Wie kent onze kerk? Mormonen

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

 
 
Karin

Berichten: 65335
Geregistreerd: 10-01-01

Re: Wie kent onze kerk? Mormonen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-05 21:41

Ik denk dat we niet moeten vergeten te nuanceren.

Binnen iedere religie heb je mensen die strikt naar de letter van de 'wet' leven (bijbel, koran of hoe het geschrift bij dat bepaalde geloof ook mag heten) en mensen die het geloof als een leidraad zien maar er niet strikt naar leven.

Dat heb je binnen het katholicisme, binnen de protestantse kerken, binnen de islam, en ik kan me voorstellen dat dat ook binnen het mormonisme zo is.

Niet iedere gelovige is van de strengste soort.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-05 21:58

0ojannekeo0 schreef:


ik denk dat je dat bij elk geloof wel hebt!

Ik word nooit lastig gevallen door gereformeerden, moslims, katholieken of joden om me te bekeren. Dat doen alleen jehova's. En ook van mormonen heb ik het een keer meegemaakt.

De hond is de betere mens

Finbar

Berichten: 363
Geregistreerd: 08-08-05

Re: Wie kent onze kerk? Mormonen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-05 22:14

heb niet de hele discussie gelezen, maar terugkomend op de vraag: ik heb een tijdje in eindhoven gewerkt, en daar werkte ook een jongen die bij de mormoonse kerk zit....

nieuwsgierig als ik ben heb ik dus heel wat gesproken erover met hem, en moet zeggen dat ik er wel respect voor heb, de hele manier van leven en met elkaar omgaan, zeker voor veel jongeren (zoals ik) zou dat een vrijwel onmogelijke opgave zijn....

maar iedereen is natuurlijk vrij te doen en te willen wat ie zelf wil en voelt, gelukkig maar! en ik kijk er gewoon ook positief tegenaan, is alleen niet mijn ding om actief bij wat voor religieuze groep dan ook te behoren

beantsje

Berichten: 9297
Geregistreerd: 09-06-05
Woonplaats: Drenthe

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-05 22:17

@karin: katholicisme is geen religie; katholicisme en protestantisme vormen samen het christelijke geloof.
Ik vind het zelf altijd heel jammer als een kerk zo apart in een hoekje wordt gezet. De wereld is al verdeeld genoeg...

van 1 naar 61 pk

Karin

Berichten: 65335
Geregistreerd: 10-01-01

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-05 22:21

Dat weet ik. Sorry, stromingen en religies dan, dat dekt de lading beter.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

beantsje

Berichten: 9297
Geregistreerd: 09-06-05
Woonplaats: Drenthe

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-05 22:25

Dank je!!!

van 1 naar 61 pk

Marchador

Berichten: 19936
Geregistreerd: 17-01-04

Re: Wie kent onze kerk? Mormonen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-05 22:57

Ja ik ken het
Mijn vriend zijn oom, tante en nichtje en neefje zijn mormoon.
Ik ben begin dit jaar of vorig jaar (ik weet het niet eens meer ) ik een mormoonse kerk geweest voor de doop van dat neefje van mijn vriend.
Veel weet ik er niet van

**..Dos estrellas en el cielo.. **
Lieve Jolanda en Vanity, we missen jullie!

Douni

Berichten: 1940
Geregistreerd: 20-10-04
Woonplaats: Axel

Re: Wie kent onze kerk? Mormonen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-05 23:41

Ik ken het wel, ik wil niemand beledigen, maar ik heb deze kerk altijd gezien als een vrij sekte-achtige kerk.
Maar iedereen heeft vooroordelen als je iets niet kent.

Diva

Charaz

Berichten: 24260
Geregistreerd: 12-04-02

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-05 23:51

Ik heb er nog nooit van gehoord en het eens door gelezen en ik vond het vrij okee klink tot het stuk van homo's. Homo's worden niet toe gelaten, maar als ze echt willen kunnen ze zich bekeren. Bekeren?? hoezo bekeren, je bent homo of je bent het niet.

