Help, amandelen moeten eruit...

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Siggy

Berichten: 1730
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: de Eifel in Duitsland

Help, amandelen moeten eruit...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-03 18:01

Donderdag middag is het zover, dan moet ik me melden in het ziekenhuis in Sittard en worden mijn amandelen verwijderd, aangezien ik regelmatig keelontsteking heb en er deze winter bijna niet meer vanaf kwam.
Ik vind het toch wel een beetje eng, krijg een beetje de bibbers...

Als het goed is mag ik dezelfde avond al weer naar huis en dan moet ik 2 weken rust houden. Dat vind ik overigens wel heel lang (mijn baas ook Haha! ), maar ja, de artsen zullen het wel niet voor niks zeggen Verward

Heeft 1 van jullie ook op volwassen leeftijd de amandelen laten verwijderen en wat zijn jullie ervaringen ??

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 18:03

2 weken? Da's wel lang, maar goed.
Mensen die een tonsillectomie hadden ondergaan werden bij ons geadviseerd een week thuis te blijven daarna mochten ze weer werken.

Ik weet niet hoe oud je bent, maar hou er rekening mee dat het best heel pijnlijk kan zijn. Eigenlijk is het zo, hoe ouder hoe pijnlijker. Scheve mond
De operatie zelf is zo gepiept!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 18:03

Ik was wel vrij jong, maar weet nog heel goed dat ik veeeeeeeeel ijsjes moest eten Vingers aflikken Het is een vrij kleine ingreep, denk ook niet dat je er veel last van krijgt. Succes!

Fleury

Berichten: 5460
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 18:10

Ik was net 4 jaar toen mijn neus amandelen geknipt waren. Ik mocht gelijk naar huis en had volgens mij niet echt veel pijn. Maar veel sterkte jij hoor! EN ijs eten kon ik niet door mijn neus maar jij zult het vast wel mogen!

Druif_01

Berichten: 8835
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 18:14

ow gezellig, het ziekenhuis in Sittard. Dat vind ik er van de buitenkant zo ongezellig uitzien (ok een ziekenhuis is nooit gezellig, maar ze kunnen er toch nog wel een leuk kleurtje aan geven) maar ik heb mijn amandelen nog dus kan er ook niks over vertellen. Succes in ieder geval

Siggy

Berichten: 1730
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: de Eifel in Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-03 18:17

Ik ben 30.

2 weken leken mij ook wel heel lang, is de rust echt bedoeld voor de wondgenezing of als nawerking van de narcose ofzo. Ik heb inderdaad gehoord dat het erg pijnlijk is; de ijsjes liggen al in de ijskast Tong uitsteken

Jel

Berichten: 699
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 18:25

Ik heb op 18-jarige leeftijd mijn amandelen weg laten halen omdat ik steeds keelpijn had. Ik moest 1 nachtje blijven. Ik vond het wel pijnlijk (doet net zoveel pijn als de keelontsteking eigenlijk) maar ben blij dat ik het gedaan heb want nu ben ik ervan af. Je moet heel veel water drinken met ijsblokjes. En inderdaad duurt het wel twee weken voordat het geen pijn meer doet. De eerste week voel je constant je keel.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 18:47

Succes Sigrid! Je mag toch wel gewoon wat rustig met de paardjes klieren als je thuis bent toch? Sterkte en sla de vriezer maar goed in met waterijsjes!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 18:56

Sterkte ermee. Volgens mij hou je wel een tijdje keelpijn na de ingreep. Misschien is het een idee om voor de eerste dagen vooral wat makkelijk te eten dingen in huis te halen, zoals maaltijdsoepjes en puddinkjes enzo?? Slikken kan behoorlijk pijn doen heb ik begrepen en dan is vloeibaar of half-vloeibaar voedsel misschien wel zo prettig.
Voor zover ik weet gaan kinderen niet onder narcose maar even onder lachgas (dacht ik), hoe dat bij volwassenen gaat weet ik niet zeker.

celinde
Berichten: 879
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 19:56

Ik ben 14 en bij mij is het dus fout gegaan. Ik heb ze begin dit jaar laten knippen en ik kreeg opnieuw bloedingen na de operatie en er was teveel bloed in mijn maag gekomen dus ik gaf bloed over en door die bewegingen ging de wond open en dat bloed slikte ik door, daar werd ik weer misselijk van en ging daarom weer overgeven.....zo ging dat dus door, het ging dus fout. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het bij jou ook zo gaat.

