Wie heeft ervaring met Hulsebos-zadels?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Barrie

Berichten: 243
Geregistreerd: 03-08-02

Wie heeft ervaring met Hulsebos-zadels?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-01-03 14:15

Ik wil een nieuw dressuurzadel kopen en wil graag weten wat men vindt van de zadels van Hulsebos. Is het een goede kwaliteit? Blijft het zadel goed passen? Is de service goed, wanneer er bijvoorbeeld iets mankeert aan het zadel?

Ik hoop dat jullie mij meer kunnen vertellen.


Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 14:56

Um goede zadels opzich maar de service is 10x niks!!!! Ik zit al ff met een aankomend probleem maar heb geen zin om te bellen omdat ik de bui zie hangen........maar ja als ik wacht tot ik niet meer anders kan heb ik ook een probleem. Na alle topics te hebben gelezen krijg ik opbelneigingen en reken maar van yes dat ik tegen hun over het algemeen niet aardig ben.
Heb 3 maanden op mn zadel moeten wachten kunnen ze eindelijk vergeten ze me en rijden gewoon zowat mijn huis voorbij richting gruning!!!!
Toen was alles aan mn singel verroest.......was toch roestvrijstaal??? Dus ikke lekker gnagnagna op indoor brabant naar de stand......dan wordt ie heeeeeeeeeeeeeel vlug........dus is een TIP!!!! Kan het niet goedschiks doe ik het wel kwaadschiks. Toen hebben ze die gemaakt......naja duurde ook weer een eeuwigheid en was met SPOED eigenlijk meegegaan......

Nu rijdt ik langzamerhand mn zadel kapot en de gaatjes in mn singelstoten zijn doorgescheurd. Heb ook al 1 beugelriem doormidden maar die was toen toch wel al 1.5 jaar oud en niet zoals sommige zeggen een paar weken.

Maar ja al met al is het overmacht. Ik moest een nieuw zadel maar niks paste toen op mn paardje of en ik zat nergens fijn op......hij had ook maar 1 zadel dat ik fijn vond hoor! Dus ik moest wel aan hulsebos ondanks de problemen ben ik wel blij met mn zadel maar kan me af en toe zooooooo kwaad maken.

Zie het bij iemand anders waar het zadel dus totaal niet paste, moest hetzelfde zijn als de mijne nou zag er niet bepaald hetzelfde uit!!!

paardje

Berichten: 4405
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Soesterberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 18:32

nee hoor! echt superzadels vind ik! ik en vele bij onze manege hebben er een en zijn echt allemaal tevreden.... goede service (goed advies, komen meteen enz.) zit super en ligt super, kan niks anders zeggen! ik heb ook op dalemans enzo gereden, maar kies duidelijk voor de hulsebos! leer blijft goed, lekker zacht ende boom en alles kan tegen een stootje. kortom ik raad het ech aan!!!

fokfanaat

Berichten: 20210
Geregistreerd: 21-10-02
Woonplaats: Uut Uune

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 18:38

Het wordt ook afgeraden omdat een tweedehands hulsebos veel minder waard is dan van een kn,kiefer, stubbe ed


Ik heb er een gehad, maar ben nooit echt tevreden geweest, het zadel waar ik op heb proefgereden was heel anders dan het zadel dat ik gekregen heb, het zweetblad liep voor mij teveel terug. ik heb nu een kn en dat bevalt beter.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 18:59

Ik vind het ook heeeerlijke zadels !
3 vriendinnen van me hebben beide een hulsebos, helemaal op maat laten maken en al, en willen nooit meer iets anders !
Ik rij er zelf ook regelmatig op, en geniet echt als ik er op zit, verder vallen de zadels ook precies, zoals het opgemeten is, en dus ook moet liggen. Hun zweren alle 3 bij een hulsebos en willen niks anders meer !

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 19:04

Kojack heeft er eentje dus daar rijd ik hem nu mee. Het past hem goed dus ik heb er verder geen moeite mee, maar zou er zelf nooit zoeen willen. Ook het riempje om de zweetbladen vast te zetten (dat heb je ook bij Ainsley) vind ik een beetje irritant. Ik singel altijd nog een keer na nadat ik een paar rondjes gestapt heb en dat lukt nou niet. Bovendien begrijp ik het nu niet helemaal want ik heb nog nooit met klapperende zweetbladen gereden.

De zit is een beetje een "kuipje", ik hou daar niet zo van maar ik kan me goed voorstellen dat je het prettig vind. Wat ik wel mooi vind is de wrongen onder de boom. Die steken voor net iets meer uit en lopen echt een beetje plattig uit. Het ligt heel erg goed.

Wat ik een beetje tegen heb op Hulsebosch is dat hij pretendeert dat hij zadels op maat maakt terwijl hij dat niet doet. Daaleman is de enige die dat doet. Hulsebosch past de kussens en de wrongen aan, maar dat is iets anders. Ik denk ook niet dat je kunt stellen dat een Hulsebosch op elk paard ligt, juist bijvoorbeeld door de vorm van de kussens, zoals ik hierboven beschreef.

