Evenementenverbod(behalve GelderseVallei)opgeheven

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Evenementenverbod(behalve GelderseVallei)opgeheven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-06-03 17:45

Evenementenverbod (behalve Gelderse Vallei) sinds vanmiddag opgeheven!
6/27/2003




Vanmiddag zijn de beschermingsgebieden, waarin geen evenementen plaats mochten vinden toezichtsgebieden geworden. Alleen de Gelderse Vallei blijft beschermingsgebied. Beneden Leeuwen wordt losgekoppeld van de Gelderse Vallei.



Dit betekent dat er in heel Nederland, behalve in het beschermingsgebied de Gelderse Vallei, weer evenementen met paarden mogen worden georganiseerd.



Ook in de Gelderse Vallei worden op aandringen van het Sectorbestuur Paarden ontheffingen via de AID en LNV afgegeven. Het Sectorbestuur is immers van mening dat als hobbykippen weer tevoorschijn mogen komen, dat dan een verbod op evenementen met paarden niet langer te verdedigen valt. Organisaties kunnen via de AID ontheffingen aanvragen in de Gelderse Vallei. Bij vragen of problemen kan een organisatie zich melden bij het Productschap Vee, Vlees en Eieren.



Actuele informatie: op de website van het Productschap Vee, Vlees en Eieren (Bedrijfsnet > dossier vogelpest), Teletekstpagina 460 of het speciale informatienummer: 0800-2233322.