Paard op wedstrijd uit laten brengen door een ander?!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Silvia

Berichten: 3267
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-01 18:25

Afgelopen week werd ik benaderd door een kennis of zij mijn paard uit mocht brengen op wedstrijd. Zelf rijd ik af en toe een wedstrijd (B), maar dan alleen als het hier in de buurt is. Die kennis wil mijn paard in het Z uitbrengen, ze heeft zelf al verschillende keren Z (en ZZ licht) gestart. Mijn paard was bij de vorige eigenaar M2 dressuur dus dat is het probleem niet.
Ik vond het een groot compliment naar mijn paard toe Cool en zit er serieus over te denken om ja te zeggen. Het lijkt mij dat mijn paard daar niet slechter van kan worden.
Mijn kennis heeft al verschillende keren op mijn paard gereden en je ziet gewoon dat het klikt tussen die 2. Maar voor dat ik definitief ja zeg wil ik graag weten of er nog beren zijn die ik over het hoofd heb gezien Verward ? Zou het mijn rijden negatief kunnen beinvloeden of word ik daar juist beter van omdat mijn paard nu een echt leerpaard wordt?


*Jolanda*

Berichten: 1483
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: Slootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-01 19:48

DOEN!!!!
Echt doen, dan wordt je paard goed doorgereden en zal het met jou en je paard waarschijnlijk steeds beter gaan.
Let wel op dat je duidelijke afspraken maak en geen ruzie krijg!

Groetjes JOlanda

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-01 23:27

Zorg voor duidelijke afspraken over wie wat betaald etc. Verder kun je er weinig slechter van worden denk ik.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 10:53

Dat si natuurlijk een super compiliment want dat houdt in dat ze absoluut iets in je paard zien! En dat heb jij lekker thuis op stal staan!! YESSSSSS Party!! *LOL* Party!!

Maak van te voren heel duidelijke afspraken over het rijden. Het is natuurlijk kikken wanneer je paard Z loopt maar wanneer je zelf nog amper op rijdt gaat de lol er snel vanaf.

Bedenk ook goed dat je paard hier absoluut niet makkelijker van hoeft te worden. Wanneer je paard straks volop in het werk staat en een super conditie krijgt, krijg je misschien een veel wakkerder en frisser paard terug dan dat je had [zijn bloederige kant wordt weer helemaal naar boven gehaald]. Dat kan voor jou ook een nadeel zijn.

In die zin hoeft hij dan ook geen beter leerpaard voor je te worden. Hij kan door een andere ruiter wel heel flitsend gemaakt worden maar dat kan hij ook allemaal tegen je gaan gebruiken. Niet ieder hoger geklasseerd paard is per definitie een goed leerpaard. De echte slimmerikken hebben dan juist onder de knie hoe ze overal onderuit kunnen komen wanneer je niet heel precies aangeeft wat de bedoeling is. Je paard was bij de vorige eigenaar al M2 dus ik vraag me af of je zelf spectaculaire veranderingen mag verwachten als hij nu Z zou lopen.

Misschien kun je samen een soort van proeftijd overeenkomen.

Succes er mee!!


Silvia

Berichten: 3267
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-01 11:04

Citaat:
Niet ieder hoger geklasseerd paard is per definitie een goed leerpaard. De echte slimmerikken hebben dan juist onder de knie hoe ze overal onderuit kunnen komen wanneer je niet heel precies aangeeft wat de bedoeling is.


Dat is het probleem waar ik nu al tegenaan loop. Mijn paard weet precies wanneer ik zit te suffen of onzeker ben en doet dan net of hij niet snapt wat ik vraag...
Gelukkig is hij niet ''wraakzuchtig'' Extreme duivel en als ik de volgende keer wel bij de les ben is hij in het begin een beetje dwars maar geeft ie snel weer op. *LOL* en loopt hij dan wel lekker.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 11:10

Misschien kun je met je bijrijdster afspreken dat ze jou les gaat geven. Dan rij je in ieder geval op dezelfde methode en dan kan ze jou heel precies aangeven hoe je een probleem moet oplossen.

