ADVIES NODIG: Dit paard kopen ja of nee?!*FOTO'S*

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 16:05

De foto's doen het niet...

Jamy

Berichten: 10494
Geregistreerd: 03-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 16:54

Ik zou persoonlijk nooit een pony of paardje kopen die niet 100% gezond is of last heeft van iets ofzo. Voor hetzelfde geld krijg je er alleen maar problemen mee of moet die zelf ingeslapen worden. Mijn vorige pony bleek toen ik haar had ook last van haar rug te hebben en kon niet meer geholpen worden, zo zijn er nog een paar pony;s die ik ken met rug problemen die steeds terug blijven komen.... Maar als de Da zegt dat het meevalt ofzo ik weet het niet ik zou het ook een moeilijke keuze vinden!
Oja de foto's zijn kruisjes dus die kan ik helaas niet zien.

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 16:58

Mooie pony wel om te zien.
Maar het feit dat je eerst zo gehecht was aan een andere pony en dacht dat dat je nooit meer zou overkomen zegt denk ik genoeg.
Als je het nu niet kan betalen dan moet je het niet doen. Eerst sparen, dan een goede plek zoeken, dan een paard aanschaffen.
En puur en alleen al omdat dit paard problemen heeft zou ik het niet doen. Je komt nog veel meer leuks tegen!

Diana_Mabel

Berichten: 7044
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 17:00

Heel simpel NIET doen. het zal je even pijn doen maar dat slijt wel weer.
Als je hem koopt moet er vast veel aangebeuren, fysio, dierenarts, zadel op maat en ga zo maar door.
Je bent 17 jaar ik zal nog maar even wachten en doorsparen en dan over een paar jaar een gezond paard kopen. Er zijn zo ontzettend veel leuke paarden op deze aardbol er zit er ook 1 voor jou bij *LOL*

Pinacolada

Berichten: 4082
Geregistreerd: 04-05-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 17:22

Om eerlijk te zijn, niet doen. Ik weet hoe moeilijk het is, weet er alles van. Daarom hecht ik me ook niet teveel meer aan de manegepaarden..

Maar zo en zo als je niet genoeg geld hebt dan moet je het niet doen, want er kan plotseling van alles bij komen. Doorverkopen doet niemand als je al erg aan m gehecht bent. Je moet zo en zo veel nadenken wat er allemaal bij komt kijken, dat valt veel mensen bar tegen. En wat wil je in de toekomst?? Hij is nu erg lief enzo, maar je wil vast ook weleens wat. In de toekomst wedstrijden of wat dan ook maar, je plannen kunnen veranderen.

Klinkt misschien hard, maar weet er gewoon alles van.

CM_

Berichten: 26904
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 17:48

hij ziet er idd wel leuk uit, beetje vreemd gebouwd, maar dat kan door de manier komen hoe die staat, hij heeft een erg hoge schoft , dus een passend zadel word al gauw een kieffer, en die zijn redelijk prijzig, hij heeft een erg korte rug, dat betekend meestal ook een sterke rug, maar bij verkeerd rijden kan ook hij natuurlijk rugproblemen krijgen
verder ziet ie er vrij droog uit op de benen,
als je m echt wil hebben en je kunt het financieel aan (goed rondvragen NU voor stalling ed.) dan moet je m zowiezo laten keuren, word ie afgekeurd, dan zijn de kosten in de meeste gevallen voor de eigenaar.

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 18:45

Mezelf kennende had ik het gedaan.
Als ik het geld zou hebben en echt om dat beest zou geven op zeker.
Maar ik heb wel ouders waar ik eventueel op terug zou kunnen vallen, die in het ergste geval me iets zouden lenen wat ik op een later tijdstip terug zou mogen betalen.

Mocht je het willen doen, zou ik hem sowieso door een da laten keuren, gewoon om voor jezelf alles te kunnen overzien.
Alvast in de buurt navraag doen bij een paar landjes en goedkope stalletjes.
Misschien kan je er wat verder van huis in een weiland kwijt, veel tijd heb je dan niet voor hem maar dat kan altijd nog.
Misschine dat in die periode van rust zijn rug wat opknapt of hij in ieder geval iets meer ontspannen wordt.
Want als het paard geen manege werk aankan, al problemen had met de galop en dan ook nog aan verschillende mensen moet wennen kan ik me voorstellen dat die zijn hele lichaam zo heeft gespannen dat die er last van heeft gekregen. Dus misschine werken die paar maanden rust op een land al positief voor hem *al zouden natuurlijk neit alle problemen weg zijn*
Misschine zit wel heel simpel zijn manege zadel *die dus over het algemeen weinig voorstellen sorry Haha! * wel helemaal niet lekker.

Maar ok, ik ben vrij impulsief en reageer op mijn gevoelens en instincten, en soms bega ik een megaflater, maar op dit moment heeft mijn gevoel me alleen maar een geweldig paard bezorgt.

Verstandig gezien, het kost een boel geld, je bent een student, je woont in een dure stad, en het paard mankeert wat, niet doen dus.
En op deze manier kan je dus blijven twijfelen Haha!

Het is heel moeilijk maar bedenk goed wat jij zelf het beste lijkt voor dat beessie.
En probeer het anders eens hier onder eenmaal andermaal als de handelaar het daar mee eens is...je weet nooit

Succes

Reem

Berichten: 3931
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-07-03 19:26

Bedankt allemaal! Ik heb nog steeds niet besloten, maar ga er wel met mijn moeder over hebben vanavond. Is zij nou heel erg tegen, tja dat denk ik dat ik het beter niet kan doen, want je ouders tegen hebben is geen goed teken. Vindt zij het echter goed dan ga ik sowieso er eersty een DA bij halen en hem even zijn zegje laten doen. Dan denk ik toch dat ik eerst 1000,- ga bieden. Ik heb vandaag al heel wat site qua stalling en weide afgezocht, en de prijzen liggen erg uiteen. ALS ik hem koop wil ik hem de eerste 2 maanden op de wei zetten en hem weer even een paard laten zijn Haha!. Daarna verder kijken.
Ik twijfel dus nog steeds, er zijn veel nadelen maar ook voordelen...
Eerst maar eens met mijn ouders praten...

Reem

Berichten: 3931
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-07-03 19:33

TADAA Lovers Kwijl
-------
Lips are sealed de foto's doen het na 5 minuten al niet eens meer. Dus sorry, voor alle mensen die 'm nu niet meer gezien geeft.. Ach gut
Laatst bijgewerkt door Reem op 02-07-03 19:48, in het totaal 1 keer bewerkt

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 19:44

Waarom probeer je het niet??
Misschien knapt hij wel onzettend op als hij alleen door jou bereden wordt. Als dit beest het niet naar zijn zin heeft op die manege ( kan niet begrijpen dat een paard het daar leuk kan hebben ) gaat het vanzelf wel gebreken vertonen. Als het niet lukt kan je altijd nog een goed tehuisje voor hem zoeken.

Ik ben wel iemand die iets probeert, en ziet hoe het verloopt.\

Succes ermee.

Reem

Berichten: 3931
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-07-03 19:51

Nou ik heb net geprobeert het met mijn moeder over te hebben, maar zij is dus echt helemaal tegen.... Ze zegt dat een eigen paard geen optie als je werkt en een studie doet. Bovendien zegt ze is het veels te duur. Nou het is niet echt leuk om te horen hoe je moeder gelijk heeft. Maar ik wil het echt graag, maar misschien is het beter dat ik het niet doe.... Als mijn moeder al niet achter me staat, ik denk dat het dan vrij onmogelijk is.

Iemand misschien interesse in Duc...?
==> [EA] Duc zoekt goed tehuis, anders naar handelaar!

pacster

Berichten: 709
Geregistreerd: 24-04-03
Woonplaats: ruurlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 21:35

als je hem echt graag wilt, dan zou ik hem door een DA laten keuren.. en hopen dat hij er door komt.. maar als hij er niet door komt.. (wat niet onwaarschijnlijk is met zijn rug) zou ik hem laten staan en verder kijken naar een ander paardje..
succes..

reina

Berichten: 638
Geregistreerd: 03-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 22:28

Als je moeder er niet achter staat, zou ik er niet aan beginnen (op deze leeftijd) Vergis je niet in de tijd die er in gaat zitten en de kans dat je met een paard met rugproblemen die op zo'n jonge leeftijd al zulk zwaar manegewerk heeft moeten doen regelmatig bij de dierenarts uitkomt is groot. De vaste lasten zijn misschien nog wel op te brengen, maar als er zulke hoge kosten bij komen..

MOcht je toch nog naar stallen zoeken, er zitten er ook redelijk veel in Ouderkerk aan de Amstel..

Veel succes met je beslissing en hoe bot het ook klinkt die liefde voor dit paard slijt wel. Er komen nog zoveel leuke paardjes langs.. (Al is er voor mij ook maar 1 Victor)

Dickie
Berichten: 1247
Geregistreerd: 07-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 22:48

Zelfs al heb je het aankoopbedrag en kun je hem laten keuren, wordt het waarschijnlijk elke maand hangen en wurgen om je stalling bijelkaar te krijgen. Dat is het probleem nog niet eens, wat als het beest (dat momenteel al niet 100% is) op langere termijn medische hulp nodig heeft?

Als je in dat geval niet bij je ouders aan kunt kloppen zou ik er niet aan beginnen, en als ik het verhaal zo lees moet je er denk ik sowieso niet aan beginnen. De risico's zijn veel te groot, terwijl je over een paar jaar misschien wel de mogelijkheden hebt om een leuk, gezond paard aan te schaffen.

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 23:08

fsoudan schreef:
Waarom probeer je het niet??


Omdat het - vooral financieel - echt niet iets is dat je 'probeerd'. Bovendien is ze gek op het beest, dus als 'ie er eenmaal is dan blijft 'ie, come hell or high water.

In zo'n situatie moet je van te voren 100% zeker weten dat het kan (financieel en tijds-gewijs) en dat je het wilt, anders kan je het beter laten.

Ing__

Berichten: 11173
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 23:26

Als je hem heel graag wilt hebben zou ik er wel sirieus over nadenken om hem te kopen.. ook omdat je er helemaal gek op bent! maar als je hem niet kan onderhouden zou ik er wel over nadenken of je het wel moet doen.. anders is de optie van kinglovermisschien een idee?

Reem

Berichten: 3931
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-07-03 19:47

Citaat:
Bovendien is ze gek op het beest, dus als 'ie er eenmaal is dan blijft 'ie, come hell or high water.


Dat is denk ik niet helemaal waar, ik was namelijk van plan, als ik heb kocht en hem niet kon betalen achter af zelf een particulier voor te zoeken.

----------

*UPDATE*
Heb na lang wikken wegen besloten hem niet te kopen. Onder andere om de vele onzekerheden, zijn fysieke toestand, de kosten en de tijd. Het zou vast allemaal wel kunnen,maar het is me erg veel afgeraden, o.a. door m'n moeder..En eigenlijk hebben zij ook wel gelijk, het is bijna onmogelijk. Tijd heelt de wonden al zal het wel pijn doen. Ik heb er gelukkig wel altijd mee rekening gehouden dat hij vroeg of laat weg zou gaan. Ik ben me wel aan hem gaan hechten, maar anders dan toen ik me aan Julia had gehecht, en daar ben ik heel blij mee!
Bovendien hoorde ik vandaag dat hij hoogst waarschijnlijk morgen al weg gaat!! Verdrietig Maar eigenlijk is het beter, want zo op de manege is voor hem ook geen pretje. Ik heb nog even met hem gewandeld en hem laten rollen in de bak, toen lekkergepoetst en heb helemaal piekfijn in orde is: voetjes bijknippen, staatr uitpluizen en bijknippen, manen getrokken, hoefjes schoongemaakt en ingevet. Dan is ie in ieder geval het mooiste en best verzorgde paardje dat de handelaar dan heeft! Ach gut Lachen

Iedereen bedankt voor de adviezen, ook die hebben me geholpen bij de beslissing!

Groetjes Remi

roylinde
Berichten: 3144
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: Haulerwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-03 19:57

ik zou hem ten eerste laten keuren, als hij goed gekeurt word dan verder denken, dan zou ik het zelf denk ik wel doen, als ik zeker wist dat ik het geld had. Verward
denk er dus heeeel goed over na!
dagdag

Pluutje

Berichten: 5624
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-03 21:16

Jammer Reem, ik heb je er toen een keer op zien rijden en ik vond het zeker een leuk paardje!!(ik had er zelf ook nog wel zin in Knipoog )

Maarja als hij niet gezond is houdt het zoizo al op.

Mij bevalt het heel goed hoor een eigen paard, ik ga nog steeds elke dag zelf gaat prima maar mijn ouders staan er ook echt achter(en betalen de stalling en lessen en wedstrijden enzo) anders gaat het echt niet hoor! Als je ook nog een baantje erbij moet nemen om het te kunnen betalen red je het weer niet met tijd.

Wel jammer(kom anders een keer met me mee naar Leroy mag je er misschien wel een keertje op, om de pijn te verzachten)

Reem

Berichten: 3931
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-07-03 21:55

En ik kan het gewoon echt niet betalen, hoe graag ik ook wil....

Nou Lau, dat is lief van je! Ik moet 'm echt nog een keer zien *schaam*

Pluutje

Berichten: 5624
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-03 22:01

Ja, maar dan is het ook maar beter dat je het niet doet. Ik heb ook alleen maar een paard kunnen kopen omdat mijn ouders het betalen hoor, op onze leeftijd kan dat ook gewoon niet anders..

siesti

Berichten: 3151
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-03 22:33

Heel erg jammer, ik vond hem er heel leuk uitzien op de foto, echt een leuk beestje.
Hoop dat hij een goed tehuis krijgt...en dat je je dan weer wat beter voelt.
Lijkt me echt kl*te om weer een paardje weg te zien gaan
Sterkte...