hallo, ik eet wel eens groente uit blik, maar kies meestal voor vers omdat ik genoeg vitamines binnen wil krijgen. weet iemand eigenlijk of er vitamine zit in groente/fruit uit blik of glaspotten, of hoeveel % ivm verse, gekookte groente?
'Ze' (Consumentenbond bijv.) zeggen dat er evenveel in zit als in vers. Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar als je bedenkt dat 'verse groenten tijdens transport en opslag nogal wat vitamines verliezen, terwijl bij de blik/glasconserven de groenten direct van het land verwerkt worden, dan valt daar toch wel wat voor te zeggen. En als je je conserven aanvult met sla, tomaten, paprika (VEEL vit. C) of een rauwkostmengsel dat je zelf maakt, dan kom je niet gauw tekort.
Of wat extra vers fruit op je conservendag.
Percentages weet ik niet zo. Iemand anders misschien?
Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN
de gehaltes aan vitamines komen na genoeg overeen.
percentages zijn niet in te schatten voor algemene gegevens kun je kijken op de voedingswaarde declaratie van voedingsmiddlen of in de NEVO-tabel, dieettabel, voedingsmiddelen tabel.
ip moet je uitgaan van 200 gram groente per dag en 2 stuks fruit. Dan heb je (ook afhankelijk van de rest van de voeding) ip geen tekort aan bepaalde vitamines.