Oplosssing Jeugdcriminaliteit?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
replika

Berichten: 992
Geregistreerd: 01-06-02

Oplosssing Jeugdcriminaliteit?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-02-03 14:46

Hoi hoi,
Ik mag voor school weer eens leuk opstel gaan schrijven, als onderwerp dit keer de jeugdcriminaliteit. Ik moet de oorzaken, gevolgen en oplossingen erin verwerken. Nu zijn de oorzaken en gevolgen niet zo heel moeilijk maar heeft er iemand enig idee van (goede) oplossingen?

Silvia

Berichten: 3271
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-03 22:04

Wat ik recentelijk heb gelezen is dat het bij sommige jongerengroepen "stoer" is om een Halt-straf opgelegd te krijgen. Dat is dus niet de oplossing.
Ik denk dat je moet proberen om de criminaliteit in de "kiem te smoren"
Maw de daders bij de eerste keer al aanspreken op hun gedrag en niet alleen het vingertje van: Foei, Ome Agent heeft toch gezegd dat je dat niet mag doen.
Ik weet wel dat Halt ook die richting op denkt maar dat is voor tieners.
Een heleboel crimineeltjes in de dop kun je eigenlijk al op de kleuterschool herkennen. Daar moet de opvoeding al beginnen en niet als er al een delict (groot of klein) gepleegd is. Als het jatten van een Mars op 7-jarige leeftijd gemakkelijk gaat is de stap naar een fiets, scooter of zo niet zo groot!

hobbelheks

Berichten: 8844
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-03 22:12

als je de oplossing weet mag je mij wel pbén
het gaat hier over een heel oeilijk onderwerp, waar ik bijna dagelijs mee te maken heb over oorzaken en gevolgen weet ik aardig wat maar de juiste oplossing ?

replika

Berichten: 992
Geregistreerd: 01-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-02-03 22:56

susan schreef:
als je de oplossing weet mag je mij wel pbén
het gaat hier over een heel oeilijk onderwerp, waar ik bijna dagelijs mee te maken heb over oorzaken en gevolgen weet ik aardig wat maar de juiste oplossing ?


Ja daar was ik dus juist ook nog niet achter, ik hoop dat er iemand hier iets weet, of in ieder geval iets in de richting. Wat ik me afvraag is of nou taakstraffen wel zin hebben? Naar mijn idee komen jongeren er dan bekaait van af?

Lieke

Berichten: 11351
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-03 00:11

Moet het een realiseerbare oplossing zijn?

okke
Berichten: 16
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-03 00:30

mosterd na de maaltijd heeft weinig zin, daarmee hoop je natuurlijk te voorkomen, maar volgens mij moet je al eerder sturen. Op het ogenblik zijn vooral jongeren een vrij vergeten hoek in Europa, iedereen is druk om in de vaart der volkeren mee te liften, maar we verliezen de jeugd daarbij nogal uit het oog. Hoeveel stadkinderen zij er niet die nog nooit een levende koe of paard hebben gezien? Voor een kinderboerderij voelt men zich al snel te oud, thuis lonkt slechts de computer of de verveling, dus gaat men de straat op, op zoek naar soortgenoten. Helaas is daar ook weinig te doen, als je pech hebt word je zelfs verdreven omdat men geen last wil hebben van 'hangjongeren'... Tja, wat doe je dan, als je nergens welkom bent? Je gaat wat zwerven, kattekwaad uithalen... Als je met een groepje bent, ga je al snel tegen elkaar opboksen, wie het meeste durf heeft... nou ja, zo kun je nog wel even doorgaan!
Daar ergens tussenin moet er iets gezocht worden. Er moeten plekken zijn waar je als jongere wél welkom bent, iedere dag en op meerdere uren... Waar je zowel neer kunt ploffen in een oude bank, waar je wel gekheid mag uithalen binnen bepaalde grenzen, waar je leeftijdsgenoten aantreft en ook een luisterend oor kunt vinden, liefst van een iets meer ervaren persoon. Ik probeer momenteel zoiets van de grond te krijgen, waarbij ik ook graag gebruik wil maken van een deel van mijn paarden... Ik denk dat paarden een natuurlijke aantrekkingskracht hebben op jongeren, ze zijn onvoorwaardelijk en veroordelen niet! Noem het een 'jeugdboerderij', op de rand van de stad... Het gaat de verveling tegen, kan veel kattekwaad voorkomen, en stelt in staat bijtijds te sturen of in te grijpen. Juist jongeren moeten een plek hebben waar je jezelf kunt zijn...
okke

ikke

Berichten: 37539
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-03 00:45

Een stukje van de oplossing ligt in de opvoeding door de ouders. Te vaak zie ik dat daar, en in dat verlengde de kleuterschool, al geen duidelijkheid wordt geschapen. Kinderen zijn net als paarden, ze hebben duidelijkheid nodig.
Overigens ben ik het wel met je eens, Okke, ik ben bang dat je dichter bij de waarheid zit dan je misschien lief is. Succes met je plannen.

chris1978

Berichten: 39
Geregistreerd: 11-02-03
Woonplaats: Hoogvliet

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-03 01:49

Gewoon zwaardere straffen.
Levenslange gevangenisstraf invoeren en dan ook echt levenslang!
Misschien de elektrische stoel invoeren.
Want de straffen die nu worden gegeven, zijn gewoon een lachertje.
15 jaar voor het vermoorden van je eigen kinderen (6 stuks),
dat kan echt niet hoor!!! dit is dan natuurlijk geen jeugd meer, maar
de jeugd ziet het wel op tv. En ze zien ook dat het hele nederlandse rechtsysteem veel te mild is.

En laat ze maar met 4 man op een cel zitten en geen tv.

En moet weer respect komen voor oom agent.

replika

Berichten: 992
Geregistreerd: 01-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-02-03 12:07

Het moet idd wel een realiseerbare oplossing zijn,Lieke. Verder weet ik niet oof gevangenisstraffen wel de juiste oplossing is, vaak is jeugdcriminaliteit daar net niet ernstig genoeg voor,denk ik dan. Verder lijkt me dat idee van een sorrt jeugdboerderij wel goed, bedankt!