Andere auto rij-instructeur of geld terug?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Andere auto rij-instructeur of geld terug?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-05-03 09:11

Nav topic http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?p=1561009#1561009 heb ik besloten om vandaag maar de rijschool te bellen. Mijn rij-instructeur zou me vorige week maandag bellen en heeft nog steeds niks van zich laten horen. Woensdag en gisteren heb ik hem zelf gebeld en trof alleen zijn voice-mail aan, die ik heb ingesproken en gevraagd of hij me terug wil bellen. Dit heeft hij dus tot nu toe niet gedaan.
Dus ik ben van plan om vandaag de rijschool zelf te bellen. Ik zie het alleen niet zitten om bij die rijschool nog verder te lessen, aangezien mijn rij-instructeur de eigenaar is. Daarom zou ik een deel van mijn geld terug willen.
Ik heb een pakket van 25 rijlessen van elk 90 minuten, een TTT, theorieexamen en praktijkexamen, dus alles zit er in. Daarvoor moest ik 1752,50 euro betalen. Ik heb inmiddels 10 rijlessen gehad, maar ik heb nu alles overgemaakt. Ik ben dus van plan om 600 euro te betalen en de rest terug te vragen.
Maar ik zit te twijfelen, of ik nou een andere rij-instructeur neem, of het geld terug vraag en naar een andere rijschool ga.

Heeft iemand ervaring met verandering rij-instructeur??? Vertel aub hoe het gekomen is en hoe het gegaan is (bv: hoe heb je het gevraagd)?
En heeft er iemand ervaring met het terug vragen van het geld??? Vertel aub hoe het gekomen is en hoe het gegaan is (bv: hoe heb je het gevraagd)?

Alvast bedankt

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-03 09:14

Vriendin van mij zakte 3x bij dezelfde rij instructeur en steeds al ze zakte, verbeterde hij haar niet. Toen is ze gewoon naar de rijschool gegaan en gezegt dat ze een andere instructeur wou.

Ik zou in ieder geval een andere instructeur nemen, anders schiet je er nog niet veel mee op en is het straks weg gegooid geld en rijlessen en de rest kosten al genoeg!

Apple

Berichten: 76189
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-03 10:51

Ik ben zelf na 2 keer zakken naar een andere rijschool en instructeur gegaan. Aangezien ik elke les per stuk afrekende had ik niet dat ik geld terug hoefde te vragen.
Bij die andere rijschool had ik een instructeur waar het veel beter mee klikte en ben ik gewoon de eerstvolgende keer geslaagd.

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-03 11:16

Als ik jou was zou ik het geld terug vragen en lekker ergens anders opnieuw beginnen.
Ik ben zelf van rijschool gewisseld, omdat de andere er mee stopte. De eerste les bij die nieuwe rij-instructeur vroeg hij me wat ik al gedaan had en liet hij me gewoon een stuk rijden zodat hij wist wat ik al wel en wat ik nog niet kon. Ik heb er wel wat vertraging door opgelopen, maar de wissel ging verder goed.

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-05-03 12:31

Nou ik denk niet dat hij het geld zal terug geven.
En terug vorderen wordt waarschijnlijk erg moeilijk, want ten eerste doet de bank dat niet zomaar en ten tweede heb ik een contract moeten tekenen.

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-03 12:34

Kusia schreef:
Nou ik denk niet dat hij het geld zal terug geven.

Je belt hem gewoon op en je legt het uit.
Maarre ... je hebt geen contract getekend waarin staat dat die vent alsmaar af moet bellen enz. Dat zijn de afspraken niet, dus anders je geld terug vragen en 'dreigen' veel negatieve reclame over de rijschool rond te strooien. Haha!

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-05-03 12:37

Ja, maar dan kan ik wel dreigen over negatieve reclame, maar dan zie ik hem nog niet het geld terug geven, en dan moet ik later ook nog weer bij hem lessen!

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-05-03 13:14

Wat een sukkel!!!
Belde hij net om een nieuwe afspraak te maken. Hij had een klote week achter de rug zei hij, dus vandaar dat hij nog niet gebeld had!!! En hij had gisteren ook nog gebeld.
Allemaal onzin!!! Mijn moeder denkt dat hij gebeld heeft, omdat het geld weer binnen is. Ik was een beetje laat met betalen, omdat ik geen zin had, om weer te betalen en maar geen les krijgen. En gisteren had hij niet gebeld, want er was niks op de nummermelder te zien, en ik was gisteren de hele dag thuis. En hij kon makkelijk vorige week nog bellen, dus geen smoesjes meer dat hij deze week niet kon bellen, omdat hij een klote week had!
En ik dan! Ik zat me de hele tijd op te vreten over hoe erg ik een hekel aan die man heb! Ik heb wel wat anders te doen dan op hem wachten, ik heb examens. Sterker, ik hoor niet op hem te wachten, hij hoort op mij te wachten!!! Ik ben zijn klant en betaal hem!!!

Zo dat moest er even weer uit. Haha!
En bedankt voor het reageren!
En als er weer iets is dan zien jullie het wel weer!!!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-03 13:32

Ik heb ook een wisseling van instructeur gehad. Eerst bij pa, in de 70 en nog rijles geven. Dat was wel ok, ik kon gewoon autorijden, niks mis mee. Toch zakte ik voor mijn examen en daarna kwam ik bij zijn zoon lessen (samen hebben ze 'n rijschool, pa springt bij als het erg druk is etc.). Ik heb het vreselijk naar mijn zin gehad en toen ik dus nog een keer zakte is het niet in me opgekomen om van rijschool te wisselen. De derde keer ben ik gelukkig wel geslaagd.
Ik heb ook alleen maar aparte lessen gehad omdat ik het idee had dat ik er geen 20 nodig had Haha!, dat werden er 50! Achteraf is het wel handig, want dan heb je tenminste de vrijheid en kun je dus extra lessen nemen.

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-03 17:29

Kusia schreef:
Allemaal onzin!!! Mijn moeder denkt dat hij gebeld heeft, omdat het geld weer binnen is.

Waarom heb je dan opnieuw geld overgemaakt naar hem, terwijl je al twijfelde?

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-05-03 17:37

Omdat ik dacht dat hij misschien zou denken: "eerst betalen, dan lessen".
Maar goed, ik heb het geld overgemaakt, dus ik sta in mijn recht. Dinsdag om 09.30 heb ik weer les, en dan zal ik hem goed duidelijk maken dat ik er niet van gediend ben dat mijn les 15 of 5 minuten voor les wordt afgebeld. Ik moet me netjes op tijd afmelden, anders wordt mijn les als gegeven beschouwd, dus hij moet dat ook doen!!!
Ik probeer gelijk de 15 andere lessen af te spreken, zodat ik zo snel mogelijk mijn rijbewijs heb en dat ik dan zo snel mogelijk van hem af ben.