn het wel vrijwilligers, dus zijn ze hun eigen baas.
de verantwoordelijk is en blijft de eigenaar, er moet iedere dag omgekeken worden naar een paard.
Dus maak je vooral op hem (of haar) boos.
Je voelt je nu machteloos omdat je dacht dat er wat gedaan zou worden, maar het is NIET de schuld v.d dierenambulance, maar nogmaals, v.d eigenaar. Jij zorgt toch ook dat er iedere dag iemadn naar je paard kijkt?

Ode

Berichten: 1537
Geregistreerd: 23-06-03
Woonplaats: velsen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-07-03 19:48

Ja daar heb je gelijk in.
De eigenaar had iets moeten regelen.

Maar als de dieren ambulance denkt dat ze eigen baas zijn en daarom niet te hoeven kijken vind ik dat ze dan maar beter niet een vrijwillig baantje moeten nemen.
Ik moet er wel van op aan kunnen dat ze hun afspraak na komen.
Ik vind het heel goed van die mensen dat ze om kunnen gaan met gewonde en dode dieren en dat ook nog eens vrijwillig, maar ze hebben zich echt wel te houden aan bepaalde regels.

Tanja

Berichten: 21539
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 22:01

Idd niet echt prettig van ze dat ze A zeggen en B doen maar hier mijn visie op het hele verhaal:

Het paard is door de eigenaar dood aangetroffen (na enige tijd gaan ze opzwellen vandaar dat gestrekte been, paard ligt dan dus wijdbeens)
Eigenaar heeft de destructor gebeld en wacht tot deze het paard op komt pikken, in sommige gevallen kan het een tijdje duren voor de destructor langs komt vandaar dat je het paard een 2e keer nog zag liggen.

Het was misschien beter geweest dat ze het paard hadden afgedekt, een dood paard zien liggen is niet echt een lekker gezicht, zeker na een tijdje al niet meer en zeker met deze temperaturen lijkt het mij geen prettig gezicht.

Het paard lag in het land, geen reden dus om het te verplaatsen daar het makkelijk opgehaald kan worden uit het land (weet eigenlijk niet of de destructor het ook in het land oppikt, mijn ervaring is dat je het voor aan de weg moet leggen)

Zou het zo gegaan kunnen zijn?

Y_DG

Berichten: 4400
Geregistreerd: 19-06-03
Woonplaats: Beveren (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 23:02

Hey, ik heb ook al eens een dood paard gezien Scheve mond
Een manegepaard waar ik vroeger elke keer op reed.
Op een dag kwam ik op de manege en ze zeiden tegen mij: Casper (zo heette het paard) is dood Verdrietig Ik zo van nee dat kan niet en het was zo wel want ik ben nog gaan kijken, hij lag onder allemaal kleine boompjes omdat de mensen die die normaal kwamen halen niet konden omdat ze gesloten waren. En hij lag er heel zielig en de dag nadien was het jumping en iedereen was bang dat ze het zouden zien, want dat zo niet zo goed zijn maar niemand heeft hem gezien en de dag nadien zijn ze hem komen halen Verdrietig
Echt wel sneu want hij is doodgegaan omdat hij van een giftige plant heeft gegeten buiten de omheining van de weide en binnen het uur was hij naar de hemel...

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 23428
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-03 23:39

T@nj@ schreef:

Het paard lag in het land, geen reden dus om het te verplaatsen daar het makkelijk opgehaald kan worden uit het land (weet eigenlijk niet of de destructor het ook in het land oppikt, mijn ervaring is dat je het voor aan de weg moet leggen)


Nee de destrutor mag je erf niet op, dieren moeten worden aangeboden aan de openbare weg, danwel in een speciaal vat (kleinere dieren, kippen, eenden, lammeren etc) of goed afgedekt zodat ze door langslopende mensen niet gezien worden en katten er niet bij kunnen komen.

Biepmiep

Berichten: 3275
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-03 08:19

Niet netjes hem zomaarte laten liggen. Nog nooit mee gemaakt.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-03 09:12

Heb je de dierenambulance nog gebeld en erop aangesproken?

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-03 12:50

Je zou de D'ambu nog even kunnen bellen en vragen of ze een protocol hebben wbt paarden. Grote kan dat ze dan vertellen dat ze er niets mee kunnen/mogen doen. Dan kan zo'n miep aan de telefoon makkelijk beloven dat ze weliemand langsstuurt, maar als dan achteraf blijkt dat ze er niet op mogen reageren (en ze had wrsch jou nummer niet), dan is dat overmacht.
Bovendien, wat hadden ze kunnen uitrichten? Ze zijn er toch meer om kleinere dieren te helpen en te vervoeren. Ik geloof er niets van de ze zelfs maar een stuk plastic bij zich hebben om het dier af te dekken, en kranten blijven nou niet echt liggen....

Is er nog geen oploosing voor jou, als je weer zoiets aantreft. Kan me voorstellen dat je geen zin hebt om stad en land af te zoeken naar de eigenaar. Maar mischien dat de Dierenbescherming in dit geval meer had kunnen doen....

Gracy

Berichten: 1946
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Buitenland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-03 20:42

Het is sneu om zoiets van dichtbij mee te maken...

Maar ik heb een indruk dat de telefoonisten jou niet serious had genomen - dat is best wel jammer!

Trek maar niet gelijk één lijn i.v.m deze voorval, niet alle dierenambulance verenigingen zijn zo.

Een voorbeeld is de Rotterdamse dierenambulance vereniging, 85 vrijwilligers wie 24/7 klaar staat voor dieren in nood.
Toen in de wintermaanden van het jaar 2000, hielpen ze midden in de nacht met de opvang van paarden vanwege een forse brand bij een manege in Ridderkerk.
Dus de dierenambulance is niet alleen voor kleine huisdieren in nood, maar als ze ergens mee help kunnen verlenen, dan wordt dat ook gedaan.

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-03 12:11

Eem brand is natuurlijk eenheel ander verhaal als een dood paard van het land sjouwen/afdekken of wat dan ook. Lijkt mij....

SuperRoos

Berichten: 7840
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-03 14:35

ik liep laatst de wei op, lag dr een schetje met zn benen gestrekt omhoog, dacht ook dat ie dood was en begon heel hard te rennen, toen draaide die ineens om en stond op, terwijl die helemaal verstijfd lag,
misschien heeft het paard inderdaad liggen slapen, en leefde het dus nog wel, ik weet het ook niet,
maar als die idd dood op het land lag is dat wel heel erg raar. en stom dat de dierenambulance geen hulp verleend.