Uit huis gaan...

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Danielle
Berichten: 236
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-01 22:29

Hoi allemaal,
Ik zit nu in mijn laatste jaar van het hbo en ben toch wel van plan om volgend jaar uit huis te gaan (najaar 2002), ik ben dan tenslotte al 22. Maar weet niet precies hoe ik dat dan aan moet pakken, ik sta al enorm lang ingeschreven bij de woningbouw, dus een woning moet geen probleem zijn. Hoe lang van te voren zijn jullie begonnen met spullen verzamelen (zoals keukenspullen, maar ook meubels en zo) en hoe hebben jullie dat allemaal een beetje geregeld. Het lijkt me nogal wat en wil dan ook niet zo maar stel op sprong weg, want ik zit hartstikke goed bij mijn ouders. Dus ik heb de tijd en wil er ook de tijd voor nemen, hebben jullie dus nog wat adviezen of zo? Alles is welkom! Groetjes Danielle

***Roderick = Springpaard******Roderick = Springpaard******Roderick = Springpaard******Roderick = Springpaard***


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-01 22:33

Ik zou zo vlug mogenlijk gaan beginnen met het sparen van je spullen. het is namelijk fijn als je dat niet allemaal in eens te doen. Tenminste als je er plek voor hebt.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-01 23:57

Ik ben op mijn 18de uit huis gegaa, vanwege probs met mijn ouders Huilen Ik ben toen bij mijn vriend en zijn ouders gaan wonen, en zijn we gaan zoeken naar een huisje. Hebben we snel gekregen, maar hadden dus ook nog helemaal niets. Hij heeft wel veel neven enzo, die ook al lang uit huis waren en die dus banken en oude kasten hadden. uiteindelijk hebben we van hun heel veel spullen gekregen, en verder alles op het laatst gewoon zelf gekocht. Nu zijn we alweer een huis verder, dit hebben we gekocht(ben nu 20, was 19 toen we het kochten). Veel dezelfde meubels gehouden, maar ook wel wat nieuwe gekocht. Bedenk van te voren wat voor kleuren je wilt, en wat voor meubels. Ik zou wel wachten met de aaanschaf van de grote dingen, voordat je je nieuwe huisje gekregen hebt. De kleine dingen kun je wel alvast kopen, is wel handig, en zeker als je er nu al plaats voor hebt.
Als je er eenmaal woont is het handig om een lijstje in huis op te hangen, wat er nog ontbreekt, en dus nog moet kopen (je vergeet altijd wat Clown ).
Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Suzan

Berichten: 1583
Geregistreerd: 23-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-01 00:37

Tuurlijk is het handig om van te voren zoveel mogelijk te kunnen sparen. Verhuizen is duur en zeker als je zelf nog bijna geen spullen hebt. Ik weet niet hoe groot het huis van je ouders is, maar ik weet wel dat mijn ouders op een gegegeven moment gek werden van de spullen van mij en mijn broer. Schijnheilig
Maar wat zeker een aanrader is, is om zoveel mogelijk mensen op de hoogte stellen van het feit dat je gaat verhuizen en wel wat spullen kan gebruiken. Want bijna iedereen kent wel iemand die bijvoorbeeld net zijn keuken gaat verbouwen en daarom grote opruiming houdt, kan je altijd kijken of er voor jouw wat bruikbaars bijzit. Lachen
Dan is het alleen wel de vraag of je al die spullen ergens kwijt kan.........

Nimber

Berichten: 26551
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-01 07:02

poeh! ik heb nu al een zooi aan ahnddoeken/bestek/borden etc. heb zelfs al een kast voor dat soort troep.
zelf ben ik voorlopig nog niet van plan het huis uit te gaan trouwens:)
koop net als heike zegt niet teveel ineen komt allemaal wel meeste heb je uiteindelijk alleen maar nodig als er veel visite ineens komt

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-01 10:47

Ik woon op kamers, dus erg veel had ik niet nodig ivm met de ruimte Haha!
Ik heb alles meegekregen wat bij mijn ouders ook op mijn kamer stond: kast, bureau, bank. En nu net dit weekend krijg ik een nieuw bed. Verder zijn een aantal spullen gewoon via via bij mij terecht gekomen! Ik mag niet klagen in ieder geval met wat er staat!
Succes!

