het is allemaal zo verandert

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

het is allemaal zo verandert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-07-03 12:54

Met weemoed denk ik soms terug aan de "goeie ouwe tijd". Zonder zadel scheurde ik op mijn verzorgpony's heel de polder door, ik sprong over greppels heen, maakte mijn eigen barrel race, en ging plat door de bocht. Ik reed zonder neusriem, want dat stond zo gaaf, reed met sporen voor het zelfde principe. Was het warm? Sportschoenen aan, en een cap had ik niet eens. Ik kende bijzonder weinig angst, en als ze dwars waren kregen ze op hun flikker (met als gevolg vaak rodeo), het boeide me allemaal niet.
Als ik nu die jonge meisjes bij ons op de manege zie, die zo'n lol met hun pony's hebben, maar wat ik nu eigenlijk roekeloos gedrag vind, terwijl ik het zelf vroeger ook deed.
Als Jamaica buiten dwars is, durf ik haar nauwelijks op haar flikker te geven, bang dat ze ervandoor schiet en geen rem meer heeft. Ik heb geen lef meer, zelfs in de bak durf ik niet knoerhard een barrelrace te rijden. Ik durf niet zonder zadel te galoperen, terwijl ik zelfs zonder zadel heb leren rijden.
Veel mensen zeggen dat het komt omdat je ouder wordt, en ik ben er natuurlijk ook een keer grandioos vanaf geknald, maar toch, af en toe kriebelt het echt, en ik wil ik weer het meisje van 14 zijn, en gewoon lekker scheuren....
Zijn er meer mensen die dit hebben?

beautyfull_mickey

Berichten: 5718
Geregistreerd: 04-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 13:00

mijn zus heeft dit ook wel een beetje.
ik zelf eigenlijk niet,ik ben nog steeds als vroeger,stap graag welles op het paard van me zus als die dwars is,soms vind ik dat welles leuk om op zo'n duiveltje te rijden,mijn pony was eerst ook door niemand te rijden,nou ook alleen nog netjes door mij,angst heb ik niet.
alleen met buitenrijden,daarmee heb ik hetzelfde als jouw.
maar ik kreeg een ongeluk en nou ben ik het weer langzaam aan het opbouwen,dan heb ik ook welles zoiets van een half jaar geleden ging ik met een halstertouwtje om haar nek,zonder cap of niets lekker door het bos en nou zit ok met hulpteugels cap veilig op en telefoon bij de hand als ik buiten ga rijden,maar ik hoop hier overhene te komen.
want in de bak en op wedstrijd heb ik echt geen angst op haar en durf ik echt alles.
angst is zoiets rottig wat moeielijk te overwinnen is.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 14:43

Idd de leeftijd..... Haha!
Je weet nu wat er allemaal kan gebeuren, en wat daar de gevolgen weer van zijn. Tja, het KAN gewoon niet meer als vroeger. Toen gaf je gewoon je laatste kwartje uit aan een lolly als je daar zin in had. Zaterdag kwam er immers weer zakgeld. Nu denk je aan de hypotheek die aan het eind vd maand weer betaald moet worden...
Zin om zonder zadel te gaan scheuren? Je liep een weiland in, sprong op een pony en deed het gewoon. Nu raak je zelfs je baan al kwijt door migraine waar je echt niks aan kunt doen. Laat staan als je je ongelukkig valt door zo iets stoms als zonder zadel door een wei heen scheuren....

*zucht*
Bedankt Stef, nu voel ik me echt een ouwe Bok..... Haha!

danifur

Berichten: 2204
Geregistreerd: 25-06-03
Woonplaats: oostzaan

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 14:53

ja, dat heben heel veel mensen bij ons op stal ook, die vragen aan mij of ik op hun paarden de polder in wil, omdat ze dat zelf niet durven, ze zeggen dan: ja ik heb nu een man en een kind en ik durf niet zoveel meer als vroeger, wel begrijpelijk, maar die tijd heb ik nu ook dat ik nergens bang voor ben, hoop ook niet dat het veranderen gaat