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 19:09

Ik heb zo'n riempje niet voor het zweetblad Zep, zal wel aan je model liggen en of je dat wil.

paardje

Berichten: 4405
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Soesterberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 20:03

zo n riempje kan je voor kiezen Knipoog

cloris

Berichten: 4695
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 20:31

paardje schreef:
zo n riempje kan je voor kiezen Knipoog

Nee dat riempje heb ik ook niet want dat zit niet bij het model dat ik heb..... wel op een ander model van Hulsebos.

Ik ben wel tevreden over het zadel, vind het zalig zitten en het ligt perfect op mijn paard, waar ik idd wel problemen mee heb is dat ook mijn stijgbeugelriemen van een slechte kwaliteit waren, na iets meer dan 1 jaar (intensief) gebruik brak die in 2en.....
Verder geen klachten van deze kant.

Roselie

Berichten: 10764
Geregistreerd: 01-10-02
Woonplaats: Voorhout City

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 20:45

kan iemand mij pb wat zo'n zadel kost ongeveer van het minimale tot het maximale

groetjes roos

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 21:15

Um de prijzen zijn aangepast laatst kosten ze rond de 1300 tot 1400 euro. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil eigenlijk. Door middel van kleine tot grote aanpassingen en kleurvariaties.

Ik betaalde toendertijd vor mijn zadel 2450 standaard met dan nog de hulsebos singel, korter zweetblad, mn naam en postcode in het leer en het dikste leer iets van 2700 gulden compleet dan.

Ik had graag een kleurcombie gepakt maar durfde het risico niet te nemen dat het me niet aanstond omdat ik geen voorbeeld had. Later op indoor brabant lag er eentje die ik wel mooi vond.

gabrycha
Berichten: 1801
Geregistreerd: 09-12-01
Woonplaats: Gehuchtje op de hei

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 23:55

Ik had een van de eerste zadels van hulsebos hij kwam m passen en gaf goed advies maar moest toen nog beginnen. Ik was alles bijelkaar 1100 guldens welterverstaan kwijt. Ik ben op zich tevreden alleen denk ik dat de zadels nu wat luxer uitgevoerd zijn dan die van mij. Lachen

germie

Berichten: 25923
Geregistreerd: 02-04-02
Woonplaats: Ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 08:45

mm, naam en postcode in eht leer is toch standaard werk? Dat is bij mij kostenloos gedaan. Welliswaar geen Hulsebos, maar wel een stubben.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 08:54

Als je toevallig tegen een leuk 2e handsje aanloopt zou je het kunnen overwegen,
als je een nieuwe nodig hebt zou ik altijd voor Daaleman gaan!
Die wordt ècht op maat gemaakt en is van veel betere leerkwaliteit!
Blijkt ook wel, je wordt overspoeld met 2e hands Hulsebos zadels voor een prikkie, van Daaleman zie je ze vaak alleen van 20 jaar of ouder die door mensen zijn ingeruild omdat hij toch wel heel erg oud werd.
De service van Daaleman vind ik trouwens ook top!
Ik had voor een tijdje terug een speciaal gemaakte teugel nodig welke gemaakt moest worden, op maandag hebben ze hun 'verstel/herstel/aanpas' dag, ik belde op maandag ochtend, dinsdag had ik het per rembours al thuis bezorgd!
Met die mensen kan je tenminste praten!

germie

Berichten: 25923
Geregistreerd: 02-04-02
Woonplaats: Ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 09:15

nadeel van Daaleman is als je ver weg woont. Je moet er of heen, of betalen dat zij langskomen. Dat was voor mij een reden om met de plaatselijke zadelmaker in zee te gaan.

Wat doen die tweedehands Hulsebosjes eigenlijk? Ik heb ze wel eens gezien, maar heb het idee dat het leer duidelijk minder is.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 09:25

2e handsjes van 1 - 2 jaar oud kon ik voor een paar weken terug nog kopen voor zo'n 700-800 euro of iets in die geest.

cloris

Berichten: 4695
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 09:46

Germie dan is het zadel misschien niet echt goed onderhouden? die van mij is 1.5 jaar oud, ziet er nog perfect uit en wordt elke dag gebruikt, niet alleen voor dressuur maar ook voor strandritten.
Er liggen nog meer Hulsebos zadels bij ons op stal en de meeste zien er nog toppie uit, sommige idd ook niet maar daar wordt ook nooit wat aan gedaan....