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-01 11:21

Heel toevallig is er bij ons rommelmarkt morgen.
Rommelmarkten zijn altijd wel leuk om te kijken of er wat ligt wat je hebben wilt, bijv.
Verder als je weet dat er mensen gaan verhuizen die al op zichzelf woonden, of mensen die een nieuwe keuken etc. nemen, dat soort dingen: je kunt dan vaak goedkoop of voor niets dingen overnemen, een oude stoel, een kastje, een prullenmand, dat soort dingen.
Verder een paar borden of een pan die worden weggedaan omdat een set niet meer compleet is of zo, schaaltjes, wat glazen, bestek.
Altijd handig als je vantevoren al dingen gaat inslaan, want als je alles in 1x wilt hebben zul je veel meer moeten nieuw kopen, en kost het je ook meer. Nu heb je nog tijd om te wachten tot iets is afgeprijsd of zo.
Veel succes en onderschat niet het bedrag dat je in totaal kwijt bent aan het inrichten van je nieuwe huis of flat. Beter dat je nog wat geld over hebt, kun je wat leuks voor je paard van kopen *LOL* !

Danielle
Berichten: 236
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-01 18:00

Hoi,
Bedantk voor de adviezen en ik ga gewoon alvast beginnen met inslaan! Ik heb al een koelkast!! Die staat in onze garage! Dus das alvast een begin, vooral bij de Xenos hebben ze leuke dingen. Weten jullie misschien nog andere goedkope winkels? Ik vind het wel heel leuk om er zo mee bezig te zijn! Groetjes Danielle

***Roderick = Springpaard******Roderick = Springpaard******Roderick = Springpaard******Roderick = Springpaard***

Delinda

Berichten: 1165
Geregistreerd: 28-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-01 21:41

Ik ken wel een hele goedkope winkel, ze hebben er nog goed uitziende meubeltjes, huishoudelijke spulletjes, kleding enz. en dat alles voor bodemprijzen.....en het toeval wil dat ik er werk, hahaha Haha! Haha! !!!!!
't is n.l. de Kringloper (tweedehandswinkel) in Roosendaal (beetje reclame maken mag toch wel...? Knipoog ) heb er zelf ook al het een en ander aan leuke meubeltjes en spulletjes opgeduikeld! Vind het sowieso leuk om rond te neuzen in 2e handswinkeltjes en op rommelmarkten, je vind er vaak de apartste, mooiste en leukste dingetjes! BTW tweedehandswinkels zijn hier in de regio( brabant, het zuiden) veel goedkoper dan in de randstad, daar betaal echt een stuk meer voor dezelfde artikelen...
Maar ik wens je alvast veel succes en plezier bij je "zoektocht" naar je spulletjes, enneh...als je eens in de buurt bent... Knipoog Lachen

_________________
you bring on the sun
it's you making it shine
you light up the sky
like this heart of mine

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Barokkie op 2001-08-25 21:44 ]</font>

Sandra_oud
Berichten: 379
Geregistreerd: 05-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-01 11:08

Ikea!!!

Paulien

Berichten: 2885
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-01 11:14

ik heb zelf ook al hoop spullen gekocht hoor, ben wel nog niet vanplan uit huis te gaan, maar als ik wat zie dan koop ik het gelijk.
Handdoeken en washandjes heb ik genoeg en nog wat meer kleinere dingen.

kijk eens bij xenos en ook soms blokker heeft wel eens goedkope dingen


Cowgirl

Berichten: 23737
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-01 11:26

Al 22? Best nog jong. Ik ben 25 en zit nog lekker thuis. Maar ben natuurlijk aan het verzamelen Haha!
Ik heb van mijn moeder bestek gehad(gespaard bij AH), ik heb ook al een eier wekker en panne lappen Haha! Haha! Haha! . Ik heb al heel wat dingen dat ik eigenlijk niet eens weet wat precies allemaal.
Een goed idee voor electrische apparaten is de huishoudbeurs, verder goed de uitverkoop in de gatenhouden enzo.
De Aldi heeft ook regelmatig leuke dingen in de aanbieding van de week hadden ze een frituurpan.