Mr. Rock N Roll 27-05-2010 / 05-06-2010, I wish I knew you, I wish I knew you before

CharlieVM
Berichten: 883
Geregistreerd: 18-09-04

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 00:24

Desiree schreef:
Ik word nooit lastig gevallen door gereformeerden, moslims, katholieken of joden om me te bekeren. Dat doen alleen jehova's. En ook van mormonen heb ik het een keer meegemaakt.


Voor zover mijn kennis rijkt wordt het van Jehova's getuigen verwacht het geloof zoveel mogelijk uit te dragen en zoveel mogelijk 'zieltjes' te winnen. Ik weet niet hoe dat zit met de mormonen. Niet ieder geloof komt aan de deur bellen, maar binnen elk geloof heb je mensen die subtiel en minder subtiel je ervan proberen te overtuigen dat je moet geloven wat zij geloven. Hoe vaak ik wel niet in discussies met mensen van verschillende geloven gemerkt heb dat het respect voor mensen die anders denken slechts aan de oppervlakte aanwezig is.

Ik wil wel opmerken dat ik diep respect heb voor iedereen die gelovig is en die daar ook het beste uit kan halen. Mensen die geloven en die vanuit hun geloof zo goed mogelijk leven zonder respect te verliezen voor andersdenkenden en die niet proberen anderen te overtuigen van hun geloof. Ik denk dat als iedereen volgens de basisprincipes (lees: de tien geboden) van zowel de bijbel als de koran als de Thora en wat je allemaal nog meer hebt zou leven en alle andersdenkenden in hun waarde laat, de wereld een stuk gezelliger zou zijn.

Hier spreekt trouwens een overtuigd atheist die de bijbel ziet als een prachtig mythologisch werk

Femke, je komt trouwens op mij over als iemand die heel goed weet waar het om gaat in het leven en op een hele goede manier met het geloof bezig is.

"Don't you know there ain't no devil? It's just God when he's drunk."

CharlieVM
Berichten: 883
Geregistreerd: 18-09-04

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 00:25

Oh ja, endogaam betekent dat je trouwt binnen de eigen groep, dus katholiek met katholiek en mormoon met mormoon. Ik geloof dus niet dat Femke endogaam is

"Don't you know there ain't no devil? It's just God when he's drunk."

Anya
Berichten: 32776
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 00:31

Nou eerlijk gezegd weet ik weinig van Mormonen. Behalve dan dat de Osmond Brothers Mormoon waren. Dat stond vroeger in de Popfoto

Ik vind het wel interessant er iets van te lezen en te lezen hoe Nederlandse Mormonen hun geloof beleven.

050206051012

Berichten: 27515
Geregistreerd: 21-04-03

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 00:50

Ik weet er ook weinig van, alleen zei mijn moeder altijd dat ze erger waren dan jehova's

Finbar

Berichten: 363
Geregistreerd: 08-08-05

Re: Wie kent onze kerk? Mormonen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 00:54

Mormonen komen wel aan de deur, weet niet of dat bij ons ook is....maar de jongen die ik dus ken is op zending geweest naar Canada. Daar had ie met n andere jongen samen een gebied waar ie dus langs de deuren ging om hun geloof te verkondigen. Heb ik op zich niks tegen, zolang het gewoon normaal gebeurt en niet met de bekende opdringerige voet tussen de deur die je weleens meemaakt....

Maar goed, als die mensen daar sterk in geloven en hun geloof is relatief onbekend is het logisch dat zij willen vertellen wat het inhoudt...zo is het met het Christendom natuurlijk ook gegaan heel lang geleden.

Hij moest (nou ja, moest....vrije keus) in totaal een jaar op zending, en had toen een half jaar achter de rug. Centrum van het Mormoonse geloof is Salt Lake City, als dat niet al eerder ergens stond (zal wel, maar weet het niet zeker)....

Maja, n beetje interesse tonen in (andere) geloven vind ik wel interessant. Ik laat me toch niks aanpraten waar ik zelf niet achter sta, en dat gebeurt ook niet door mensen, is vooral angst denk ik voor het onbekende (uitzonderingen daargelaten).....maar vind t wel boeiend me te verdiepen in voor mij onbekende dingen....


Fem

Berichten: 12478
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Gemeente Zaltbommel

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 08:03

Nou, ik vind inderdaad dat iedereen mag denken wat hij/zij wil. Maar ik vind het raar dat mensen dingen uitspreken, omdat ze dat van andere hebben gehoord, terwijl ze er zelf niets van af weten. Dan heb ik liever dat je zegt, ik weet er nietveel vanaf, wil graag weten hoe het zit met dit en dat... maar niet dat je meteen zegt... IK WEET.... blablabla... want we weten nou eenmaal dat "de mens" soms wat verdraaien.. (ik ook hoor )
En daarom wil ik ook graag uitleggen hoe het "geloof" er voor mij uitziet!

Om het dan toch te hebben over het prediken van ons evangelie.
Mijn broer is op zending... dat houd in dat hij 2 jaar in de dienst van de heer staat, dat hij gaat daar waar de heer hem heen zendt, dat is momenteel: Brugge, Belgie...
Hij gaat OOK langs de deuren, er word gewoon vriendelijk gevraagd aan de mensen of ze intresse hebben, hebben ze dat niet, dan gaan ze verder, hebben mensen dat wel, dan vertellen ze wat, hebben de mensen groote intresse, dan vragen ze of ze binnen mogen komen, hebben mensen dat liever niet, dan vragen ze of ze toevallig een keer ergens anders willen afspreken!
Hebben mensen geen intresse? dan is er niets aan de hand hoor, ze zeggen vriendelijk gedag, en gaan weer verder, Respect voor iedereen.
Je hebt ook mensen die onwijs graag meer willen horen, niet omdat ze zo graag gelovig willen zijn, maar omdat ze graag meer willen weten over het geloof.
Verder gaan de "Zendelingen" ook wel eens op straat staan..en spreken ze mensen aan, maar dat gaat op precies dezelfde wijze...mensen die intresse hebben.. is goed....mensen die geen instresse hebben..ook goed...

Ik weet niet of wij erger zijn dan de Jehova's.
Wij hebben deze mensen weleens binnengelaten en gewoon netjes metdeze mensen gepraat. Verteld dat wij mormoons waren..en ze hebben gewoon normaal met ons gecommuniceerd.
Ik denk dat je in elk geloof wel uitzonderingen hebt, dat mensen zich misschien zelfs wat opdringen.
Maar daardoor kun je toch niet alle mensen over een kwam scheren? Iedereen maakt toch wel eens fouten.
Bij ons kennen ze ook niet "het-voetje-tussen-de-deur"... wij kennen namelijk het respect voor iedereen..

Suzanne F. schreef:
Houdt die wet van kuisheid ook in dat je geen bloot mag laten zien en lange rokken moet dragen en je haar opgestoken en geen make-up?

En hebben jullie tv, radio etc?


Nou om daarop in te gaan.
Ik heb zoals je ziet gewoon een pc Ik heb radio, tv ( 4x zelfs), dvd, telefoon, camera's, magnetron, ben ik nog wat vergeten?
Er waren vroeger zelfs meisjes bij mij in de klas die dachten dat wij geen auto hadden, omdat dat niet mocht van ons geloof, maar dat is niet zo. Ik ben nu trouwens mijn rijbewijs aan het halen, dus dat is het bewijs dat ik dat wel mag
Over het geen bloot laten zien?
Ik heb nooit super lange rokken aan... ik mag gewoon t-shirts dragen, mag gewoon naar het zwembad.. alleen hebben ze liever dat ik geen uitlokkende kleding draag. Zoals super korte truitjes, of dat mijn borsten erg worden ontbloot, maar je zult wel begrijpen wat ik bedoel?
Ik draag trouwens ook gewoon broeken... kijk maar is in mijn profiel...dan zie je dat ik niet altijd helemaal bedekt ben hoor

Ik heb vrijwel altijd mijn haar los, of in een staart...maar net wat ik prettig vind.. Daar zitten geen regels aan vast
Make-up mag ik ook dragen...alleen trekt het mij niet zo...om uren voor de spiegel te zitten..

@Douni, Charos: op jullie posts kom ik nog terug...moet nu geld gaan pinnen voor mijn autorijles...

Sometimes I'm hard on me,when dreams don't come easy.
I wanna look back and say, I did all that I could.
Yeah at the end of the day, Lord I pray, I have a life that's good.

taverno

Berichten: 4215
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Zoetermeer Aladin in Stompwijk

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 08:54

Nu heb ik nog 1 vraagje over de ,overigs hele mooie,tempel van jullie.

Wanneer wordt die gebruikt en waarvoor want ik kom er regelmatig langs en zie er zelden iemand.

De enige die ik wel zie zijn de mensen die de mooie tuin verzorgen.

Het was mijn bedoeling om slapend rijk te worden maar ik kan de slaap niet vatten.
Het leven is ruiger met een tuiger

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 131846
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 09:43

Ik heb een collega gehad die bij deze stroming aangesloten was.
Hij heeft me ook (meestal ongevraagd ) vanalles verteld over zijn geloof.
Ik moet zeggen dat ik er erg van geschrokken was.
Zo verkondigde hij vol overgave zijn principes, op zich waren dat best mooie handleiding voor het leven.
Maar als je dan hoort dat hij 'ondanks dat hij een bloedhekel aan buitenlanders had toch maar op de LPF stemde omdat dat de enige partij was die er nog iets tegen deed, maar helaas veel te weinig....', zakt je broek toch wel af hoor.
Deze ex-collega is ook op zendingsmissie geweest en vertelde daar uitbundig over.

Deze ex-collega is de enige persoon die ik ken en die bij deze stroming aangesloten is.
Mijn beeld is daardoor wellicht nogal vertekend, 1 persoon is natuurlijk nooit een goed referentiekader
Ik weet wel dat deze persoon een eng mannetje was met de meest verschrikkelijke ideeen.
Zijn standpunt over buitenlanders was er daar slechts eentje van, ik heb zelden iemand ontmoet die zo extreem rechts was.
Verder vind ik het ongepast om mensen lastig te vallen door ongevraagd telkens je ideeen over het geloof naar buiten te brengen.
Daarmee bedoel ik: wij waren collega's, niets meer en niets minder.
Ik heb er dan helemaal geen behoefte aan om te pas en te onpas geconfronteerd te worden met iemands geloof.
Zijn zendingsdrang is me behoorlijk tegen gaan staan

Maar goed, zoals gezegd: dit is slechts 1 persoon.

Afwezig tot nader order. Bij vragen graag contact opnemen met een ander teamlid.
It's not easy being green *** Kermit ***

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Re: Wie kent onze kerk? Mormonen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 12:29

Finbar schreef:
Mormonen komen wel aan de deur, weet niet of dat bij ons ook is....maar de jongen die ik dus ken is op zending geweest naar Canada. Daar had ie met n andere jongen samen een gebied waar ie dus langs de deuren ging om hun geloof te verkondigen. Heb ik op zich niks tegen, zolang het gewoon normaal gebeurt en niet met de bekende opdringerige voet tussen de deur die je weleens meemaakt....

Bij iemand aan de deur komen om je geloof te verkondigen, is al behoorlijk opdringerig. Mensen VRAGEN er namelijk niet om. Als ze er iets over willen weten, zoeken ze de informatie zelf wel op.

Het is hetzelfde als al die verzekeringsmaatschappijen en instanties die ongevraagd je op bellen om je iets te verkopen. Verschrikkelijk wat haat ik dat! Ik vraag daar niet om! Ik wil door ze met rust gelaten worden en ik wil niet gebeld worden.

De hond is de betere mens

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 12:56

De normen en waarden en het hele verhaal klinkt leuk. Maar wat mij afstoot, is dat het over 'wij vinden'... gaat. Een groepsvorming. Dat doet me altijd ernstig denken aan de verzuiling en daar ben ik in alle religies niet zo voor.

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

UK_eef

Berichten: 4215
Geregistreerd: 18-06-03
Woonplaats: Gemeente Dronten

Re: Wie kent onze kerk? Mormonen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 13:00

Ik heb een tijdje contact gehad met een studente uit de States die ook Mormon was. Ik weet er niet veel van, alleen dat het voornamelijk in Amerika voorkomt.

beantsje

Berichten: 9297
Geregistreerd: 09-06-05
Woonplaats: Drenthe

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 15:09

Femke of El-Vis
Zou je mij eens willen uitleggen wat nu het wezenlijke van jullie geloof is? Waarin wijken jullie nu wezenlijk af van christenen? Of zijn mormonen ook christenen?

Want het gaat natuurlijk niet om het al of niet kunnen bekeren van homo's (er zijn ook katholieken die dat denken... ) of hoelang je truitje nu moet zijn.

Ik ben oprecht geintresseerd, dus...

van 1 naar 61 pk

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 16:51

Welshcobfan schreef:
Is trouwens niet te vergelijken met de amish. Amish is veel strenger, hebben geen elektriciteit, stromend water etc. Hun zijn tegen globalistatie en verwereldlijking (en vooruitgang ) de amish leven maar voor 1 ding alleen: de Here. De mormonen zijn wel meegegaan met de tijd.


Mwoah, de Amish zijn wel een beetje tegenstrijdig hoor. Ze mogen geen auto rijden maar als ze gereden worden door een niet-Amish mag het weer wel. Vind ik raar. En zo heb ik wel meer dingen gelezen. Gelezen dat wel maar goed, als het zo is dan is het raar.

Ik ken de mormonen een beetje. Maar misschien wil je er over vertellen. Ik ben altijd wel benieuwd. Op een positieve manier!
[/quote]

'Paint' it 'Black'

Maroush

Berichten: 3953
Geregistreerd: 01-10-03
Woonplaats: Zoetermeer/Zeist

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 17:45

beantsje schreef:
Femke of El-Vis
Zou je mij eens willen uitleggen wat nu het wezenlijke van jullie geloof is? Waarin wijken jullie nu wezenlijk af van christenen? Of zijn mormonen ook christenen?

Want het gaat natuurlijk niet om het al of niet kunnen bekeren van homo's (er zijn ook katholieken die dat denken... ) of hoelang je truitje nu moet zijn.

Ik ben oprecht geintresseerd, dus...


Daar ben ik ook wel benieuwd naar ja

Fem

Berichten: 12478
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Gemeente Zaltbommel

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 19:07

beantsje schreef:
Femke of El-Vis
Zou je mij eens willen uitleggen wat nu het wezenlijke van jullie geloof is? Waarin wijken jullie nu wezenlijk af van christenen? Of zijn mormonen ook christenen?

Want het gaat natuurlijk niet om het al of niet kunnen bekeren van homo's (er zijn ook katholieken die dat denken... ) of hoelang je truitje nu moet zijn.

Ik ben oprecht geintresseerd, dus...


En @ maroush:
Mormonen zijn ook christenen ...
Wij volgen ook christus.
Onze kerk word geleid door profeten, zieners en openbaarders.
In onze kerk zijn vele overeenkomsten met andere kerken/religies.
En de belangrijkste overeenkomst is dat wij geloven in het zoenoffer van christus, zoals de meeste andere christelijke kerken.
Wij geloven wel dat maria de moeder van christus is, maar we vereren haar niet. De enige die wij vereren is christus/god.
Naast de bijbel kennen wij ook nog het boek van mormon. Hier danken we dus onze naam "mormonen" aan. Terwijl dat dus eigenlijk niet onze naam is. wij zijn namelijk "de kerk van jezus christus van de heilige der laatste dagen".

Sometimes I'm hard on me,when dreams don't come easy.
I wanna look back and say, I did all that I could.
Yeah at the end of the day, Lord I pray, I have a life that's good.

LuvdaTossa

Berichten: 12894
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Midden vh land

Re: Wie kent onze kerk? Mormonen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-05 19:12

Douni schreef:
Ik ken het wel, ik wil niemand beledigen, maar ik heb deze kerk altijd gezien als een vrij sekte-achtige kerk.
Maar iedereen heeft vooroordelen als je iets niet kent.


Hoe kijken jullie hier tegen aan als mormonen?

Mij staat ook bij dat het een 'sekte' is, maar als ik het zo lees valt het toch best wel mee.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, aniek_joefy, Boheme, Britta31, chanelle14, CRos95, DenieesB, doekenbas, Esplendido, fro, Glenda, hagelslag, Isab123, Kaatastrof, Kayleigh__, MarJon, miesie22, nonosb, pjer, tanec_meisje, TessaxQuincy, Unit en 84 bezoekers