HEt enige is dat ik het best moeilijk heb gehad en dat ik zo'n pijn had dat ik zelfs tgen papa ging zeggen dat ik dood wilden. Ik heb daar dus 2 dagen gelegen en toen mocht ik naar huis. En die 2 weken thuis zijn is wel nodig want je heb een 'verse' wond in je keel dus die mag niet weer ontseken.

Ik hoop niet dat ik je bang heb gemaakt maar ik had dus verschrikkelijk veel ontstekingen en nu zijn die over! en ik heb daardoor dus ook westernlaarzen en sporen gekregen Lachen

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 21:06

Siggy"]
Ik ben 30.

2 weken leken mij ook wel heel lang, is de rust echt bedoeld voor de wondgenezing of als nawerking van de narcose ofzo. Ik heb inderdaad gehoord dat het erg pijnlijk is; de ijsjes liggen al in de ijskast Tong uitsteken
[/quote]
Ja, ijsjes en ijswater da's hartstikke goed! En al doet het slikken pijn: toch doen! Als je goed drinkt en veel slikt bevordert dit de wondgenezing ook.

[quote="celinde schreef:
Ik ben 14 en bij mij is het dus fout gegaan. Ik heb ze begin dit jaar laten knippen en ik kreeg opnieuw bloedingen na de operatie en er was teveel bloed in mijn maag gekomen dus ik gaf bloed over en door die bewegingen ging de wond open en dat bloed slikte ik door, daar werd ik weer misselijk van en ging daarom weer overgeven.....zo ging dat dus door, het ging dus fout. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het bij jou ook zo gaat.

Wat jij vertelt is heel vervelend, maar komt weinig voor, hoor. Keelamandelen knippen kan wel best bloederig zijn, je slikt dan inderdaad oud bloed in wat niet zo lekker is en je kan dus ook misselijk zijn daarna. Oud bloed is donker en zolang er geen of weinig helder bloed in je kots zit (lekker praatje dit) is er niets aan de hand.
Is er veel helder rood bloed dan heb je een nabloeding. De kans dat dit optreedt is het grootst (maar niet zo groot Haha! ) de uren na de operatie. Er wordt dan ook gecontroleerd op nabloedingen.

Bij kinderen is er een korte inhalatienarcose. Hoe de narcose precies bij volwassenen gaat weet ik niet.
Laatst bijgewerkt door Kinta op 08-04-03 21:13, in het totaal 1 keer bewerkt

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 21:09

Nou succes, het doet bruut pijn! Wens je veel succes en doe maar rustig aan die twee weken, die heb je wel nodig.

gamble
Berichten: 759
Geregistreerd: 31-01-02
Woonplaats: ledeacker

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 21:31

Ik heb ze laten knippen toen ik een jaar of 18 was. De ingreep steld weinig voor, ik had wel spierpijn in mijn kaakspieren omdat ze je mond met een klem behoorlijk openzetten. Naderhand ben ik meer ziek van de narcose geweest dan van het knippen zelf. Laat het allemaal maar gewoon op je afkomen, aan "enge "verhalen heb je nu ook niets.
Sterkte ermee.

Woogy

Berichten: 8285
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Bellingwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 21:32

het doet echt veel pijn, ik heb bijna een jaar nodig gehad om weer normaal dingen te kunnen door slikken, als ik iets slikte kreeg ik ene vreemd gevoel, en de eerste twee weken kon ik niet eten of drinken, daarna langzaam aan groente soep.
heel veel sterkte ermee, en onderschat het allemaal niet

Willeke001
Berichten: 41
Geregistreerd: 19-03-03
Woonplaats: Ternaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 19:32

Ik heb het ook gehad toen ik 6 was het doet eerst even zeer maar later is het ook wel weer handig Sigaar

Miep

Berichten: 1707
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 19:36

Het is zo; hoe ouder hoe pijnlijker.