DMHorses

Berichten: 1881
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 15:01

Nou moet ik je eerlijk bekennen. Ik heb het niet zozeer met paardrijden, cross nog steeds rond op me arabje. Maar ik heb het met kermis attracties enzo... Een jaar geleden vond ik alles nog te gek, vooral die dingen die over de kop gingen enzo. Laatst was ik weer eens naar de kermis en ik met een vriendin in zo'n ding. Nou ik scheet bagger moet ik je zegge. Die kriebels in me buik enzo, vind het nu niet zo prettig meer......

yindey

Berichten: 1270
Geregistreerd: 07-07-02
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 15:05

Nou dit probleem heb ik dus ook!
Nu dat ik weer rijd heb ik dus een angst zitten van 'als ik maar niet val' ik durf niet zonder zadel te draven zelfs!!
Toen ik nog op de manege les had was het makkelijk! Ik ging op de lastigste paardjes rijden voor de kick! Rondcrossen op een Welshje dat nog wel eens vanuit galop stil kon staan enzovoort!
Ik ben echt een watje geworden!

Aifa

Berichten: 1037
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 15:19

hmm nou dat heb ik dus ook en ben nog maar 17, naja bijna 18 Haha!

vroeger crosste ik rond op mn toenmalige verzorgpony. zonder zadel, hup met zn 2en erop en crossen maar. 1 meter hoog springen met een B-ponytje. galloperen over het veldje achter ons huis. ermee door de wijk lopen (beest was half verkeersmak Lips are sealed ) zomaar een rit van 5km maken om naar t bos te komen, over een viaduct te paard (uuh pony Haha!). pony steigeren en volle galop t viaduct af, en ik maar lachen.
mooi dat ik t allemaal vond en een keer eraf vallen? geen probleem, hup er weer op.

nu is dat toch wel even anders, naja cross nogsteeds rond en spring nogsteeds, maar zomaar met Raysa een ritje door de wijk maken terwijl ze nog maar half verkeersmak is, nee dat doe ik echt niet.
zomaar over een veld crossen? nee veel te gevaarlijk
zonder zadel rijden? nee waarom Verward

ik denk dat dit komt doordat ik nu meer de gevaren overal van inzie en ik ben nu veel serieuzer bezig. zomaar crossen op een veld doe ik niet, allemaal vieze kuilen, een keer verstappen en je hebt weer een hele tijd problemen.
het is niet zo dat ik t nu niet meer durf, maar gewoon dat ik t gevaar nu zie.

er is een meisje bij mij op de pensionstalling (lees: 12 jaar) die doet alles met dr ponys, springt zonder zadel, raced door de wei, etc. in haar zie ik echt mezelf van vroeger: heel onbezorgd en zag geen gevaren.

nu is t heel anders, maar wel veel veiliger (mij en Raysa )
alhoewel ik best nog wel eens met die pony door bossen en over veldjes zou willen crossen Cool
Laatst bijgewerkt door Aifa op 14-07-03 15:22, in het totaal 1 keer bewerkt

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-07-03 15:22

ik moet wel zeggen, het is bij mij nooit gruwelijk fout gegaan. Ben 1x met springen met pony en al onderuit gegaan omdat ze niet uitkwam en met haar voorbenen tussen de balken terecht kwam

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 15:23

En dat heeft je waarschijnlijk aan het denken gezet.....

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-07-03 15:26

hmmz, toen niet hoor, ik had een zere rug (kwam op een steen terecht) en de pony haar linkeroor is nu 1 cm korter dan de rechter (pony (erna) sloeg over de kop toen ik er al naast lag) Maar 2 weken later waren we weer lekker aan het springen

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 15:42

Ik heb dat ook, een klein beetje. Als ik mezelf dan weer vergelijk met mijn zus, die weer ouder is en kinderen heeft, dan heeft zij het weer erger.

Ik rauste vroeger met ponies over het strand, speelde cowboy en reed op een "kale" pony tussen een stuk of 15 andere paarden in, in volle galop.
Als ik daar nu over nadenk.... tsssssk... zou ik nu nooit doen.
Ik dacht daar niet bij na, maar had verder ook geen verantwoordleijkheden. Nu heb ik een hypotheek, paarden die ik zelf moet betalen en weet beter wat de risico's zijn.
Ik ben nog steeds niet een mietje, dat komt nog als ik kinderen krijg denk ik Knipoog

(je snapt, die kinderen wachten nog maar even Knipoog Haha! )

Cowgirl

Berichten: 23743
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 15:49

Ken dat heel goed, ben ook een behoorlijke bangerd geworden.
Nu helemaal nu ik met mijn rug zit, ben zelf al een beetje bang om straks weer te gaan rijden.
Helemaal op dat jonge onbeleerde fjordenbeest met zijn enorme galop sprongen.

Gelukkig heb ik felix nog Haha!

Elise

Berichten: 1987
Geregistreerd: 05-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 15:52

Inderdaad, dat doe ik ook niet meer.. 'vroeger' wel ja. In volle galop wedstrijdje zonder zadel, heeeel hard over een akker crossen, met een woeste pony half in galop de weg over omdat hij niet langzaam meer wilde, de wildste manegepaarden kiezen die meer steigerden of raceten dan normaal hun rondjes deden, pff why not dacht ik toen.
Nu niet meer nee, denk dat een gebroken elleboog en enkel verder mijn paard zijn geschiktheid hiervoor mij eerst opnieuw mag bewijzen
Want ik zou het graag weer willen.. onbezorgd rond rijden. Ik denk dat dat inderdaad alleen maar kan als je óf de risicos niet ziet, óf echt 99% vertrouwen in je paard hebt...

DunjaR
Berichten: 3404
Geregistreerd: 12-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 16:25

is idd de leeftijd ik heb vroeger ook knoerdhard door de polder op de pony's gegalopeerd over slootjes heen etc en idd zonder cap echt erg als ik er dus nu aan terug denk want voor hetzelfde geld lig je eraf!
lag ik trouwens ook wel hoor maar toen waren mijn botten wat flexiber dan nu denk ik!

in de bak durf ik nog wel alles maar ik ben een schijterd als we naar buiten gaan ik ziet dus niet op mijn gemak ik ga ook bijna nooit naar buiten terwijl we vlakbij bos en strand zitten maar ik ben gewoon bang dat ik de controle verlies en mijn paard is echt super braaf buiten hoor dus daar ligt het echt niet aan!!

het is de leeftijd...zucht....ik wilde dat ik weer jong was (ik ben nu 26 ahhahaha)

Tin
Berichten: 3715
Geregistreerd: 29-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 17:01

Ik durfde vroeger ook altijd alles met m'n verzorgpony..lekker scheuren..hoog springen..naar buiten en dan flink hard galloperen..
Maar nu niet meer..ik ben 1x onderuit gegeaan met m'n verzorgpony..we vlogen letterlijk uit de bocht tegen een hek aan..maar daarna stapte ik er zo weer op..

prompter

Berichten: 11068
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 20:40

Ik heb het een tijdje gehad, maar nu ik met PNH bezig ben is het weer een beetje "vroeger", omdat je zonder zadel en hoofdstel moet rijden, heerlijk, net weer even 14!

KiWiKo

Berichten: 51672
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 20:51

HEEEEEEl onzettend herkenbaar, helaas!!! Als ik nou nog de helft van het lef had als ik had toen ik 14 was, Nou nou...........maargoed als ik nou eens gek doe dan ga ik in volle galop de bak door.........Stoer he??? Echt als kin dheb ik de meest idiote dingen gedaan, ik had er ook een hele geschikte pony voor. Koel in zijn kop en altijd in voor een geintje!

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 21:51

Sjit, pas 22 en ben nu al een oude muts Haha!

Op de boerderijpony's van achter in het land naar voren racen, kaal natuurlijk.
Er af vallen natuurlijk en dan later er weer op springen, als alle modder er af gewassen was.
Wij *Loontje en ik en nog een paar meiden* hadden ons aangemeldt als hulpmeisjes, in ruil daarvoor mochten we dan afentoe lekker rijden op die beestjes.
Die beesten waren natuurlijk al niets meer waard, als we ze wilden laten draven hadden ze zoiets van neeeeeee en begonnen meestal een rondedansje, maar wij gaven daar niet zo om.

Op de manege aan eht eind van de week mochten de paarden het land in, en natuurlijk loop je er dan niet naast, je zit er op, en dan spring je er halverwege vanaf..simpel toch?

