Wentelteefjes, yummie :P

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Franske

Berichten: 2909
Geregistreerd: 03-04-03

Wentelteefjes, yummie :P

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-04-03 17:00

Wie maakt ze nog weleens meer ?

Zeg maar oude boterhammen gedompelt in soort beslag en dan bakken, met poedersuiker, heeeeerlijk Tong uitsteken

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-03 17:09

Eh je vergeet de kaneel erover te doen Haha!
En ja wij maken ze ook nog regelmatig; erg lekker Vork

JoT

Berichten: 4009
Geregistreerd: 22-04-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-03 17:10

Heb ik pas geleden nog gemaakt, erg lekker. Vingers aflikken Oud wit brood zonder korstjes dompelen in een ei, losgeklutst met melk, even bakken en dan suiker met kaneel eroverheen. Hmm, is wel weer eens lekker voor dit weekend eigenlijk. Goed idee Franske!

Sjimmy

Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-03 17:12

Heeeeeeeerlijk!

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-03 17:23

Oh, dat is echt lang geleden! Vroeger aten we dat thuis nog wel eens. Maar, voor het beslag heb je melk nodig en dat heb ik eigelijk nooit in huis. Misschien maar eens bij Bart maken, die heeft wel melk Lachen Hoe maak je het beslag ook al weer precies? Iets met melk en een ei toch?

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-03 18:08

Vingers aflikken Dat is echt lekker!
Mijn moeder maakte dat vroeger nog wel eens. Lachen Heb het al een tijd niet gegeten.

_Rick
Berichten: 602
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-03 19:49

haha, ik dacht dat ik de enige was Tong uitsteken niet dus, whiiii

IngridM
Berichten: 11826
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-03 22:48

oh mjammie, het water loopt in m'n mond!!!!! HEERLIJK

manic

Berichten: 6987
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 12:23

Aka French Toast in Ierland.

/useless info

grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 12:54

Dat is echt zoooo ontzettend lekker!! Vork

Antoinette

Berichten: 9566
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 13:11

Yep, soms dwing ik mijn moeder om het te gaan maken, jummie Vingers aflikken
Alleen eet ik het niet met poedersuiker maar met gewone suiker. En idd kaneel erbij.

Hmm, even kijken wat ik strax ga eten Knipoog

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 15:59

Antoinette schreef:
Hmm, even kijken wat ik strax ga eten Knipoog


Toch geen wentelteefjes??? Haha!

Ik krijg er ook zin in met dit topic te lezen... strax misschien toch eventjes... *hoopt dat er melk en eieren in huis zijn*
En dan met een klein beetje suiker (bloem of gewone, maakt mij niet veel uit) en dan wat van die ahornsiroop (geloof toch dat het ahornsiroop is...)

Ahja, en de korstjes moeten er nog aan zitten...vind ik persoonlijk nog het lekkerst...

Mjam Vork

_Rick
Berichten: 602
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 17:52

aaaaah ja, heerlijk, ik ga ze ook weer eens maken dit weekend Tong uitsteken

Belsje

Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 17:55

dat is toch ons 'Belgisch gewonnen brood' é?

Heb ik gisteren nog gemaakt Lachen, en dan de laatste laten aanbakken Frusty .
Héél erg lekker, snel klaar en weinig afwas. Wat wil een studentje nog meer é Haha!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 18:03

Idd Belsje,
'gewonnen brood' of 'verloren brood' noemen we het hier thuis ook wel eens (wentelteefjes gebruik ik zelf eigenlijk nooit als woord...vind het zo grappig klinken Haha!)

Azra

Berichten: 32
Geregistreerd: 25-04-03
Woonplaats: Oudenbosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 18:26

die zijn zo lekker hé, je brengt me op ideeën!

Belsje

Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 20:27

Wentelteefjes klinkt idd nogal grappig Haha!

Vraag me af vanwaar die naam komt, het lijkt toch niet op een hond Tong uitsteken

x_eva_x

Berichten: 803
Geregistreerd: 14-12-02
Woonplaats: Tholen, zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 20:32

Kwijl dat is echt zo lekker!!! ik maak het ook best wel vaak!!

SkyMarian

Berichten: 10936
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-03 11:02

ik ben ook een grote liefhebber van wentelteefjes Vingers aflikken Vork

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-03 13:51

Ik doe het iets anders Lachen
Ik gooi wat kruidenboter in de pan, scheur een aantal sneetjes brood aan gort, pleur dat in de pan, na even laten bakken gooi ik er 3 losgeklutste eieren + melk overheen, husselen, even laten bakken, zout erover heen en smullen maar Lachen
Laatst voor de grap wat plakjes kaas over heen gedonderd, maar daar vond ik weinig aan Scheve mond

Antoinette

Berichten: 9566
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-03 14:51

Natalie"]
[quote="Antoinette schreef:
Hmm, even kijken wat ik strax ga eten Knipoog


Toch geen wentelteefjes??? Haha!

[/quote]

Nou gisteren is het er niet van gekomen, maar heb er nu wel trek in. Alleen is mijn mama werken, en ik kan het niet maken
(zou niet weten hoe).
Morgen misschien maar...

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-03 15:51

Wentelteefjes wordt hier anders wel het meest gebruikt hoor, maar verloren en gewonnen brood zijn hier ook wel bekend. (Soms wordt met verloren/gewonnen brood ook broodpudding bedoeld)

Wmijn, idd gewoon een ei losklutsen en daar wat melk bijdoen, zodat het vrij "lopend" wordt. Daar je boterham eventjes inleggen, omdraaien en dan goudbruin bakken in de pan.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-03 17:07

Bedankt Leentje Haha!

leentje schreef:
(Soms wordt met verloren/gewonnen brood ook broodpudding bedoeld)

Broodpudding ken ik wel, maar dan als iets heel anders. Dan moet je oud brood laten weken in melk (dat lijkt wel een beetje) en dan met rozijnen en noten erdoorheen een soort deeg ervan maken. Dat vervolgens in de oven doen en smullen maar. Dat aten we altijd als we veel oud brood hadden. Wat altijd een feestje Haha!

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-03 12:27

Dat bedoelde ik dus Knipoog

Charaz

Berichten: 24286
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-03 20:38

doen jullie er dan geen kaneelpoeder en suiker nog op??