Hee vreemd ik reageerde toch op een bericht van Germie? nu is het weg Verward

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 09:51

Ik heb vast al eens geschreven maar ik ben nog steeds erg happy met mijn Hulsebosje. Na 2,5 jaar vragen nog steeds mensen of het pas nieuw is, zo goed ziet hij er uit. Hij ligt goed op mijn paard (bevestigd door DA, Fysio en Osteopaat) en zit heel fijn. Ik heb iig geen puddinggevoel waar sommigen van spreken. Ik heb wel gekozen voor het beste leer (schrumpf oid) dus misschien dat die van mij er daarom zo goed uitziet.
Mijn moeder heeft een endurance van Hulsebos en die is ook heel fijn en mooi. Verder hebben nog 3 mensne hier op stal een Hulsebos, die zijn een jaar jonger dan mjin zadel maar ook erg mooi om te zien.
Nadeel vind ik wel dat die van mij al 2 keer is opgevuld maar ik weet niet hoe dat met andere zadels is, had hiervoor een wintec en een leen Kieffer).
Er komt binnenkort weer een Hulsebos zadel erbij op stal dus dan zijn we met zijn 6-en. Voordeel qua service is dat wij met zijn 6-en en zijn en op een stal hiervlakbij rijdt een ruiter die wortd gesponsored door Hulsebos en op die stal hebben een stuk of 12 man een Hulsebos, Hulsebos zit dus vaak hier in de regio en je hoeft dus nooit lang te wachten. Laatst was mijn singelstoot losggegaan op de naad en dat is kosteloos herstelt (mag ook wel, was maar een naadje). Ik heb maar 1 keer op een Daaleman gezeten en dat was een veelzijdheidszadel 5 jaar gelden dus vergelijkenkan ik ze niet echt.
Overigens heeft mijn vorige instructrice een 2e hands Hulsebos die ze nu 4 jaar heeft en ook nog steeds goed is (zadel zelf is 6 jaar).
Nadeel van Hulsebos vind ik wel dat ze soms erg vaag zijn qua afspaken en er vaak verschillende mensen komen.

germie

Berichten: 25923
Geregistreerd: 02-04-02
Woonplaats: Ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 09:55

cloris schreef:
Germie dan is het zadel misschien niet echt goed onderhouden? die van mij is 1.5 jaar oud, ziet er nog perfect uit en wordt elke dag gebruikt, niet alleen voor dressuur maar ook voor strandritten.
Er liggen nog meer Hulsebos zadels bij ons op stal en de meeste zien er nog toppie uit, sommige idd ook niet maar daar wordt ook nooit wat aan gedaan....

Hee vreemd ik reageerde toch op een bericht van Germie? nu is het weg Verward


klopt, foutje van mij. Ik heb het verwijderd Verward in een niet nadenkende bui Haha! Verward

Er stond bij mij: sommige zadels zien er na 2 jaar uit alsof ze al zeer intensief gebruikt zijn. Ik heb het idee dat het een soort Zaldi's zijn, maar dan veel duurder (zaldi is nieuw 800 euro ongeveer).
Is dit bij iedereen zo.

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 11:49

Voor onze C- en D-pony hadden wij een Zaldi, maar dat was een totaal ander zadel dan de Hulsebos die ik nu heb (idd 'een leuk 2e handsje' van 2 jaar oud zoals Sjuimpje het beschrijft). Die Zaldi was meer te vergelijken met de Stubben Siegfried, de Hulsebos die ik nu heb is een dressuurzadel met endurance-aanpassingen.

Mijn mening over Hulsebos (of liever over zadels in het algemeen) staat trouwens in [VMR] Hulsebos zadel... anderen die er op lijken? - een vrij recent topic over Hulsebos-zadels.

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 13:31

Um ik vind de mijne er na bijna 2.5 jaar ook vrij intensief gebruikt uitzien. Eigenlijk alleen maar op de plaatsen waar je been ligt ofzo hoor. Hoewel op de boom een doorrijplek zit....het is nog niet door door maar ziet er nou niet fraai uit. Ben er nog niet achter waar het vandaankomt. Maar ik doe er niks bijzonders mee echt alleen uit de kast op mn paard en weer terug in de kast. Verder soms mee op concours that\s it.

Verder is ie niet beschadigd op ongebruikelijke plaatsen. Maar ik denk toch dat het vaak de manier van rijden is. Ik snap namelijkniet hoe mensen het leer zwart houden op de plaatsen vd beugelriemen en laarzen. Bij mijn vorige zadel zaten ook van die plekken. Je ziet het niet met rijden dus het maakt ook eigenlijk niet uit imo. De sinel ziet er eigenlijk nog als nieuw uit als iemooi schoon is.

Wat bedoelen jullie met het ziet eruit alsof het intensief gebruikt is?

germie

Berichten: 25923
Geregistreerd: 02-04-02
Woonplaats: Ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 14:02

bruine, schuurplekken bij beugels, slijtplekken op het zitvlak. Meestal komt dit pas na zeer intensief gebruik. Maar ik heb dus ene hulsebos gezien en die had het al na 2 jaar. Zag eruit alsof het zadel 10 jaar was. GEen gezicht dus. Ik zou het niet eens in die staat kopen.
Sommige andere merkzadels zien er na 10 jaar nog als nieuw uit, maar die hulsebos dus niet.

Carolien007
Berichten: 5413
Geregistreerd: 28-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 15:07

super zadels, rijdt echt heel fijn, en de service vind ik ook goed. Als ik tuig kapot heb ga ik er altijd even heen en is het soms als ik het om 12 uur breng diezelfde dag nog klaar.
Is voor mij ook maar 5 minutjes fietsen Haha!