Gaan jullie sjiek op les of gewoon?

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
#Ymke#

Berichten: 13943
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Gaan jullie sjiek op les of gewoon?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-03-03 19:11

Het gaat hier dan even over de mensen die met een (verzorg)paard op een verenigingles gaan rijden of ergens anders gaan lessen (niet thuis dus). Gaan jullie op een speciale manier gekleed of is er een eis hoe jullie gekleed moeten gaan?? En hoe ziet jullie paard eruit, hebben jullie standaarddingen die jullie meenemen of omdoen of zorgen jullie dat zowel jij als je paard in 1 combi als setje zijn?

Als ik op les ga zorg ik dat in ieder geval mijn paardje rondom ingebandageerd is en hetzelfde (of bijpassende) kleur dekje heeft. Op de een of andere manier vind ik dat gewoon netter en veel meer werk is het niet. Hij heeft altijd zijn nette hoofdstel in (heb een bos en bak hoofdstel :p ) en ik zorg dat ik er netjes uitzie, niet perse kleur bij kleur maar wel netjes-verzorgd. Soms met lederen rijlaarzen en soms met m'n chaps&schoenen. Ik ga niet speciaal m'n laarzen poetsen ofzo maar zorg wel dat alles schoon is en niet onder 10 lagen modder zit!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 19:15

Ik doe zijn zwarte peesbeschermers aan want die passen overal bij Lachen
En ik zorg dan mijn schoenen en chaps zuiver zijn.
En dat mijn paard goed gepoetst is, dus geen halve gele knol.
Maar verder niks aparts.

Als mijn intructrice me niet neemt zoals ik ben, hoef ik er niet eens les van, want dan klikt het toch niet.

Jobbeltje
Berichten: 2799
Geregistreerd: 29-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 19:29

runningkawa schreef:
Als mijn intructrice me niet neemt zoals ik ben, hoef ik er niet eens les van, want dan klikt het toch niet.


vind ik trouwens voor alles en overal gelden hoor!



Ik ga overigens gewoon naar les. Paard gewoon goed gepoetst, gewoon zadel en hoofdstel op, geen apart shabrakje ofzo, en ik zelf ook maar gewoon als mezelf lijkt me!

mdmoiselle

Berichten: 847
Geregistreerd: 04-12-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 19:35

Niet echt sjiek, ik zorg gewoon dat alles schoon is. Meestal doe ik m'n paard gewoon beschermers om, geen bandage, een schoon shabrakje, gepoetste laarzen, geen slobbertrui maar een beetje een strak vestje (dan kunnen ze m'n houding beter zien) , en een beetje een fatsoenlijk uitziende rijbroek Haha! . Al die meiden die helemaal in een bepaald kleuren setje gaan vind ik eerlijk gezegd een beetje tutmutsen Tong uitsteken

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 19:44

Wat is chique? Ik bandageer eigenlijk altijd wanneer ik goed aan het werk ga. En ik heb alles zo bij elkaar weten te krijgen dat ik passende setjes heb. En daarbij let ik ook nog altijd op de kleur van mijn rijbroek.
Voor de les ga ik altijd in de witte bandages en een wit dekje. Wel zo handig want overal in de rijhal hangen spiegels dus dan kan ik de beentjes beter in de gaten houden. Maar ik rij thuis ok vaak genoeg in het wit.
Het leerwerk is altijd schoon en gepoetst en mijn paard ook.
Voor het rijden eb ik van de winter een paar speciale thermo hemden en themo fleese truien aangeschaft. Dat draagt super! En dus ook in de les.

Een ding waar ik wel altijd rekening mee hou: ik zorg altijd dat ik een broek met riem draag of een jasje met een afsluitbare zak. In de les krijg ik altijd een zendertje met daaraan mijn eigen hoofdtelefoontje. Mijn instructrice zit in een aparte les-ruimte met een kleine microfoon die ze aan haar trui clipt en kan mij precies volgen en hoeft zo nooit te schreeuwen. Die zender die ik draag moet wel goed vastzitten. Het zou een ramp zijn wanneer ik die tijdens het rijden verlies want ze kosten kapitalen/

Kitty

Berichten: 7695
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 20:08

Ik rijd altijd met bijpassende peesbeschermers bij de shabrak. Bandages gebruik ik niet vaak, vind ze alleen maar lastig.

Mijn paardrijkleren passen wel bij de sjabrak en peesjes. (maar goed, aangezien ik alles in het blauw en bruin heb, past het eigenlijk altijd wel...)

Marije_jiplover

Berichten: 25314
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 20:23

Ik ben laatst met een stalgenootje meegeweest naar haar cursus basisinstructeur van de orun. Ik moest mee als proefpersoon, zeg maar. Ik heb toen gewoon met pijpkousen gereden (die zijn zwart) en het dekje wat toevallig onder het zadel zat. En verder had ik een bloes aan met een bodywarmer, maar daar rijd ik eigenlijk altijd in als ik les heb, dus dat was niet speciaal omdat ik ergens anders naartoe ging. En ik heb tijdens les ook eigenlijk altijd mijn leren laarzen aan, dus toen ook.
Ik heb Duvel verder normaal gepoetst, maar ook dat doe ik altijd voor ik ga rijden.
Oftewel, ik haal geen extra poespas uit, omdat ik ergens naartoe ga, ze nemen mij maar zoals ik gewoon ben.

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 20:23

Ik heb op het moment geen les meer (ja, erg hè?) maar ik deed altijd gewoon rijbroek en een schone trui of T-shirt. Chaps zijn sowieso schoon en mn schoenen ook. Sabientje was altijd schoon dan (nu nog hoor! Haha!) en ze had gewoon een willekeurig shabrak opligge. Beenbescherming daar doe ik niet aan want bandages zijn te lastig en ze heeft ze niet nodig en peeskappen passen niet want de pony-maat is net te klein en de paarden-maat is net te groot dus...

Schoentje

Berichten: 3857
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 20:29

Als ik naar de les ga, doe ik altijd mijn nwedstrijdspullen op. net schabrak, peesbeschermers, hoofdstel, enz. ik zorg dat mijn paard schoon is en de hoeven ingevet. Zelf zorg ik dat ik een nette trui aan heb waarin de instrukteur mijn houding goed kan zien.
Ik vind dat je ook voor een les er netjes uit moet zien, je moet het zien als een eer dat die gene les aan je wilt geven...

Lobke98
Berichten: 430
Geregistreerd: 13-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 20:44

Ik rijd dan nu wel geen les meer maar toen ik vorig jaar met Lobke naar les ging had ik een halster, touw, shabrak, zweetdeken in dezelfde kleuren. En Lobke netjes gepoetst en peesbeschermers om en ingevet zadel en hoofdstel. En ik in mijn mooiste rijbroek *LOL* Party!! en shirt en bodywarmer. Oja, ik zorgde ook dat mijn rijlaarzen er netjes uitzagen. ook al zijn het geen leren Huilen Huilen

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 21:28

Wat ik die dag aanheb, en ik heb altijd dezelfde beenbeschermers Haha! Mijn pad is ook altijd hetzelfde...dus eigenlijk doe ik niets anders dan wanneer ik vrijrijd Haha!

Concorde

Berichten: 6692
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 21:31

Heb meestal thuis les van de 'stalruiter' zeg maar. Die ziet me elke dag rijden, dus t heeft geen nut om in t sjiek te gaan zeg maar.
Als ik ergens op oefenparcours ga, of een x op de club rijd, zorg ik iig dat ik alles schoon heb. Verder zwarte peesjes om (bij Maxie had ik ook strijklappen, Eldientje niet. Met springen doe ik wel altijd strijklappen en springschoenen om), net dekje (dus niet de verschoten maisgele met de teervlekjes Tong uitsteken ) meestal gewoon een effen donkerblauwe of grijze. Verder mn nette hoofdstel, en alles gewoon goed schoongepoetst. Zelf heb ik meestal gewoon chaps en schoenen aan, nette rijbroek, koltruitje met bodywarmer.

Kim82
Berichten: 908
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: ENSCHEDE

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 21:45

Ik rijd op een manege dus ik hoef me over het paard niet druk te maken.
Ik zorg altijd wel dat ik een beetje passende kleuren aan heb. Zwarte rijbroek, zwarte schoenen en chaps en een grijze of felblauwe fleecetrui. (met dit weer dan he) Voor de zomer moet ik nog ff shoppen.

