Stom Rund!!!!!! -verkeerd bit

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

 
 
Nimber

Berichten: 26551
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-01 21:58

aaarrgggh wat ben ik ook een stom rund he!
Je weet het he als iets niet wil altijd de fout bij de ruiter zoeken en niet bij het paard.

Goed tijdens de MKZ heb ik 9 weken geen les gehad.
Vanwege tijdgebrek heb ik veel gelongeerd heeft ie veel op het land gestaan en heb ik als ik reed veel op vwnw gelet.
na de MKZ moest meneer weer aan het werkl en dat was niet leuk boel protest vooral als ik 'm oppakte.
Neus wegsteken en vooral niet reageren op ophoudingen dus de rem werkte heel vaak niet meer Frusty
Nouja zo gaat het dus al sinds de MKZ ik kan amper een oefening rijden of ik krijg verzet.
soms kan ik 'm niet eens meer nagevelijk rijden ik krijg totaal geen reactie.
nouja aan z'n rug lag het niet hij kan zelfs weer op rechts rollen (heeft wobbler gehad)
Tandarts er maar bij heeft wat haakjes weg gevijld maar dat was ook niet veel want hij gaat elk jaar.

Maandag weer zo'n rotles gehad dus ik moet 'm vrijdag met slof rijden arrrgggh ondertussen ruzie met m'n instructeur omdat ik niet met slof wil etc.hele nacht liggen piekeren en toen ging er een lampje branden....

3 weken geleden op wedstrijd liep ie wel goed....
en toen was ik m'n gewone bit vergeten dus reed ik met m'n oude bitje ... hoe kon ik zo stom zijn! ik heb tijdens de MKZ zo'n lekker koperbitje van kieffer gekocht enkel gebroken.en daarvoor wisselde ik af tussen een dubbelgebroken en een enkel van nikkel...
gister dus meteen m'n oude bitje erin gedaan... je raad het al sjouwen als een gek ik kan alle standjes instellen.totaal geen verzet de rem werkte super etc.
aaarrggg wat ben ik ook een ongelovelijk rund!bewijs maar weer eens dat je bijna altijd echt de oplossing moet zoeken bij de ruiter....

[edit Zep: titel iets aangepast]
_________________
<img height="40" width="38" src="userimgs/groningerlogo.gif">Er gaat niets boven een groninger

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Zep op 2001-07-14 21:42 ]</font>


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 22:24

Kim wees eens niet zo hard voor jezelf!!! Als je echt een Koe was, had je niet kunnen bedenken dat het aan het bitje lag! Juist knap dat je erachter gekomen bent!

Lekker rijden maar weer!!!

Sonja

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 09:15

Je moet geen ruzie maken met je instructeur maar naar hem luisteren. Hij heeft je verder ook altijd kunnen helpen en nu heeft hij ook gelijk. JE kunt kiezen: in die mond gaat zitten vechten en onder z'n hol schoppen omdat hij niet nageeft, of die slof erbij halen als hij te sterk wordt en consequent kunnen doordrukken. Dan krijg je hem er sneller doorheen. Als een paard sterk of stug is, dan is dat een goede reden om die slof er aan te hangen, anders maak je hem te sterk in de mond. Je weet verder hoe ik over de slof denk, ik zal ook niet de eerste zijn die er naar grijpt. Maar alles met mate, indien goed gebruikt is het een degelijk hulpmiddel.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 10:00

Ben het met Desiree eens wbt die slof.
Zowiezo...onder goede begeleiding is het een heel ander verhaal dan dat iemand in zijn eentje gaat lopen klooien met zo'n ding.

Maar wel goed dat je er weer op bent gekomen, wbt dat bit. Had ik dus laatst, had ik het bit rechts 2 gaatjes hoger hangen....vandaaaaaaaaar dat ie rechts vastpakte en ging rennen! Party!!

Nimber

Berichten: 26551
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-01 12:47

mhhhhh als je lottie kent is het laatste waarbij je met hem aan moet komen een slof (of een andere hulpteugel onder het zadel)
*grijnz* na mijn slof verleden wil ik absoluut niet met een slof rijden. probleem onder begeleiding rijden is dat hij fouten niet kan voorkomen wel corriceren maar dan heb ik die fout al gemaakt. nou vind ik dat bij oefeningen niet erg maar wel als ik 'm vol ophang aan die slof ,dat doe ik namelijk.
Rijden met de slof is mij jarenlang verkeerd aangeleerd en men valt altijd veeeeeel terug in oude gewoonte wanneer die afgeleerd moeten worden teminste ik dan..Boos!

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

Jasmijn

Berichten: 3757
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 13:43

Kan iedereen overkomen hoor, en tijdens de MKZ periode heb je toch niets gemerkt? Dus ligt het niet alleen aan het bit. Je hebt kans dat je hem nu met dat andere bit net weer door een probleem heen rijdt, nou dat is dan mooi meegenomen, maar als het alleen aan het bit lag, had je het de eerste dag dat je het inhing meteen gemerkt dat hij dit niet fijn vond.
En over die slof, ik snap je heel goed hoor, ik kon er ook nooit mee rijden, kan het nog steeds niet heel goed, soms heb ik nog iets te veel slof erbij in verhouding met mijn andere teugel, maar ik ben er wel mee gaan oefenen, waarom??? Hij loopt toch goed??? Jazeker, maar met stang en trens heb je ook 2 teugels en die moet je ook onafhankelijk van elkaar kunnen gebruiken! Daarom train ik nu zo nu en dan (mezelf) op slof. Ik heb liever dat ik eens wat te veel druk op de slof heb als op de stang! Puntje om over na te denken? De Z is dichterbij dan je denkt hoor *LOL* Ik rij mijn wedstrijden (voor zijn blessure) ook gewoon op trens hoor.

Navragen is beter dan afvragen.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 20:15

ik ben van een enkelgebroken bustrens overgestapt op een correctie bitje. Wat een verademing, heb ik iets te lang mee gereden, maar daarna kwam die enkelgebroeken er niet meer in. Angst dat t weer mis zou gaan.
Ik ben nu allang blij dat hij zo loopt als hij loopt. Echt vét geweldig. Hij loopt iets te diep (moet ik dus aan werken *snif* ben allang blij dat hij dáár loopt), en ik moet werken aan de reactie op het linkerbeen, dus zijwaartser. Ach, ik ben zo gelukkig, als ik ga doorzitten zit hij gelijk een paar cm hoger met zijn koppie, beter verzameld ed. *kusje*, echt mijn poepurd...
Ik probeer nog steeds wel af te wisselen tussen bit, gaat van correctie naar dubbelgebroken watertrens. En t werkt wel, al hang ik dat correctie bit er niet al te vaak meer in, vindt hij toch niet zo geslaagd. En nu hij er loopt, waarom zou ik dan nog? Straks gewoon weer proberen en dan steeds iets langer kijken hoe t gaat.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 22:28

Ik kon eerst ook niet met slof rijden, maar Paddy gaf mijn geen keus. Nu ben ik er wel handig mee geworden en ik kan redelijk onafhankelijk met 2 teugels rijden. Maar prettig vind ik het nog steeds niet, dus als het effe niet hoeft rijd ik zonder slof. Maar soms moet je door de zure appel heen bijten. En fouten maken doe je toch, helaas. Ik denk dat jij ook met slof zou kunnen leren rijden. maar als je daar niets voor voelt, oke. Misschien moet jouw instructeur dat dan maar gewoon respecteren. Ik hoop echter wel dat hij goede argumenten heeft en dat jij bereid bent daar naar te luisteren.

Kadans
Berichten: 193
Geregistreerd: 12-07-01
Woonplaats: silvolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-01 10:20

suzzane probeer eens de flip (een elastiek)
werkt veel vriendelijker als een slof en je kunt hem eigenlijk niet verkeerd gebruiken .
Het paard leert daardoor zijn rug te gebruiken en niet te gaan opkrullen of zo

Balte

Berichten: 3549
Geregistreerd: 10-05-01
Woonplaats: provincie Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-01 11:02

Sommige paarden gebruiken zichzelf te weinig als je ze voorwaarts neerwaarts rijdt. Vooral met compacte paarden met een vrij korte hals en een sterke achterhand kan je dat hebben. Zij kunnen wel voorwaarts neerwaarts maar werken dan achteraan onvoldoende en blijven niet waterpas in het lichaam. Als je ze dan terug echt gaat werken moet je heel veel terug oprapen en zijn ze er niet blij mee dat ze uit hun comfortabele plaatsje worden weggehaald. Nu moeten ze opeens vanachter wel terug doorkomen en zichzelf gaan dragen en dat vorige was toch zo veel leuker.
Bij mijn paard gaat het alleszins op die manier. Bij het losrijden rijd ik haar enkel waterpas en spreek dadelijk die motor achteraan aan. Eens ze goed doorgereden is kan je haar hals plaatsen waar je wil, ze blijft dan haar achterhand gebruiken maar laat die verder of minder ver onderkomen naargelang je haar vooraan hoger of lager instelt. Zo blijft ze steeds waterpas.
Ik vind overigens dat het voorwaarts neerwaarts rijden veel te vaak an sich beoefend wordt met de gedachte dat het paard dan lekker z'n rug gaat gebruiken maar zonder rekening te houden met de bouw en de krachten van het paard.
Je moet je maar eens voorstellen dat je zelf een paard bent (je armen zijn je voorbenen). Stel nu eens dat je voorover gaat leunen met een gebogen hals, je gaat dus voorwaarts neerwaarts maar je steekt je "kont" in de lucht. Wat gebeurt er, je rug komt helemaal niet rond te staan (kan pas als je je benen onder je schuift en je "kont" intrekt) en je dondert op je bek. Je kan alleen recht blijven, als je harder gaat, iets hebt om op te steunen (teugels bijvoorbeeld) of je in je onderrug wat tegenhoudt en verkrampt om niet te vallen.
Stof om over na te denken en ongetwijfeld voer voor discussie. Enne, in het verhaal van de slof valt ook het woord achterhand niet en daar zit de motor, daar moet je de problemen oplossen en dan komt vooraan alles vanzelf terug in orde. Mijn lesgever zegt altijd, teugels heb je voor niks nodig en ik moet hem steeds meer gelijk geven.

groetjes

Teigetje

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-01 21:27

Huh Kadans.... Verward Hoezo moet ik dan met die flip gaan rijden? Verward
Ik zeg alleen dat het onder begeleiding wel eens een goede oplossing KAN zijn. Mijn eigen paarden rijd ik zelden met een slof, maar ik zweer 'm niet af. Als mijn torenflat met mij blijft doordenderen rijd ik liever een kwartiertje met slof, dan dat ik moet rukken, plukken, trekken, hangen etc.
Maar zoals ik al zei...dat is zelden of nooit! Knipoog

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 09:41

Ik sluit me geheel aan bij Suzanne. Dat gepluk is veel nadeliger dan eventjes de slof gebruiken.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 14:56

Nou ja...Teigetje...teugels voor niks nodig.... Knipoog
Ik ben het grotendeels met je eens...hoe je je paard over de rug krijgt is afhankelijk van de bouw.
Mijn ruin is lang, dus ik rijd hem L/R/D, een beetje terug en rijd hem achter iets bij, zodat hij van de grond gaat lopen. Dan komt hij los, gebruikt zijn rug en achterhand goed.
Maar om dat voor elkaar te krijgen moet je hem toch voor opvangen. Je rijdt van achter naar voren, vangt op met je hand..zo krijg je de bewegingen in je paard, krijg je hem netjes bij elkaar. Als die teugels en bit er niet zouden zitten gaat dat aan de voorkant verloren!
Als ik mijn paard met slof rijdt (omdat hij anders door mij heen loopt...zo nu en dan..) rijd ik verder hetzelfde...loslaten dus als de tijd daar is.
Met een continu strak aangespannen slof ben je niet goed bezig.
Maar ook niet als je zonder slof continu met je handen in de weer bent, zelfs tot grof geweld aan toe, omdat ie gewoon een keer echt maling aan je heeft.
Mijn paard is er heel goed in om perfect, netjes bij elkaar te lopen, maar toch niet na te geven en te trekken. Het ergste wat je dan kunt doen is terugtrekken, want dat heeft ie dus iets om op te leunen. Maar als ie echt niet meer stopt, wat ga je dan doen...toch trekken. Ik denk dat Desiree begrijpt waar ik het over heb. Knipoog
Ik los het dan liever op door 10 a 15 min met slof te rijden, dan is ie er doorheen...beter dan een uur martelen en dan nog eens een half uur doorrijden om 'hem goed af te sluiten'....
Mijn hengst, overigens, is compact en is L/R/D idd geen goede methode, hij valt dan juist uit elkaar.
Voor de echt juiste methode bij hem, neem ik hem donderdag mee naar mijn instructrice. Hij heeft ZZ gelopen, maar altijd lekker bovenin...das ook niet fijn.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 15:57

Yep, ik begrijp het, ik spreek namelijk uit ondervinding. Als mijn merrie te veel doorzaagt (continu onder mij vandaan lopen op een stresserige manier) hang ik er een slof aan, en met die slof krijg ik haar sneller ontspannen. En ontspanning, daar staat of valt alles mee, het is bitter noodzakelijk. Eenmaal ontspannen heb ik geen spanning meer op de slof, dan hangt deze los.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 16:02

Wij begrijpen elkaar Desiree! Haha!
Ik snap tenminste PRECIES wat je bedoelt. Gruwelijk is dat truukje van ze. Marillion zal niet bokken, steigeren en andere ellende...DIT is zijn methode ! Party!!
Ik was ook zo kort door de bocht als het om mijn slofmening ging. Totdat Marillion hiermee kwam. Ik heb geleerd ermee te rijden tijdens mijn lessen. En overdaad schaadt, dus bij ontspanning slof af. Het is mij ook te doen om de ontspanning te verkrijgen. Met trekken, flossen, zweten, raggen, boos worden etc krijg je meestal ( Party!! *LOL* ) geen ontspanning, hihi!

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 16:45

misschien weet je nog wel dat ik ook altijd totaal anti slof was. Ik heb er ook veel mensen mee zien rijden die het totaal verkeerd gebruiken. Ze trokken het paard in de (valse) krul maar het dier was nog steeds in staat om zich te onttrekken in de rug en werd stugger in de mond. Dan val je inderdaad van de regen in de drup. En dat was wat ik tegen de slof had en nog steeds heb. maar als je deze goed gebruikt is het een prima middel en prettiger dan raggen, trekken plukken en gefrustreerd worden en vervolgens boos..... inderdaad.

Nimber

Berichten: 26551
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-01 18:00

mhhh een boel stof om na te denken dus.
Het enige wat mij in de weg staat is eigenlijk het feit dat ik vroeger op de hang/zaag en ruk/pluk/trek manier met een slof heb leren rijden.
dus slof strakker dan je teugels etc.

Mijn grootste bezwaar tegen de slof in mijn handen is dus eigenlijk dat ik zeker weten eerst in oude fouten verval die vast en zeker meteen door m'n instructeur verbeterd zullen worden maarja dan heb ik die fout alwel gemaakt

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 12:13

Met de slof moet je leren rijden, en als jij dat wilt gaan doen, zou ik in jouw plaats dat voorlopig eerst nog even doen onder begeleiding zodat je leert hoever je mag gaan. Ja, ik trek die slof wel eens aan, soms staat deze wel even strak, dat moet je wel eens even durven doen. Maar zodra het paard wil zakken en ontspannen (m.b.v. beenhulpen) kun je op je gewone teugel gaan rijden en die slof kunnen ontspannen. na een tijdje heb ik de slof dan niet meer nodig en dan hangt deze echt slap, ook als ik het paard weer opnieuw omlaag moet rijden. Je moet wel handig worden hoor! Ik heb zo met die slof liggen vechten! wilde ik de gewone teugel korter doen, maakte ik per ongeluk de slof korter en andersom! Maar nu lukt het veel beter. (zijn wel 2 maanden overheen gegaan, grinnik) Ik hou de slof en de teugel ook niet samen vast maar de slof loopt onder mijn pink door en tussen de wijsvinger en middelvinger. Zo kan ik ze onafhankelijk gebruiken. dit is moelijk in het begin, maar als je het eenmaal door hebt wel handiger.

Dorine_81

Berichten: 1639
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Beek (LB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 16:17

Het ligt er maar net aan hoe je paard / pony erop reageerd..met mijn pony reed ik absoluut niet met slof...heb hem er een keer aangehad en had hem niet strak ofzo was ook goede begeleiding bij maar omdat ze ontzettend fel was en een eigen willetje had sloegen we dus bijna achterover...de volgende keer dacht ik kom nou ik laat me niet door dat ponytje op mijn kop zitten en hup weer dat ding eraan...en omdat we een tijdje langs de weg moesten om bij de bak te komen dacht ik dat het wel een goed idee was...maar nee we zijn dus samen in de sloot beland kon haar gelukkig nog een schop verkopen zodat ze de weg weer op sprong en niet door het draad de wei in...ik heb hem toen er af gehaald en maar ergens in de stal gelegden heb hem nooit meer gebruikt wel reed ik altijd met martingaal waar ze geen problemen mee had...en later ging ze ook heel braaf aan de teugel lopen zonder slof ik ben er absoluut niet op tegen en vind het voor sommige paarden zelfs een keertje goed maar bij dit soort beestjes raad ik het sterk af haha...