Fitzroy

Berichten: 25032
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 13:48

Misschien een rare vraag, maar waarom wil je zelf je paard niet het Z inrijden, als ie er de capaciteiten vooor heeft???

Silvia

Berichten: 3267
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-01 16:13

Haha, geen rare vraag hoor. Zelf ben ik een echt B ruiter die wedstrijden in de buurt leuk vind (1x per maand) en voor de rest niet. Nou dat schiet niet op met de punten he?!
En om eerlijk te zijn: Als ik op mijn paar rij dan ziet het er niet bijzonder uit, maar als mijn kennis erop rijdt dan herken ik mijn eigen paard niet! Dus m.a.w.: Het paard heeft welde capaciteit, maar ikkes niet Huilen
(Oei, dat is heeeel slecht voor mijn ego...)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 16:47

Nou joh!! Niet zo negatief hoor. Ik heb je zien rijden en je rijdt heel netjes.

Ik ben zelf ook maar een heel gemiddelde ruiter maar met veel en goed les [en een paard met talent *LOL*] rij ik nu zoals ik rij. Dat heeft vooral te maken met vallen, opstaan, afzien en doorzetten.
Ik heb ook een kennis die geweldig rijdt en die zou veel meer uit mijn paard halen dan ik ooit zou kunnen. Maar goed, dit is mijn paard mijn hobby en ik roei zo goed mogelijk met de reimen die ik heb.

Niet te snel wanhopen want wie zegt nu dat het Z voor jou niet is weggelegd. Vooral doorgaan *LOL* *LOL*

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 16:57

als iemand tor int z zou willen starten mag ie dat gerust van mij, aloewel ik hem na een tijd dan terug zou willen naturlijk want ik start zelf nog graag. Maar jippie laat louis toch ook in belgie in de juniuoren starten?

Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 18:12

Hiervoor zijn al talrijke goede argumenten aangehaald, maar ik zou het toch riskeren mits goede afspraken.
Dat idee van Jippie, om de berijdster te vragen jou les te geven vind ik een heel goed idee. Ik denk dat het beter is dat er op een uniforme manier op het paard gereden wordt dan dat er 2 verschillende personen met een verschillende rijstijl opzitten!
Als je beslist om het te doen, hou ons op de hoogte van de resultaten!
Groetjes en succes!

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 18:13

Ik ben het helemaal met Bit eens. Je paard kan er ook een beetje de kluts van kwijtraken door twee verschillende ruiters.
Succes ermee.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 22:18

Citaat:
Maar jippie laat louis toch ook in belgie in de juniuoren starten?


nee PJ, dat zou ik pas doen wanneer je Olympic Torino in de Lichte Tour zou uitbrengen. Dan kunnen onze paarden in dezelfde klasses starten *LOL* *LOL* *LOL* *LOL*

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 22:19

olympic [***] start al zware tour hoor hahah zwaar in de zn van ik peer hem aant juryhokje Lachen

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 07:17

Tja, ik laat niemand anders op mijn paarden rijden.........ik ben egoistisch en hebzuchtig als het mijn knollies betreft

Voorzitster AFM

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 10:06

Iones wordt wat springen betreft ook uitgebracht door een vriendin. Zij kan er meer mee dan ik. En als hij straks opgeleid is, kan hij mijn gebrek aan ervaring opvangen.

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 10:14

weet ik wel, maar ik vind het niet leuk om te zien.

Voorzitster AFM

Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 10:19

Puck, ben je dan niet trots als je bijvoorbeeld je paardje super ziet lopen in de Z ook al is het met een andere ruiter. Ik denk dat ik op slag terug Lovers zou worden op m'n paardje!

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 10:28

ik ben zowiezo hoteldebotel van mijn paardjes, maar ik zie altijd wel iets wat me niet bevalt en ik kan dat niet zien. zal wel niet goed zijn en aan mij liggen, maar ik voel dat zo. als mijn vriend ze longeert en ze zien me dan willen ze naar mij, dus volgens mij vinden die paardjes het ook het leukst als ik het zelf doe..

Voorzitster AFM


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 25 bezoekers