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 16:40

Citaat:
Op 2001-08-25 07:02, schreef Nimber:
..ik heb nu al een zooi aan ahnddoeken/bestek/borden etc. heb zelfs al een kast voor dat soort troep...


Hihi, had ik ook! In 5 VWO ben ik al dingetjes gaan kopen voor 'als ik ooit op kamers zou gaan'. Ze hadden toen bij de Hema van dat cremekleurige servies met allemaal pastelkleurige stippeltjes. Daar heb ik toen zo het hele jaar door wat van gekocht (en ik heb het nu na 10 jaar nog steeds!). Mijn tante spaarde voor mij handdoeken en theedoeken bij een supermarkt, en mijn vader kan via zijn werk heel makkelijk aan tweedehands spullen komen die nog helemaal goed zijn (bijv. oude mensjes die een magnetron weg doen omdat ze na twee jaar een nieuwe kopen --> die 'oude' krijg ik dan Haha! ). Zo had ik toen ik op kamers ging ook al een hele kast vol spullen.

En net als Barokkie ben ik ook gek op winkeltjes met tweedehands spullen! Vooral kringloopwinkels in de wat kleinere plaatsen, daar vind je vaak net wat leukere dingen dan in de grote steden. Zo heeft De Arm in Utrecht niet echt veel soeps, maar de Kringloopwinkel in Rijssen (bij m'n ouders) is een van m'n favoriete zaken! Mijn bank komt daar vandaan en m'n eettafel ook, en de keukenklok, en... en... nou ja, een boel dus. Afgelopen weekend heb ik nog een leuke salontafel gescoord in de kringloopwinkel in Putten (tja, moest toch op de Veluwe zijn Lachen ).

Bij Xenos, Ikea en ook bij de Hema vind je inderdaad heel veel leuke spulletjes voor weinig geld. Vlak bij mij heb je een enorme Praxis waar ze ook veel leuke spulletjes hebben, tot planten en potten aan toe. Daar kom ik ook regelmatig, vooral sinds ik 3 maanden geleden m'n eerste echte eigen huisje kreeg (daarvoor 7 jaar in een studentenhuis gewoond en 2 jaar een flat gedeeld met een ander meisje).

Daniëlle, het leukste is inderdaad om steeds iets te kopen en niet alles in één keer. Juist als je ergens naar op zoek moet, kun je het niet vinden en dan koop je uiteindelijk maar iets wat het nèt niet is. Het is verder ook handig als je ouders een opslagplek hebben, bijvoorbeeld een schuur waar evt. een bank en een kast in kunnen waar je toevallig tegenaan gelopen bent.

Pfff... lang verhaal, maar ik hoop dat ik wat van mijn enthousiasme op jou heb kunnen overbrengen! Veel succes met de voorbereidingen op je eigen huisje (en wat goed dat je die inschrijving al zo'n tijd geleden hebt geregeld, ik had al 4 jaar eerder iets kunnen hebben, maar ik was zo dom om me pas in '96 in te schrijven voor zelfstandige woonruimte terwijl ik in '92 al op kamers ging...).

_________________
<FONT COLOR="DARKBLUE"> It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone and a day to love someone - but it takes a lifetime to forget someone. </FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Karin op 2001-08-27 17:01 ]</font>

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 16:45

Leuk is dat hè, spulletjes verzamelen. Elke keer als ik iets nieuws koop/krijg voor m'n uitzet, krijg ik helemaal de kriebels om m'n nieuwe huisje (wat ik nog niet heb Verdrietig ) in te gaan richten.
Ik ben ongeveer 2 jaar geleden al wel begonnen met verzamelen, en heb nu echt alles wat ik nodig heb, van kaasschaaf tot koelkast en van theedoek tot wasmachine en ijskast *LOL* Volgens mij heb ik straks zelfs veel meer spullen dan ruimte.