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 17:35

Ben ik met je eens Dorine.
Zowiezo denk ik dat je fout bezig bent om de slof eraan te hangen om hem 'aan de teugel' te krijgen. Mijn paard loopt al lang en breed aan de teugel Haha! , maar ik wil graag de ontspanning erbij...dat ie door zijn hele lijf is en niet 'in de krul' van voren. Heel soms ontbreekt het hem aan die ontspanning, vooral in het weekend als het druk is in de bak. Dan wil ik er wel eens een kwartiertje een slof bij pakken... Ik rijd hem zelf l/r/d, dan hangt de slof los, maar zodra hij weer lekker die oprichting in wil, pak ik hem er wat bij. En ook als hij door me heen dendert.
Idd..is een slof heel gevaarlijk met een paard dat de lucht in wil komen!

Lunatic

Berichten: 737
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-01 01:17

Ben ik dan de ENIGE die nooit of te nimmer een slofteugel gebruikt om 'rijproblemen' op te lossen Verward . Ooit 1 keer gebruikt in een manegeles, NOOIT meer Misselijk . Een martingaal, thiedemann (ook zo'n onding), o.i.d. gebruik ik ook nooit. Elastiek gebruik ik aan de longe voor ontspanning, mijn pony gaat er alleen van halsstrekken eigenlijk, 't is tenslotte een halsverlenger. Voor ontspanning gebruik ik rustige handen, rustige beenhulpen en zit, en....mijn stem. De pony van m'n vriendin is ECHT moeilijk, maar die klets ik naar beneden. Ik rij haar nu 2 wkn elke dag, eerst begonnen met ontspannen, tempo kwam toen zoveel terug dat ik aan de 'motor' ben gaan werken, toen soepel maken met diverse oefeningen, en vandaag zocht ze zelf naar een neerwaartse houding en kon ik verzameld draven en galopperen!! Nou ik toch mijn hart lucht, ik heb een gruwelijke hekel aan het links-rechts flossen in de mond. Dat doe ik ook nooit, met gelijke druk kom je er ook. Op een volte uiteraard buitenteugel aanhouden en binnenteugel iets vragen en nageven.
Is er nog iemand die 'naturel' rijdt?? Lachen

Poetic Dante Lunar 1.51 m en dus officieel E-pony!

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-01 08:54

Tsja Lunatic, ik rij ook al best wel lang en ik heb ook veel paarden gereden maar de merrie die ik nu heb is ook de eerste waar ik de slof aanhang. Je moet het maar treffen he. En Kim, wees niet bang om fouten te maken want dat doe je toch. Hoort bij het leerproces. Lodewijk is niet zo'n paard dat je daar op afrekent.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-01 10:11

Ik rijd behoorlijk naturel hoor, zo krijg ik nl ook les.
Ik was met mijn paardje, die totaal groen was toen ik hem kreeg in 10 maanden M1 startgerechtigd, nu pas 2 x M1 gestart en alweer 3 punten. Dat heb ik echt niet met grof geweld voor elkaar gekregen, maar omdat mijn paard over het algemeen lekker los door zijn lijf loopt. Dat swingen en van de grond draven wat hij doet verkrijg je nl alleen door ontspanning, een in elkaar getrokken paard doet dat niet.
Maar mijn paard is een ruin van 1.75 klein en ikzelf ben ook maar een klein wurm. Vroeger reed ik ook NOOIT met slof, maar inmiddels heeft ie ook zijn fases dat ie het moeilijk gaat vinden en dan kan zo'n paard heeeeeeel sterk worden en kunnen er ook nare ongelukken gebeuren. Mijn instructrice (die rijdt Prix st Georges, ook niet door te rukken en te flossen...) heeft in mijn les een slof gegeven en mij geleerd ermee om te gaan. Als die slof er nu eens per maand aanhangt is het veel!
Maar kom mijn paardje, als ie een mindere bui heeft, maar eens l/r/d, bij elkaar en verzameld en van de grond rijden...dan spreek ik je wel weer! Party!!


Nimber

Berichten: 26551
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-01 12:47

Ik rijd niet met slof.
Zal voorlopig ook niet gebeuren maar zal de volgende keer dat Meneer weer eens door de hupen heen dramt er misschien wel 1 aanhangen maar alleen waar mijn instructeur bij is we zullen zien Lachen
thanx Dees en Suus voor jullie uitleg!

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-01 13:09

ach ja, soms is het gewoon kiezen voor het minste kwaad zal ik maar zeggen.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 50 bezoekers