Lactose-vrije, zelfgemaakte recepten gezocht!

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Lactose-vrije, zelfgemaakte recepten gezocht!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-03 16:24

Mijn lieve pappie is nu alweer een tijdje allergisch voor lactoze, maar daarvoor maakten wij altijd lekkere dingen klaar waar het in zat (Cake, milkshakes, dngen met chocolade, enz)

Heeft iemand nog recepten van lekkere toetjes, tussendoortjes enz zonder lactose?


Margon

Berichten: 19689
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-03 16:25

ik zou niet zo snel wat kunnen bedenken sorry!!

Live,LOve,'ndLaugh

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-03 18:54


Het leven is een gebakje!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-03 20:11

Margon, idd een beetje onzinnige reactie.... maar goed. Sizzy, heb even gekeken en er staat geloof ik wel wat leuks tussen! Toch wel veel dingen zonder lactose zeg!

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-03 10:42

Ik heb ook even gekeken, maar zie daar tussen de lactosevrije producten smeerkaas staan? Verward

Verder denk ik dat je paps nog steeds met chocola kunt verwennen als je in je cake (waar zit daar de lactose in?), koekjes of toetjes cacaopoeder gebruikt
ipv bewerkte chocola.

Naast sojamelk kun je ook rijstemelk gebruiken.
.

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-03 11:06

In cake deden wij altijd melk. Doen we nu met water en dat gaat ook aardig! Maar dat van die cacaopoeder is een erg handige tip ja!


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-03 19:21

Alle Nederlandse kaas is lactosevrij zeggen ze. Als je via google op lactosevrij zoekt, dan vind je wel het een en ander hoor Lachen.

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 10:36

Anique_Vaandrig schreef:
In cake deden wij altijd melk. Doen we nu met water en dat gaat ook aardig! Maar dat van die cacaopoeder is een erg handige tip ja!


Zou je nu dus met soja- of rijstemelk kunnen proberen.
Ik heb geen idee wat voor effect dit op je baksel heeft,
maar ik merk dat je rijstemelk bijv. heel goed kunt verhitten voor
'bambu verkeerd'
(Bambu is een koffievervanger).

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 09:18

Ben wel erg benieuwd wat daaruit gaat komen ja. Tot nu toe nog geen tijd gehad, maar misschien morgen...

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 14:25

lactosevrij is nog wel te doen, koemelk vrij is een heel ander verhaal.... en ik ben de ongelukkige.
Ik kan je wel aan wat ideeën helpen, maar dan moet ik wel in m'n kastjes duiken, ik heb het een beetje opgegeven.
Wat in ieder geval erg lekker als 'vervanger' is, zijn producten van de 3 geitjes. Nu weet ik alleen niet of dat ook lactose vrij is eigenlijk Verward Sojamelk van Alpro (hebben ook toetjes die wel te eten zijn Yofu heet dat spul) en wat ik van hun ook erg veel gebruik is de sojaroom. Niet helemaal ideaal, maar smaakt iig niet verkeerd.
Het nadeel aan Sojamelk is dat het niet bindt. In toetjes, van die puddingachtige dingen, werkt het niet. Dan moet je er een flinke dot johannisbroodpittenmeel (galgje!) bijgooien en dat is erg vies. Je proeft het verschil niet in pannekoeken of cake. Alleen in pudding of dikke(re) sauzen blijft het dus eeuwig dun. Dit is een nadelige eigenschap van soja.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 15:39

Kun je niet binden met maizena of agar agar, Laui! ?
Die smaken niet vies.
En als het niet doorzichtig hoeft te zijn, kun je met bloem binden.
.

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers