al kijkers voor ons huis maandag!

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-01 21:37

Ons huis staat nog niet eens een week in de verkoop en nou hebben we maandag al een bezichtiging!!!! DUIMEN DUS ALLEMAAL <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif">
Alleen....deze week moeten we horen of we de hypotheek voor ons nieuwe huis wel rondkrijgen.
Het bedrag is geen probleem, alleen hebben we er nooit bij stilgestaan dat we eigen bedrijven hebben. Dan doet de bank dus weleens moeilijk. Scheve mond\
9 juli moeten we het weten (ondbindende voorwaarden), ik slaap er zowat niet van.
Zul je zien: dit huis verkocht, maar het komende jaar geen kans op een hypotheek...daar sta je dan!!!!!!! Scheve mond\
Duimen dus ff please!

Groetjes Suzanne



Kirsten

Berichten: 4509
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 21:43

*duim* *duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim**duim* *duim* *duim**duim** duim**duim**d uim**duim**du im**duim**dui m**duim**duim **duim**duim* *duim**duim** duim**duim**d uim**duim**du im**duim**dui m**duim**duim **duim**duim* *duim**duim** duim**duim**d uim**duim**du im**duim**dui m**duim**duim **duim**duim* *duim**duim** duim**duim**d uim**duim**du im**duim**dui m**duim**duim **duim**duim* *duim**duim** duim**duim**d uim**duim**du im**duim**dui m**duim**duim **duim**duim* *duim**duim** duim**duim**d uim**duim**du im**duim**duim* ik duim voor je suus!

[edit:BartVB]wat spaties toegevoegd[/edit]
_________________
~°~°~Sluit me op in je hart, en verlies de sleutel~°~°~

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: BartVB op 2001-07-06 00:10 ]</font>

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 09:10

Gosh, das spannend joh! Komt vast wel goed!

Wat voor bedrijven hebben jullie eigenlijk? Ben niet nieuwsgierig hoor (ik wil alleen allllleeees weten *LOL* )

Ik duim me een duimhernia voor jullie!

Groetjes Mieke

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-01 10:18

Bob heeft 11 bedrijven in de IT, hij is niet van allemaal directeur hoor, maar van 3. Van de rest heeft hij aandelen en hij zit in de directie van de holding, die over die bedrijven gaat.
Hij verhuurt in feite expertise. Goede managers en project consultants in de IT.
Maar om het technisch te houden: hij heeft een eigen BV en nog een, uit die eerste 'eten' wij en die tweede betaald managementfee aan de eerste. De bank wil nu dus weten in hoeverre het tweede bedrijf in staat is het eerste bedrijf maandelijks van voldoende geld te voorzien. Dat is natuurlijk geen probleem, anders gingen we geen ander huis kopen. Alleen...dat tweede bedrijf bestaat nog maar krap een jaar en het kan dus zijn dat de bank vindt dat dat bedrijf zich eerst verder moet bewijzen!!!!!!
Je wilt niet weten wat voor papierwerk er allemaal is gebeurd de afgelopen weken. Handtekeningen van accountants, mede eigenaren etc etc...allemaal voor 1 hypotheek!!!!! Scheve mond\
Nu ligt het dus in handen van een of andere raad van bestuur van een bank en die beslissen over ons lot. We wachten nu al deze hele week op een uitslag, maar nog steeds niks....heb er geen goed gevoel over!
Maar ons eigen huis staat dus al in de verkoop etc etc etc.
Heeft er iemand een borrel voor mij????

Groetjes Suzanne

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 10:24

*glaasje lekker*.

De constructie snap ik wel. Het zit zo in elkaar dat het huis/hypotheek niet persoonlijk is en dat dus de hypotheek niet van het salaris van Bob af gaat, tenminste zo globaal zie ik het. Tenzij het voor voor de fee-ontvangde BV onzeker is of BV2 dat wel kan dragen dus. Poempidoe, gedoe zeg.
De factor lijkt mij laag, dat betekent hoeveel keer een jaarsalaris de Hypotheek is. Vroeger werd er 3x gefinancierd, iets recenter werd er rustig tot 4 of 5 keer gegaan, nowadays zijn de banken behoudender. Eigenlijk heeft dat in deze constructie niks met jullie te maken. Snap je het nog??

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-01 10:33

Nee, niet helemaal!
Als je gewoon in dienst bent ergens, moet je je salarisstrookjes overleggen en dan bepalen ze aan de hand van je salaris welke hypo je kunt krijgen.
Banken zijn niet gek: zij weten ook wel dat je als algemeen directeur van een BV precies in kunt vullen wat jij 'verdient', net zoveel als je nodig hebt voor de hypotheek die je wilt dus. Zo van:" Wat wil de bank zien voor 1 ton? 1200,-? Oke...verdien ik dat!"
Vandaar dat ze dus wel even gaan checken of je dat geld ook wel binnenkrijgt. Bob verhuurt zich via zijn BV aan zijn andere BV. Zijn salaris haalt hij uit BV A en hij 'werkt' voor BV B. In feite is BV B zijn werkgever dus. Nu zijn ze dus BV B lekker door gaan lichten om te zien of dat bedrijf voldoende financiele capaciteiten heeft om elke maand BV A van salaris te voorzien, zodat Gezin C elke maand netjes salaris heeft en Gezin C ook elke maand de hyotheek aan de ABN kan betalen.....
Ben jij dus simpelweg werknemer van BV B, dan overleg je gewoon je salarisstrookje...klaar...niks doorlichten van bedrijven....
In ons geval is het dus vervelend dat BV B nog maar een jaar draait, dat is dus niet de meest geweldige tijd om de financiele capaciteiten te checken omdat je net tegen het break even punt aankomt!!!!
Bob heeft er alles aan gedaan, maar nu hangt het toch echt van de bank af....en van de man die alles voor Bob z;n bedrijven en voor ons persoonlijk regelt...dat is een hele goede, dus wat dat betreft moet het goed gaan, maar toch...je weet het nooit!

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 10:44

Ik weet niet op welk gebied binnen de ICT Bob expertise heeft of verhuurd, mar dat speelt naturlijk ok mee. Het gaat niet geweldig met de sector, dus zal de bank inderdaad erg moeilijk doen. balen. maar komt wel goed toch?

Voorzitster AFM

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-01 11:06

Hahahaha...hij heeft oa een aantal mensen bij de ABN AMRO zitten Party!!
Isn't it ironic?

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-01 11:08

Ehmm...voor zover ik weet kijkt de bank overigens alleen naar de cijfertjes van het bedrijf en de forecast. Die zijn oke. Hij loopt zelfs iets voor, heeft op dit moment meer vaste medewerkers in dienst dan hij gepland had voor einde van dit jaar.
Maar ach....in de periode dat we met die pensionovername bezig waren heb ik gemerkt hoe vaag banken soms beslissingen nemen, dus het is en blijft afwachten... Scheve mond\

Silvia

Berichten: 3267
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-01 14:51

Tja, dat is inderdaad een probleem als je een eigen zaak hebt. Succes Suzanne!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie