Ongeval met paardenwagen...

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Jet

Berichten: 11997
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Ongeval met paardenwagen...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-06-03 19:18

Kinderen gewond bij ongeval met paardenkar

Uitgegeven: 27 juni 2003 15:40

RHENOY - Bij een ongeval met een door twee paarden getrokken wagen zijn vrijdagmiddag in het Gelderse Rhenoy meerdere kinderen gewond geraakt. Volgens de politie is de wagen van een dijk geraakt.

In het voertuig zaten volgens de politie twaalf tot veertien kinderen en twee koetsiers. Het merendeel van de kinderen is met nog onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in Utrecht en Nieuwegein overgebracht. Een van de twee paarden heeft de val van de dijk niet overleefd.

Reacties op dit bericht? Mail de redactie.
Bezoek ook het nieuws katern: NU.nl/nieuws
NU.nl homepage

Zoiets blijft toch link. Zielig voor die kinderen, maar zeker ook voor die paarden, waarvan eentje het er niet heeft overleefd.

KiWiKo

Berichten: 51672
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-03 19:21

Het paard werd onwel..................had dus voorkomen kunnen worden...et blijft natuurlijk ontzettend zielig voor die kids.

liberty

Berichten: 17286
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-03 16:45

www.degelderlander.nl

Kinderen gewond bij huifkarongeluk
Door BABETTE PUL


RHENOY - Zes kinderen uit Beusichem en drie volwassenen zijn gistermiddag gewond geraakt doordat zij in Rhenoy met een huifkar van de Lingedijk waren gereden.


De meesten hebben kneuzingen en schaafwonden. Vermoedelijk is een van de twee paarden onwel geworden waarna het op hol sloeg. Eén paard kwam om het leven, het andere raakte gewond.

Het is even na tweeën wanneer zo'n vijftien kinderen en ongeveer acht volwassenen op de Lingedijk in de huifkar stappen. Ze vieren het verjaardagsfeestje van Sanne met een bezoekje aan het uilendierenpark, de geitenboerderij en koek met limonade. Nog geen vijfhonderd meter op weg komt abrupt een einde aan het plezier.

"Wij reden hier toevallig met de auto voorbij toen we het ongeluk zagen gebeuren", vertelt Rob Janse uit Den Haag die samen met zijn vrouw op een nabij gelegen camping verblijft. "De koetsier wilde naar rechts, maar een van de paarden ging in volle vaart rechtdoor. En dat ging hard, hoor."

De moeder van het jarige meisje rent paniekerig heen en weer. Ze wijst politie en ambulancepersoneel gewonde kinderen aan en licht telefonisch alle ouders in. Zo nu en dan wordt het haar te veel. "En ik heb het nog zo gevraagd", snikt ze. "Of het wel verantwoord was. Ik ben wel verantwoordelijk voor al die kinderen."

Volgens Janse is er één meisje bij dat haar lichaam niet meer kan bewegen. Ze ligt in een van de ambulances. Een man loopt rond met een bloedende wond in zijn achterhoofd en een andere ligt in het gras. Zijn witte T-shirt gescheurd. De meeste kinderen zitten te huilen in het gras met schaafwonden en kneuzingen.

De vrouw van Janse heeft zich over de vijfjarige Femke van de Heuvel ontfermd. Een voor een worden de kinderen door het ambulancepersoneel onderzocht. Een blond meisje krijgt een brace om haar nek. Een voor een ook vertrekken de ambulances naar ziekenhuizen in Tiel, Gorinchem, Nieuwegein en Utrecht.

De achtergebleven kinderen mogen een kijkje nemen in de helikopter waarmee de arts is gekomen. Alleen een grote rode boodschappentas herinnert nog aan het feestje dat deze middag hoorde te zijn. De zakjes chips en pakjes vitaminedrank zijn nog onaangeroerd. Een paar dropsleutels verzachten de pijn een beetje.

Als alle kinderen zijn vertrokken wordt de huifkar afgevoerd. Ook het dode paard wordt uit het slootje getakeld. Verschillende agenten vegen hun voorhoofd af. Ook zij denken aan het ongeluk in Nieuw- Vennep, waarbij zo'n twee weken geleden twee meisjes om het leven kwamen toen de kar waarop zij zaten kantelde op een rotonde.

De vrouw van Janse zit nog altijd met Femke in haar armen. Samen zwaaien ze de traumahelikopter uit. Dan is daar ineens haar eigen ome Albert. De tranen zijn dan al gedroogd.

Afbeelding
bron BNdeStem