Belker

Berichten: 15300
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 21:53

Zoals ik door het bos cross, zo kom ik ook bij mijn instructrice aan. cap op, beenbeschermers om en dat is het.

Marije_jiplover

Berichten: 25314
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 21:54

Belker schreef:
Zoals ik door het bos cross, zo kom ik ook bij mijn instructrice aan. cap op, beenbeschermers om en dat is het.

Geen zadel of hoofdstel?

grapje, ik begrijp wat je bedoelt, zonder extra poespas.

Belker

Berichten: 15300
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 21:57

Marije_jiplover"]
[quote="Belker schreef:
Zoals ik door het bos cross, zo kom ik ook bij mijn instructrice aan. cap op, beenbeschermers om en dat is het.

Geen zadel of hoofdstel?

grapje, ik begrijp wat je bedoelt, zonder extra poespas.
[/quote]
Eeh, 2 jaar geleden met gaija was het inderdaad zonder zadel, zonder hoofdstel door het bos in galop. Maarja, dan bracht ik mijn paard zodat zij er mee kon gaan crossen. Zij legde er wel een zadel op en deed een hoofdstel om Haha!

flettie

Berichten: 8652
Geregistreerd: 19-09-02
Woonplaats: Osterwald (Dld)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 21:58

Ik rij dan nog wel niet met Fayette maar als we van het zomer naar de verenigingsles gaan dan zorg ik ervoor dat Fayette geen modderbenen heeft en dat haar staart modder- en poepvrij is. Die gele waas op d'r kont krijg ik nu al niet weg dus dan ook niet. Idem met haar gele staart Verder geen bandages (alleen voor transport en dan mogen ze van mij part pimpelpaars met gele stippen zijn, kan ik ze iig altijd weer terug vinden Haha!). Gewoon haar enige hoofdstel (maar wel een Kieffer Knipoog ) en haar enige zadel (die ik nog niet heb Tong uitsteken). Verder draag ik een rijbroek en afhankelijk van het weer een t-shirt/blouse/trui. Chaps met jodphurs en mijn out-of-date cap met elastiekje of mijn champignoncap. Niks bijpassends want Flet d'r dekjes passen dus voor geen meter bij mijn paardrijkleren. Ik kom namelijk voor de les en niet om een modeshow te houden met mijn paard.
Laatst bijgewerkt door flettie op 03-03-03 22:02, in het totaal 1 keer bewerkt

fokfanaat

Berichten: 20212
Geregistreerd: 21-10-02
Woonplaats: Uut Uune

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 22:00

Jippie schreef:
Wat is chique? Ik bandageer eigenlijk altijd wanneer ik goed aan het werk ga. En ik heb alles zo bij elkaar weten te krijgen dat ik passende setjes heb. En daarbij let ik ook nog altijd op de kleur van mijn rijbroek.
Voor de les ga ik altijd in de witte bandages en een wit dekje. Wel zo handig want overal in de rijhal hangen spiegels dus dan kan ik de beentjes beter in de gaten houden. Maar ik rij thuis ok vaak genoeg in het wit.
Het leerwerk is altijd schoon en gepoetst en mijn paard ook.
Voor het rijden eb ik van de winter een paar speciale thermo hemden en themo fleese truien aangeschaft. Dat draagt super! En dus ook in de les.

Een ding waar ik wel altijd rekening mee hou: ik zorg altijd dat ik een broek met riem draag of een jasje met een afsluitbare zak. In de les krijg ik altijd een zendertje met daaraan mijn eigen hoofdtelefoontje. Mijn instructrice zit in een aparte les-ruimte met een kleine microfoon die ze aan haar trui clipt en kan mij precies volgen en hoeft zo nooit te schreeuwen. Die zender die ik draag moet wel goed vastzitten. Het zou een ramp zijn wanneer ik die tijdens het rijden verlies want ze kosten kapitalen/


Mag ik vragen bij wie je lest, het klinkt erg professioneel!!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 22:00

Op zijn jan-boeren-fluitjes! Mijn paard gewoon gepoetst, net als altijd, stront en stof eraf Haha!
Geen setjes, geen bandages, geen gepoetste laarzen. Mijn oude jas, gewone rijbroek en soms ook een niet-bijpassende trui.
Mijn instructrice (die ik nu niet meer heb Haha! ) moet naar mijn paard kijken naar mijn houding/hulpen. Niet naar wat ik aan heb!