Een klasgenoot van me heeft ze ook weg laten halen, 3 weken terug.
Zij moest 3 dagen in het ziekenhuis blijven en daarna 2 weken thuis blijven.

Ze heeft er heel veel pijn aangehad en kan nu nog niet helemaal lekker praten

Sterkte dus

Siggy

Berichten: 1730
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: de Eifel in Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-04-03 20:04

Ik moet morgen om 13.15 in het ziekenhuis zijn en als alles goed verloopt mag mijn vriend me om ca. 18.00 uur alweer ophalen. Het is wel verplicht dat er de volgende dag iemand bij me in de buurt blijft, ik mag in elk geval niet alleen thuis blijven. Dus vriendjelief heeft fijn een vrije dag genomen vrijdag Lovers

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 21:04

Goh sterkte joh, dat is niet zo prettig.
Veel ijs in huis halen, omdat dat koud is heb je minder last van nabloeden. En daarnaast veel ander koud vloeibaar voedsel, vooral de eerste dag mag je geen warm eten, ook ivm met nabloeden. Nogmaals heel veel sterkte, het is effies vervelend, maar straks ben je lekker van je keelonstekingen af!

Dimple

Berichten: 7439
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 09:24

Ik heb op mijn 21e mijn amandelen laten knippenen ik kan je vertellen dat ik behoorlijk pijn heb geleden.
Dat is niet om je bang te maken, maar die 2 weken kan je best eens nodig hebben.

Ik heb kruimels brood kunnen eten, ben 5 kilo afgevallen (kunnen die amandelen er nog een keer uitgehaald worden Haha! ) en heb me lam geslikt aan paracetamol (tip: laten oplossen in water en niet in het geheel doorslikken )
Die ijsjes is een goed idee en het verlicht de pijn, maar het slikken en zuigen doet gewoon zo'n zeer dat ik die ijsjes ook heb gelaten voor wat het was Verdrietig

Ik zag toen overal Big Macs en stokbroodjes met kruidenboter...............

En toen ik weer wat kon eten was ik mijn smaak kwijt. Dat heeft een aantal weken geduurd voordat dat weer terug was. Maar verder geen bloedingen of zo.

Dusssssss..............ik wens je heeeeeeeeel veel succes, neem er de tijd voor. Slaap lekker bij, rust goed uit, zorg voor veel DVD's, CD's of video's en probeer te ontspannen.
En euh....... ik weet niet of je een kwebbel bent (ikke wel Haha! ) maar dat wordt na de operatie ook een stukje minder Tong uitsteken

Sterkte, ik zal een je denken

Nikita

Berichten: 950
Geregistreerd: 07-09-01
Woonplaats: Velp

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 11:25

Bij mij zijn ook de amandelen er op latere leeftijd (23) uitgehaald. Ik had ze al een paar jaar ontstoken en ze waren dan ook zo groot als kippeneieren. Ben helaas beetje laks met artsenbezoek Frusty.

En het moeten drinken Boos! dat was echt niet prettig. Ik hoefde gelukkig geen brood te eten, alleen het idee al Huilen!
(heb trouwens al wel de tweede dag voorzichtig gerookt Haha!)

Twee weken kun je er gerust voor uittrekken hoor. Door onder andere complicaties met het uit narcose komen heb ik een week in het ziekenhuis gelegen.

Veel succes en ik hoop dat je er snel weer bovenop bent!

Kitty

Berichten: 7695
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 11:34

Ik heb ze op zeventienjarige leeftijd laten verwijderen.
Ik moest drie nachten in het ziekenhuis blijven en daarna had ik inderdaad de twee weken nog hard nodig.
Het was geen pretje...