Les geven

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Poohbeer

Berichten: 2048
Geregistreerd: 26-06-02
Woonplaats: Nieuwegein

Les geven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-01-03 17:34

Ik wil graag leren les geven. Het enige probleem is dat ik geen vervoer heb om ergens heen te kunnen gaan met mijn paard en de ORUN volgen zit er dus niet in zo.
Weet iemand andere mogelijkheden (zonder je eigen paard mee te hoeven nemen dus) om toch het les geven onder de knie te krijgen??
Ik ben vnl geiinteresseerd in de methode waarbij extra aandacht is voor paarden met spierproblemen e.d. En de zithouding van de ruiter.

rhijnauwen

Berichten: 5044
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-03 19:13

kijk eens op de site van de KNHS daar zit ook de ORUN onder (www.orun.nl ? ) er is ook een opleiding basisinstructeur waarbij je volgens mij geen paard hoeft mee te nemen!

daan
Berichten: 661
Geregistreerd: 16-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-03 02:36

Ik doe ook de basiscursus van de ORUN maar wij moeten wel regelmatig een paard meenemen hoor. Je hoeft er niet zelf op, mag wel natuurlijk, maar je moet in ieder geval redelijk vaak voor een combinatie zorgen waaraan lesgegeven kan worden. Verder weet ik zo ook geen opleiding die aan jouw wensen voldoet.

Poohbeer

Berichten: 2048
Geregistreerd: 26-06-02
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-01-03 09:24

Het is echt overal hetzelfde verhaal. Je bent bijna verplicht een heeeeel grote zak met geld mee te sjouwen om een auto aan te kunnen schaffen die een paard kan trekken en dan ook nog even je e achter b rijbewijs te kunnen halen.

germie

Berichten: 25923
Geregistreerd: 02-04-02
Woonplaats: Ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-03 10:28

Dat heb ik ook hoor Poohbeer. Ik wil ook, maar dan moet je en een fatsoenlijk paard hebben, geld teveel hebben en verder goed vriendjes kunnen wordne met degene die je beoordeelt.
Ik wil Orun 1e fase gaan doen, maar dan moet ik eerst een paard vinden die wil springen. Dan de eigenaar overhalen, dan veel betalen, enz. En dan hopen dat anderen je paard niet weer leren weigeren.

Dus poohbeer, gewoon zonder papieren lesgeven, je mag zonder papieren een manege beginnen hoor. Als je goed bent, dan vraagt men je ook zonder papier.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-03 10:29

de opleiding basisinstructeur is idd zonder rijden, wel moet je een andere combinatie meebrengen, maar ken je niemand die dat zou willen doen? Het is voor mij (veel) te ver weg, maar ik vond dat altijd wel leuk.

rhijnauwen

Berichten: 5044
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-03 10:36

Lielle schreef:
de opleiding basisinstructeur is idd zonder rijden, wel moet je een andere combinatie meebrengen, maar ken je niemand die dat zou willen doen? Het is voor mij (veel) te ver weg, maar ik vond dat altijd wel leuk.

dit is van de site van de KNHS:
Basisopleiding
De Basisinstructeursopleiding is bestemd voor iedereen die binnen een vereniging of ponyclub wil begeleiden op B/L niveau.
De cursus is een op zichzelf staande opleiding en is dus geen vooropleiding voor één van de Instructeursopleidingen.
De opleiding wordt decentraal gegeven.
De opleiding bestaat uit 20 lesavonden van 3 uur (1 avond per week) in de periode van november t/m april.

deze cursus wordt op veel plaatsen in het land gegeven, meestal bij een vereniging. Als je daar iemand kent, of gewoon vraagt wil er vast wel iemand een keertje met jou mee!
Het is wel een leerzame cursus!
mocht je zonder diploma les gaan geven vraag dan goed na hoe het met jouw verzekering staat!
de regels zijn erg aangescherpt de laatste tijd en als er iemand tijdens een les van jou van zijn paard klapt en invalide raakt Lips are sealed kunnen ze jou aansprakelijk stellen!

Poohbeer

Berichten: 2048
Geregistreerd: 26-06-02
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-01-03 11:20

Ik denk dat ik morgen iig even mijn instructrice ga vragen of ik een aantal keer met haar mee kan, kijken bij andere lessen en goed luisteren dan natuurlijk.
En dan maar hopen dat ik de loterij win.
Misschien weet zij ook wel iemand die idd eens mee kan als proefkonijn...