uitrekken in galop (bos)

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Josephine

Berichten: 249
Geregistreerd: 10-10-02
Woonplaats: Brabantse Boerenland

uitrekken in galop (bos)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-06-03 21:14

Sinds een dag of 2 (geen vlinders maar alleen takken tegen mijn hoofd....sorry, grapje) Knipoog
doet Loontje in het bos bij galop (en vandaag dus ook ook in draf) haar hele hoofd naar voren trekken. Ik heb niet het idee dat ze het doet net als renpaarden, maar lager. Zodra madam de mogelijkheid ziet om iets harder te gaan strekt en rekt ze zich helemaal uit en is opeens oersterk. Ik kan haar dan niet terughalen.
Als het nou een supergalop was, maar nee, gewoon iets harder als normaal.

Iemand weten waarom en hoe ik dit op kan lossen? Ik moet zeggen dat het 1. voor geen meter rijdt en 2. het niet kan hebben dat zij dan "baas" is.

gr. Joos

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132044
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-03 00:08

Mijn vorige paard probeerde dit ook vaak, het was zijn manier om het tempo te bepalen.
Heel sneaky probeerde hij dan zijn hoofd steeds lager te doen (en als het even kon mij iets voorover in het zadel te trekken), uit elkaar te vallen en dan lekker op mijn hand te leunen..... en dan had meneer het heft in handen.
Het is een kwestie van je paard voorblijven in zijn trucje.
Dus diep blijven zitten (laat je niet voorover trekken !) en proberen een constante en lichte aanleuning te houden en hem goed aan het been te hebben.
Je kunt dit bereiken door een paar korte ophouding te maken door kneepjes in de teugels te geven en goed je been erbij te houden.

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-03 20:29

Ik heb dit ook met tiek. Maar voor zijn kan ik dit niet. Hij is zo sterk, ik ben m buiten, als hij wil, helemaal kwijt. Ook dagen is hij super buiten, maar als hij wil ben ik m kwijt. Kan iedereen tien keer roepen dat mijn dressuurmatig basis niet goed is, maar in de bak heb ik er nooit, maar dan ook nooit problemen mee. Hoe kan ik dat dat oplossen in t bos?

Duhelo

Berichten: 28538
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-03 20:39

misschien eens proberen met een bitloos hoofdstel of eventueel met 2 teugels (1 aan het gewoon bitje en de ander aan een stang ofzo)
en die aan de stang alleen kort gebruiken als hij zen trucje doet en verderloslaten hangen.gewoon een ideetje hoor.
greetz dutske

Anne_GTI

Berichten: 18200
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-03 01:34

hahaha joos en tiko .... Ken je probleem helemaal!!! Heb ook zo'n mafkees met wat al teveel volbloed in de aderen.... Zo af en toe in het bos bruist al dat bloed wat al te hard en gaat ze ahw liggen in galop en dan als een soort raketje er vandoor. Rijd nu altijd buiten met een pessoabit met twee teugels eraan. 1 door de grote ring (werkt gewoon als watertrens) en een door de onderste ring (hefboomwerking achter de oren en op de lagen) Op deze manier heb ik toch nog wat te vertellen als mevrouw het weer eens in haar bol krijgt... Pak ik nl. gewoon de onderste teugel erbij....

Comez

Berichten: 93
Geregistreerd: 22-11-02
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-03 11:06

wat ook heel goed kian helpen is 1 teugel omhoog en, dan heb ik het niet over boven je hoofd, maar zo hoog dat je de neus van je paard naar binnen vraag, hierdoor worden ze minder sterk en kan je weer oppakken waar je gebleven bent. O ja, teugel omhoog, is niet naar achteren, dat doe je namelijk wel snel automatisch. Dus originele handpostitie en dan omhoog tot het neusje komt. Goed been erbij houden.

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-03 12:29

Maar zoiet helpt op zo'n moment iig, bij tiek echt niet meer! hij is dan zo sterk, joh! niet meer normaal! Ik kan het bit desnoods zijn hele bek door trekken, maar nog steeds stopt hij op zo'n moment niet. Laatst rende die recht op een hek af, met weg erachter. Hij moest stoppen, anders waren we abs. de l*l. Dus iig, laat op een gegeven moment een teugel los, probeer m om te trekken. MEt twee teugels in een hand dus, maar nee hoor, meneer denderd gewoon door

Comez

Berichten: 93
Geregistreerd: 22-11-02
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-03 20:31

Citaat:
MEt twee teugels in een hand dus, maar nee hoor, meneer denderd gewoon door


ja dat is wat, met mijn paardje heb ik dat (gelukkig) niet. Hij is er een keer vandoor geschoten, maar heb hem wel om kunnen "trekken". Maar ja daar heb jij niets aan. Ik zou dan toch, als je inderdaad dressuurmatig niets kan verbeteren, naar een hulpmiddel kijken. Toch denk ik al doet hij het in de bak niet, dat als hij er op die manier vandoor gaat en jij niets meer te vertellen hebt, er toch ergens, al dan niet, dressuurmatig of anders in de paard eigenaar verhouding een probleem ligt en begrijp me niet verkeerd, maar een paard "on the run" zonder dat je daar iets tegen kan doen is een levensgevaarlijke situatie. Ik wens je veel succes met het oplossen van je probleem.