RockyLover

Berichten: 4764
Geregistreerd: 09-08-02
Woonplaats: Hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 22:10

gewoon, leuk shabrakje, peesjes en zelf in mijn gewone laarzen (zijn altijd opzich wel schoon, maardat maakt niet uit) dus niet anders dan normaal in de bak Lachen

Romy

Berichten: 912
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 22:13

Ik ga gerust met modderbenen naar les.. Worden toch wel schoon in de bak *LOL*
En ik draag een CAP, wat ik anders NOOIT doe.. *foei wendy*
Beenbescherming gebruik ik (bijna) nooit.
En ga ook gerust met een oud verschoten shabrak naar les.
Bij ons op de club kijken ze daar absoluut niet naar, gelukkig.. Iedereen komt daar in zijn oude kfloffie..

Dennis

Berichten: 31466
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Slootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 22:20

Niet helemaal op sjiek. Maar wel gewoon netjes. Dus schoon sjabrak, been beschermers schoon, schone rijbroek, chaps niet onder de blub, cap meestal wel wat stoffig.
Alles hoeft niet perse bij passend te zijn. Maar m'n grijze peesbeschermers en m'n grijze sjabrak bij elkaar is altijd wel netjes voor Dien. En voor Dennis z'n zwarte leren peesbeschermers(meestal wel ff schoon gemaakt, doe ik bijna iedere keer na het gebruik) en z'n grijze sjabrakje of z'n dikke Polly pad.

Tigger
Berichten: 3903
Geregistreerd: 27-06-02
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 22:40

Ik heb alles in het donker blauw en verschijn dus ook in het donker blauw Haha!

Ik heb een zandkleurig bodywarmer, strak model en dat past prima, ik heb een zandkleurige rijbroek en een donkerblauwe, dus ook daar hoef ik me niet druk om te maken.
Mijn paard is goed gepoetst en mijn spullen netjes, maar dat is altijd zo, lijkt me Verward
Verder maak ik me er niet zo druk om, het is nu gewoon mazzel dat ik alles in deze kleuren heb en dus ook altijd wel netjes de les in kom zeilen, want dat doen we nog steeds Haha!

O ja, ook mijn deken is donkerblauw Tong uitsteken

gomir

Berichten: 25534
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Omgeving Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-03 00:04

schoentje schreef:
Als ik naar de les ga, doe ik altijd mijn nwedstrijdspullen op. net schabrak, peesbeschermers, hoofdstel, enz. ik zorg dat mijn paard schoon is en de hoeven ingevet. Zelf zorg ik dat ik een nette trui aan heb waarin de instrukteur mijn houding goed kan zien.
Ik vind dat je ook voor een les er netjes uit moet zien, je moet het zien als een eer dat die gene les aan je wilt geven...


Als ik dit aan mijn instructeur(s) laat lezen mag ik vast niet meer de les in...Tong uitsteken (maar ik ben wel heel blij dat ik bij ze mag rijden, is dat weer een pluspuntje Verward Tong uitsteken )
Mijn kleding en schabrak passen nooit bij elkaar of het moet toeval zijn Verward Ik heb ook maar een paar beenbeschermers en die passen niet bij elk schabrak en al helemaal niet bij mijn kleding *LOL*
Mijn tuig is trouwens wel altijd netjes en mijn kleding en schabrak zijn schoon, maar hoeven vetten ed doe ik echt niet voor de les Bloos Daar heb ik ook helemaal geen tijd voor eigenlijk...Eerst van Amsterdam naar Den Helder met de NS(!) en vervolgens met paard weer naar Anna Paulowna/heerhugowaard...Ben elke week weer blij als ik erop zit Haha!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-03 00:19

Samsam schreef:
Mag ik vragen bij wie je lest, het klinkt erg professioneel!!


Ik les bij Nicole Werner. Dat microfoontje is een tip van Sjef. Die loopt tegenwoordig op concours al met 3 verschillende microfoontjes rond. Echt een uitvinding want zo mis je geen woord van de les!
Maar om waar on-topic te gaan, ik hou voor de les dus alleen rekening met de zender. Verder is alles net zo als ik thuis train.