Bejaarde paarden ?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
moekoekoeJarig
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-01 07:40

Dat lijkt me vreselijk moeilijk. Ik zou denk ik een lekker plekje bij een boer zoeken. Goedkoper in elk geval en met veel weiland.

Maar ik ben blij dat wij de paarden wel aan huis krijgen. Mijn hengst is nu 17, ik kan nog wel wat jaartjes met hem rijden, maar daarna.....al wordt ie 100...wat ik stiekum hoop Knipoog ...hij kan altijd bij ons blijven!

Groetjes Suzanne

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-01 08:42

Wij hebben een paard van 24, die al bij ons is vanaf 1980. Hij heeft altijd wedstrijden gelopen en is op 16e met de VUT gegaan, dat wil zeggen dat hij is terug getrokken uit de wedstrijden. Sindsdien wordt hij door een vriendin gereden en hij loopt nog steeds op M niveau. Zij betaalt ook het stalgeld en op dit moment is het een perfecte oplossing. Hij blijft zo fit en soepel en ziet er uit als 15. Als hij ooit niet meer gereden kan worden zullen we met zijn 3-en (mijn moeder, vriendin en ik) hem nog een oude dag gunnen, maar ik denk dat voor hem gewoon in de wei niets is. Hij is altijd gewendt geweest aan veel aandacht en anders verpietert hij. Dus hoe we dat gaan doen weten we nog niet, maar met drie personen is het financieel ook iets eenvoudiger op te brengen dan alleen.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-01 09:59

Ik denk dat als je je paard op een wei zet op een pensionstal of ergens bij een boer, dat je niet duurder uitbent dan bij een rusthuis.

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: Belgiƫ (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-01 13:57

Tja, wij weten wat: we doen geen paarden weg. Dat kunnen we niet, ook al kost het ons een bom geld...

Maarre... hoort dit niet bij 'paardenpraat' ?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-01 14:06

hoi
Als Kawa oud of (niet te hopen) ziek word dan probeer ik voor hem een weiland met schuilstal te vinden.
Ik zou hem voor het geld niet aflaten maken omdat ik dan goedkoper uit ben en een nieuwe kan kopen.
Ik wist toen ik dit paard kocht dat ik hem nooit weg wilde doen en dat doe ik dan ook niet. En ik hoop dat ik hem nog zon 20 jaar mag knuffelen.

Er word ook vaak tegen me gezegt van, waarom verkoop je hem niet en koop je weer een jonge maar dat is ook iets wat ik niet kan. Ik weet ook wel als ik eens het Z haal dat het dan gedaan is met de wedstrijden maar daarom weg doen, nee ,ben ik een te groot watje voor

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-01 14:14

Mijn oude pony is op z'n 23e met pensioen gegaan, nadat hij artrose kreeg. We konden nog wel recreatief met hem rijden, maar we wilden ook graag een paardje erbij om serieus te kunnen rijden.

Gelukkig kon hij de eerste winters bij kennissen op stal staan, we hoefden daar alleen het voer te betalen en om de dag uit te mesten. Ik kwam daar geregeld, want ik reed ook een paar keer in de week op het paard van die vrouw. Later is hij naar een boerderij gegaan, naar een oud echtpaar dat zelf ook een oudere ponymerrie had. Daar betaalden we een vast (laag) bedrag per maand aan stalgeld. In beide gevallen stond hij overdag buiten en 's nachts binnen. In de zomer stond hij samen met ons andere paardje dag en nacht buiten in onze eigen wei.

Ik ben blij dat ik op deze manier mijn paardje heb kunnen houden tot zijn dood (vorig jaar, hij was toen 30). Als het bij mijn ouders in de buurt niet was gelukt, dan had ik geprobeerd iets te vinden in de buurt van Utrecht. Maar op deze manier stond ons andere paard ook niet de hele zomer alleen.

BTW: Hij stond wel op de wachtlijst voor De Paardenkamp in Soest, maar dat schoot voor geen meter op. Het was ook alleen als een soort van vangnet bedoeld, voor als hij een acuut noodgeval zou worden. In Hardenberg zit trowens een ander paardenrusthuis, dat heb ik ook nog als optie gehouden voor vorige winter (dat oude echtpaar werd ook een dagje ouder), maar toen was het helaas al niet meer nodig...

_________________
<FONT COLOR="DARKBLUE"> Mannen leven van vergeten, vrouwen van herinneringen - T.S. Eliot</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Karin op 2001-08-20 14:16 ]</font>

moekoekoeJarig
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-01 16:35

Maar een boer is altijd nog goedkoper dan de 650,- die ik nu per paard betaal!

Balte

Berichten: 3550
Geregistreerd: 10-05-01
Woonplaats: provincie Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-01 22:05

Ik heb nog een pony van 27 jaar en tot vorig jaar had ik mijn eerste pony nog, 33 jaar. Gelukkig hadden wij een weitje met enkele stalletjes en kon ik zo die pony's houden terwijl m'n paard in een manege stond. Nu zijn we verhuisd en hebben achter ons huis een weide en we gaan ook nog stallen zetten.
De pony van 33 heb ik vorig jaar naar de dierenkliniek gedaan om hem een spuitje te laten geven. Hij ging achteruit en laten opladen voor de dood wilde ik niet. Een spuitje laten geven thuis, zag ik ook niet zitten omdat je dan nog eens op het vilbeluik moet wachten en dan ligt je pony daar misschien nog wel een week onder een zeiltje. Dus dat spuitje in de dierenkliniek was voor mij een ideale oplossing. Zijn vriendinnetje is mee naar Gent gereden en op een bepaalde manier was ik "blij". Hij had een mooi leven gehad en een mooie en lange oude dag en ik had hem ook een "mooie dood" kunnen geven.

groetjes

gillian

Berichten: 4415
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Haarsteeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-01 21:52

bij ons op de manege staat een manegepony die al 40 is!!
de precieze leeftijd weten we niet zeker helaas, maar wat we zo hebben kunnen achterhalen is ze nu zo'n 40 jaar oud.
ze loopt nog iedere dag een lesje mee met een beginnertje erop.
als ze los komt met de andere ponies, speelt ze erop los.
regelmatig ontsnapt ze ook uit de stal en zie haar dan maar eens te vangen Haha!
als ze straks echt niet meer mee kan in de lessen, blijft ze denk ik gewoon op de manege.
echt met pensioen, lekker op de wei, poetsen, knuffelen ed.
als mijn paard oud en versleten is doe ik hem ook niet weg, mag ie lekker op de wei genieten van zn oude dag Lovers
toedeledoki
gillian