Mijn favo spaghetti-recept

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Mijn favo spaghetti-recept

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-06-03 17:35

Al jaren een succes bij ons... ooit door mijn moeder bedacht, maar heb er zelf wat mee geknutseld. Afgelopen week heb ik het weer gemaakt, zelfs Thom vindt het lekker. Ik wilde het jullie niet onthouden... Dus: daar komt ie!

Voor twee personen
150/200 gram spaghetti
250 gram gehakt
Twee of drie kleine preien
Twee flinke uien
Minimaal twee tenen knoflook *LOL*
Verschillende (groene, gedroogde) kruiden: oregano, basilicum, Italiaanse keukenkruiden, wat je maar in huis hebt
Half blokje tuinkruidenbouillon

Water opzetten, half bouillionblokje erin oplossen. Spaghetti in dit water koken (evt. in kleinere stukjes breken).

Gehakt in de pan bruin laten worden. Ui en prei (kleine stukjes snijden) erbij doen en laten slinken. Beetje strooien met je kruiden, daarna knoflook in kleine stukjes snijden en er als laatste bij doen (hoe later je het toevoegt, hoe meer je het proeft!). Nog even laten doorwarmen.

Spaghetti afgieten en gehakt/preimengsel erdoor roeren. Klaar! Serveren met ketjap manis.

Voor wie het aandurft: ik ben benieuwd hoe het anderen smaakt...

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-03 22:23

Ga ik proberen.

Mijn spaghetti is ietsje anders Haha!

1 bakje kastanjechampignons
1 courgette
1 halve groene paprika
500 gram gehakt (meer mag altijd)
bosje selderij
2 blikjes Del Monte tomatenpuree (de grotere blikjes)

Champignons, paprika en selderij snijden alsmede de courgette. Water vast opzetten voor de spaghetti. De groenten doe je vast in de warme pan om lekker aan te fruiten. Gehakt erbij en zo klein mogelijk maken. Eventueel kan je het gehakt kruiden naar smaak.

Tomatenpuree erbij en twee lege blikjes water erbij doen. Roeren tot je een lekkere dikke massa hebt.

Als de spaghetti gekookt is lekker bij elkaar doen en zmullen maar Haha!

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 13:54

Saus maken van verse of diepvries soepgroenten en gezeefde tomaten.
Kruiden naar smaak.
Op je bord gemalen kaas en/of maggi erover, mmmmmmm

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 13:57

Saus van (diepvries)spinazie, (knoflook) en kruidensmeerkaas.
Evt. verdunnen met kookvocht of melk.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 11:04

Ik varieer meestal, als ik zelf een saus maak doe ik t zo, dit is voor ongeveer 5 personen, kunnen ook 4 en 6 mensen van eten, gewoon meer spaghetti koken.
500 gram gehakt
2 uien
2 preien
2 paprika
1 courgette
twee vleestomaten
2-3 teentjes knoflook
groot blik tomatenpuree
peper en zout
Sherry (lekker veel *LOL* )
peterselie

Uien fruiten, gehakt rul, prei en paprika toevoegen, later courgette en knoflook, evt. wat warm water, ontvelde tomaten erbij, peper en zout erbij, tomatenpuree, flinke scheut sherry, als laatste de peterselie erbij en omscheppen.

Abercrombie

Berichten: 8388
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: *******

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 11:27

Wij maken spagetti met heel veel knoflook en volgens mij ook wat indische kruiden, als ik eraan denk loopt het water in mijn mond.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 12:33

250g gehakt
2 uien
1-2 teentjes knoflook
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
2-3 tomaten
1-2 wortels
bakje champignons
tomatenpuree
oregano
peper
zout

Dat zijn de ingrediƫnten, hoe klaar te maken denk ik dat wel logisch is (te lui om het uit te tikken en er staan al genoeg vb bij hier Haha!)