Zonder zadel en met lange teugels het paard een kant op laten gaan in het bos...dan wel in galop anders gaat de lol er af.
Keihard van de ene kant naar de andere kant racen in de bak of waar dan ook.

Zucht waar blijft de tijd.... Doei, doei

Op het moment dat ik van mijn vorige paard afviel drong het nog niet zo tot me door, maar nu ik met Par bezig ben weet ik het zeker...ik ben een mietje geworden Bloos
In al die jaren geen paard rijden is het tot me doorgedrongen dat sommige dingen gevaarlijk zijn, en dat die ene val veel erger uit had kunnen pakken dan een beetje rugpijn zo afentoe.

Aan de ene kant wel goed, aan de andere kant zou ik graag weer eens lekker los en ongedwongen de heuvels af willen scheuren, beetje voelen dat je leeft weet je wel Haha!

lies

Berichten: 9626
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 22:08

Ook voor mij heel herkenbaar.
Toen ik een jaar of 14 was, deed ik een rugzak om en maakte buitenritten van 4 uur zonder zadel en alleen een halster met een stuurtouw eraan *LOL* Alle picknickbankjes die we onderweg tegenkwamen moesten gesprongen worden Gelukkig was mijn pony net zo'n dombo als ik.

Ook toen ik wat ouder was (20+), kende ik weinig angst. Toen ik op stal werkte heb ik veel paarden beleerd en ingereden, dus ook toen nog geen probleem. Bij mij is de angst eigenlijk pas gekomen sinds ik mama ben geworden.

Momenteel ben ik samen met een vriendin een paard aan het beleren en ik wou er zelf als 1e op. 1e keer ging goed (hij was een beetje overdonderd) maar de 2e keer.. oeps.. Ging niet eens zo heel veel fout, maar ik durf niet meer. Krijg de kriebels al, als ik eraan denk.
Nu mag Chantal het doen. Die is nog jong en dom Blond Haha!

KiWiKo

Berichten: 51672
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 22:22

lis schreef:
Bij mij is de angst eigenlijk pas gekomen sinds ik mama ben geworden.


, toen ik het kind eruit perste kwam er aan de andere kant verantwoordelijkheidsgevoel ingezogen.........

deedee19

Berichten: 7930
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: Noord noord limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-03 14:22

Oh wat herken ik dit verhaal zeg. Toen ik 14 was miepte ik over iedere hindernis heen. kende geen angst. Nu ben ik echt een schijthaas hoor. En buiten heb ik dat ook wel een beetje.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-03 14:27

ik ben wel voorzichtiger geworden, ga niet meer op andermans maffe paarden (wel onze eigenste Haha!) om het wel 'even' op te lossen en rijd met cap (en soms bodyprotector).

Maar ik ga wel nog lekker scheuren in de duinen, spring fanatiek en ga binnenkort sgw starten. Zonder zadel rijden ook nog steeds, kortom ben nog steeds een beetje gek.

Alja

Berichten: 25588
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: Emmercompas-cuum

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-03 17:55

ik heb het ook, toen ik 17/18 was reed ik op een handelsstal en elk paard wat daar binne kwam sprong ik op, zonder dat ik iets wist van die paarden..

als ik nu lesklanten heb met dwarse ponys durf ik daar al niet meer op, en als ik een paard of pony aan wil kopen rijd ik hem pas als ik het 100% vertrouw

ik weet niet waar het aanligt want heb dus nog nooit een vervelende situatie meegemaakt maar ik doe het gewoon niet meer!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-03 17:57

Lielle schreef:
ik ben wel voorzichtiger geworden, ga niet meer op andermans maffe paarden (wel onze eigenste Haha!) om het wel 'even' op te lossen en rijd met cap (en soms bodyprotector).

Maar ik ga wel nog lekker scheuren in de duinen, spring fanatiek en ga binnenkort sgw starten. Zonder zadel rijden ook nog steeds, kortom ben nog steeds een beetje gek.

idem dito

beetje gek blijf ik ook nog, maar heel veel minder als voorheen.

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-07-03 18:21

voorbeeld kawa, zo hoog als jij springt.... echt niet hoor!