Het barbeque seizoen begint weer en dan maak ik altijd zelf lekker knoflooksaus: mayonaise en magere yoghurt mengen (iets meer mayo dan yoghurt vind ik het lekkerst, zure room kan ook, maar is veel duurder) en dan een flinke teen knoflook erbij persen en fijngeknipte peterselie erbij, klaar! (gevriedroogde peterselie is erg makkelijk voor zoiets).
Hebben jullie nog meer lekkere zelfmaak sausjes voor bij de barbeque?
[IM] Mijn Gouwe Ouwe is niet meer... Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.
Mijn favo bij biefstuk van de BBQ, mengsel van augurkjes (kleine Franse) in kleine stukjes, peterselie, zelfgemaakte mayonaise en wat yoghurt. Dat is echt jammie. Andere sausjes eet ik haast niet erbij, hou het liefst van vlees naturel
In dit topic staan er wat: [VT] sausjes?? En ik maak altijd op de volgende manier salsa, ook lekker voor bij de BBQ:
* tomaat fijn snijden * paprika fijn snijden (gezellig alle kleuren pakken) * ui fijn snijden * knoflook fijn snijden, persen kan ook alles in een kom doen (je moet zelf maar een beetje aftasten, in ieder geval is de hoofdmoot tomaat, dan nog een aanzienlijk deel paprika voor een goed gevulde salsa en ook aardig wat ui) en dan aanvullen met tomatenketchup. Als je een pittige salsa wilt, dan veel pepers er doorheen doen (zeer fijn snijden) en voor een minder pittige, minder pepers. Ik zou de pitjes eruit laten, maar dat kan naar eigen inzicht. Op smaak brengen met zout en peper, beetje suiker, eventueel wat sweet chilly saus en dat wat verder in de buurt is en er lekker door smaakt Maar, met tomatenketchup alleen kom je al een heel eind.
Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles
Mwah, ik eet wel sausjes met mayo erin, maar ik vond het al zo raar dat je in pure mayonaise moest roeren . Ik gebruik soms 1 op 1 mayo en kwark. Roeryoghurt kende ik nog niet, lijkt me best lekker.
Half tomatenketchup en half curry, en daar fijngehakte stukjes rode ui, rode paprika, augurk en komkommer in zodat het een lekker gevulde saus wordt. Jummie! Eet ik ook altijd op de shoarma. (heeft ook veel minder calorien dan sausjes met mayo erin trouwens)
Heb ik wel eens geprobeerd, maar dan wordt het lang zo lekker niet. Iemand misschien tips voor het zelf maken van tomatenketchup? Ben ik namelijk lichtelijk aan verslaafd.....
Beetje mayo met cremefresh deed m'n moeder vroeger. Erg lekker, vooral over de komkommer. Mijn vriendin doet altijd mayo met paprikapoeder en een teentje knoflook. Is ook lekker!
Niet verdrietig zijn, MyriaM, je hèbt meegepraat en jouw vinaigrette stond er nog niet op. En }> tante Sonja maakt maar een grotemensengrappie, hoor. Gewoon mee blijven doen met VT , dan hoef je over 5 jaar niks meer te leren! .
Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN
echt zelf maken doe ik nooit, ik koop altijd van die zakjes. die moet je met mayo en een scheutje water mengen, vind ik altijd wel leker! vooral die witte met die spikkeltjes, ben vergeten hoe die heet
And he said: "If all is grounded you should go make a mountain out of it"
Bedenk me nog iets voor de mensen die niet zo goed zijn in kruiden mengsels. Bij de Oil&Vinegar kun je potjes met "dipper" kopen. Dat is een kruidenmengsel waar je van alles mee kunt doen. Het originele idee is mengen met olijfolie, een tijdje laten trekken en er dan een (stok)broodje in dopen. Maar, wat ook prima gaat is mengen met mayonaise of met creme fraiche of zure room of met mengsels van deze 3 basissauzen.
En, als je een kruidentuintje hebt, dan is het volgende super simpel en erg lekker: verse kruiden plukken (in mijn tuin staat bieslook, beetje tijm, peterselie, beetje citroenmelisse, beetje munt, basilicum, dus dat gebruik ik) en dat dan fijn snijden en mengen met creme fraiche of zure room. Erg lekker bij een gepofte aardappel! Of op een stokbroodje of bij een lekker stukje vlees of.. nou ja, gewoon lekker
Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles