sliding stop

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
cl@udia

Berichten: 229
Geregistreerd: 28-02-01
Woonplaats: Bredoah

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-03-01 02:09

een paard woordjes nog over de sliding stop...en dan kan er weer over iets anders gepraat worden?
de stop vanuit galop waar de achterhand onder het paard komt, en zonder de "sliding metal" hoefijzers dus, is GEEN sliding stop !
soms kan je er een beetje mee doorglijden, maar is niet te vergelijken met de slide zoals een goede reiner hem neer kan zetten is pas te realiseren na een langere training en met de speciale ijzers,
zoals elke zware oefening (denk maar eens aan springen) doe je zoiets niet met een jong paardje, en als je het fout doet kan je je paard ermee beschadigen (als hij bv altijd scheef stopt en teveel gewicht op een been draagt)
je traint een paard om een sliding stop te maken, en daarna hoef je zo'n stop niet meer oefenloos te herhalen, maar ben je meer bezig met speedcontrole rundown en stelling,
ik weet niet waar de statistieken vandaan komen dat een oudere reiner niet zou bestaan (omdat ze met 5 al bij de slacht zijn) maar kan jullie verzekeren dat er heel wat paarden zijn die vele jaren de sport uit oefenen zonder problemen, het lijkt me dus vrij onzinnig en overdreven zo'n stelling.
Aan de andere kant...als het om geld gaat, wordt er opeens heel anders met paarden omgegaan, en gaat het om de prestatie (ook dit is in elke tak van paardensport zo) en daar kunnen we allemaal wel horror verhalen over vertellen denk ik
dus geen paniek, we willen allemaal het beste voor onze paarden toch?
groetjes !!


orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-01 02:57

*LOL* thnx claudia voor de "words of wisdom" Tong uitsteken
deze ruiters hebben het overigens over degenen die het voor het geld doen en er niet om geven als ze 1 van de 70 paarden kapot rijden want dan staat de volgende al wel klaar. Ik denk overigens dat er maar weinig ruiters zijn die hun paard perfect laten sliden en al zeker 2 jarigen niet.
Oke we laten het nu weer rusten, zullen we maar weer over sporen en zwepen beginnen *LOL*
JUST KIDDIN' Tong uitsteken

Groetjes,
Manon

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-01 20:26

goeie opmerking orri.
Op slidings wordt natuurlijk wel veel getrained, bijv. door het fencen.
1 van de 70?? zeg maar 60 van de 70 hoor.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-01 20:47

Ach, kun je je heel druk om maken, maar dat kun je ook doen om springpaarden die koperen buizen tegen hun benen krijgen, dressuurpaarden die vanaf hun derde met slofteugel gereden worden, militarypaarden die hun poten wel kunnen breken, dravers die op hun 6e versleten zijn... etc etc.
Moraal van het verhaal: Verbeter de wereld, begin bij je eigen paard.

Ik oefen de echt zware onderdelen trouwens ook niet al te idioot vaak hoor, als ik elke dag zou gaan spinnen, denk ik niet dat Mileen het binnenkort nog leuk vind. En ik sta ook niet elke drie seconden vanuit volle galop ineens stil.... Sliden doen we ook niet want ik heb haar sinds kort op blote voetjes staan, dus echt spectaculair is het niet voor een buitenstaander. Maar dat sensationele gevoel als ik m'n speedcontrols en galopwissels voor elkaar heb..... WOW *LOL*

cl@udia

Berichten: 229
Geregistreerd: 28-02-01
Woonplaats: Bredoah

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-01 15:23

way to go sonja Knipoog)
zo hoor ik het graag ! er zijn zo enorm veel oefeningen en onderdeeltjes die een reiner ook moet kennen, dat wordt wel eens vergeten, al die toestanden over stops en spins, er komt heel wat meer bij kijken !

groetjes

claudia


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-01 16:31

Haha, er komt heel wat meer bij kijken ja! Ik zit momenteel vreselijk te klooien met m'n galopwissels, want als je van de cirkel linksom komt, (1x groot snel, 1x klein langzaam, 1x groot snel) en je gaat over op de cirkel rechtsom, dan moet je wissel wel precies op X zitten.... valt vies tegen!
M'n speedcontrols worden wel steeds beter, ze begint nu tenminste meer op gewichtshulpen te reageren. Toen ik nog dressuur met haar reed, moest ik veeeel meer op het bit rijden. Is nu nog steeds zwaar voor verbetering vatbaar, maar ach, je moet wat te oefenen hebben, toch? En m'n jog is ook niet alle dagen even zuiver. Zijwaarts over balken gaat ook nog niet echt toppie (wel VOOR de balk, maar absoluut niet met een balk tussen haar voor- en achterbenen), achterwaarts door de bocht wil ook wel eens eindigen in een potje steigeren..... Hihi, het houd je bezig he!

Natascha

Berichten: 6847
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-01 07:38

klinkt bekend ja. Ik ben ook met m'n galopswissels bezig en mag zeggen dat het erg moeilijk is. Ik heb het dan ook nooit geleerd in de dressuurles dus het is nog nieuw voor me ook. Speedcontrol gaat steeds beter, maar nu moet ik tijdelijk de training stoppen vanwege de MKZ ellende. M'n knolleke mag niet naar buiten.

kim_oud1

Berichten: 818
Geregistreerd: 03-04-01
Woonplaats: Tussen de middeleeuwse stadmuren van Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 20:07

hoi, hoi
Er zijn zoveel dingen om te oefenen behalve al die zware oefeningen. De beste reiners zetten hooguit 1 keer per dag een sliding in als het paard de oefening al beheerst. ik oefen vooral oefening op oefening als iets al goed gaat. Bijvoorbeeld hoofdje binnen hoofdje buiten op de volte (kennen jullie die al) duwen we ook is een keer die kont naar binnen. Word het weer een uitdaging. En voor het publiek ook leuk (kijk dat paard loopt als een banaan.)
groetjes kim
<IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> blijf je paard verassen, dat houd ze alert en maakt het werk tot een kunstwerk.


_________________
zeg maar dat ik gek ben, maar ik kan vliegen.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: kim op 2001-04-06 21:08 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: kim op 2001-04-06 21:09 ]</font>


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot en 1 bezoeker