Nu alleen nog even geduld, waarschijnlijk ben ik half volgend jaar aan de beurt bij de woningstichting.

Danielle
Berichten: 236
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-01 17:12

Hoi,
Ja ik heb er ook erg veel zin in! Op een gegeven moment begint het gewoon te kriebelen, dan wil je zelfstandig zijn, bovendien heb ik al een jaar niet thuis gewoond (heb jaar highschool in Amerika gedaan). Ik ga gewoon lekker aan het sparen en breng iedereen op de hoogte dat ik op zoek ben naar spulletjes! We hebben hier in Almere wel zo'n kringloopwinkel, maar das niet echt veel soeps geloof ik. Misschien in het gooi nog wat of zo! Daar weet ik er ook nog wel een paar, ik heb er echt zin in! Groetjes Danielle

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 17:28

Citaat:
...Misschien in het gooi nog wat of zo....


Yep, die in Baarn is leuk, ben ik vorige week nog geweest! In Soest zit er ook eentje, maar daar kon ik nu niets leuks vinden, maar dat verschilt natuurlijk ook per week, maar net wat ze binnen krijgen. Hilversum ben ik nog niet geweest. Gewoon met de KPN-gids op internet zoeken op trefwoord 'kringloop' en plaats, zo heb ik er ook een hele rij gevonden (tja, je moet toch wat als je bij KPN werkt en geen internet op je werkplek hebt, dan maar bezig blijven met de telefoongids Haha! ).

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Vanessa

Berichten: 1073
Geregistreerd: 08-03-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-01 00:21

Hey Danielle, wist je al dat je hier in almere tot je 23e alleen maar een 2-kamerwoning kunt krijgen als je alleen bent? Weet niet of je dat erg vind, maar de meeste zijn erg klein.
Ik heb ook een 2-kamer, maar een erg ruime. Ben er ook op mijn 22e gaan wonen (kon niet meer wachten....) Hiervoor 1 jaar samengewoond met een perfectionist met heel veel geld. Hij had (bijna)alle spullen gekocht en dus had ik niets meer toen ik daar weg ging.
Ben hier ook gaan wonen met niets. Heb erg veel gekregen. Alleen de vloerbedekking was nieuw en die hebben mijn ouders betaald. Oude bankstel en ijskast van mijn ouders. Dressoir van mijn oude kamer thuis, tafeltje van mijn oude kamer. oud fornuis gekregen van collega van mijn moeder, bed had ik, kast had ik, wasmachine overgekocht voor 100 piek, droger heb ikniet. Tja en de overige dingetjes kun je nu beetje bij beetje kopen, (handdoeken, bestek, pannenset enz)
Oh ja ik heb een likkie verf op mijn muren, dat ik gemeng verf van een potje van paps en een potje van de buren. Het is een soort geel geworden.
Weet je wat???? Kom eens kijken!!!! Kun je zien hoe je een huis heel goedkoop en toch gezellig in kunt richten.

Danielle
Berichten: 236
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-01 10:32

Hey Vanessa,
Ja zal ik doen, erg he, ben nog steeds niet bij je thuis geweest! Ik wist wel dat ik alleen een 2 kamerwoning kan krijgen. Nou ja in ieder geval is het dan goedkoop! En zo veel ruimte heb ik ook niet nodig. Er zit wel best wel verschil in de verschilldende woningen, dus ik kijk gewoon ff rond dan! haha. Groetjes Danielle

MarijeR

Berichten: 24928
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-01 10:54

Als alles goed is ga ik 12 september in m'n eigen huisje wonen Party!! Party!! Party!!

Boven de stallen, wel bij m'n ouders op het erf dus, maar toch een huisje voor mezelf.
Ik kan bijna niet wachten en ben nu al aan het inpakken Haha! Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 98xsophiex98, Absolem, Amazonbot, Eleionomae, GoogleAdsense, idion, josien_m_, Kimberly520, lindo, LuCa88, Paloma_Janet, Pieke_Gwen, Rupser, SannevZ, suus_toes, Team_Sublime, VinandoW, viphorse en 217 bezoekers