Nog iemand naar de Uithof? Geef Easy-Boy een knuf!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Nog iemand naar de Uithof? Geef Easy-Boy een knuf!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-02 19:56

Vanmiddag is helaas de pony Easy-Boy naar de Uithof vertrokken.

Hij is al een paar weken ziek maar het leek beter te gaan maar sinds gisteren ging het weer bergafwaarts met hem. Nadat de DA vandaag bloed in zijn ontlasting vond is besloten om hem op te laten nemen in Utrecht. Ze denken aan een darm of maag infectie.

De Uithof is vanaf hier best een eind rijden dus even op ziekenbezoek is er niet bij en hij is zo zielig. Hij gaat maar liggen en laat zijn hoofd hangen.

Dus als iemand nog op de Uithof komt, wil je hem dan even gedag zeggen en heel veel beterschap wensen?

Hij heet dus Easy-Boy en is een E-pony. Hij heeft een groene winterdeken op die gerepareerd is bij de schoft.

Echt naar om hem zo te zien, hij kan heerlijk stoeien met Pablo en nu is hij zo beroerd.

Zo ziet hij er uit:
Afbeelding

Sjimmy

Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-02 20:09

Oh Katrien, wat balen dat hij nog niet beter is zeg! Is er geen kliniek dichter in de buurt die er raad mee wist?

Sterkte! Ook voor de eigenaar.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-02 20:12

Denk het niet, anders hadden ze hem daar wel heen gestuurd.

Echt kl*te voor zijn bazin. Ze maakt zich altijd al veel zorgen over hem omdat hij ook al bronchitis en een stofallergie heeft en nog wat mankementen heeft gehad en nu dit weer.

Het is niet mijn eigen paard maar ik vind het zo zielig voor hem.

Eigenlijk vind ik het maar stom dat ik me druk maak over het paard van een ander maar dat doe ik toch.

ricoh

Berichten: 1114
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-02 23:20

Mijn paard heeft er pas ook gestaan. Ik ben zelf echt een VRESELIJKE zeikerd wat betreft de verzorging van mn paard, in mijn ogen kan niemand het goed doen. Maar hoe ze daar voor de dieren zorgen is echt SUPER. Het paardje komt er wel bovenop meid.

Sampie
Berichten: 358
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-02 14:15

De mijne heeft er helaas ook 2x gestaan. Ze worden echt super verzorgd. De mijne heeft ook stofallergie dus ik dacht als dat maar goed gaat, maar ze staan daar op zaagsel en krijgen kuil. Toen zelfs nog vers gemaaid gras. Dus maak je geen zorgen, het komt vast allemaal goed!!!
Mijn paardje staat nu lekker weer thuis. Toen ze er stond stond er nog een van bokt (Mayo) en die ging elke dag de mijne een knuffeltje/aaitje/appeltje geven (heel lief). wij wonen ook ver en konden niet iedere dag heen, dus dan is het fijn dat iemand anders effe kijkt hoe en wat. Verder mag je iedere dag bellen, dat zijn ze wel gewend zeggen ze. Nou sterkte hoor

Dyonne
Moderator Informatief en Markt
May the horse be with you!

Berichten: 30626
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Nijkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-02 21:21

Ik woom helaas ook niet in de buurt. Maar schrik wel van het misschien hebben van een darminfectie. Mijn verzorgpony had het beginnend, maar omdat we er daar snel bij waren heeft ze 3x een soort koliekaanval gekregen, maar is niet naar de kliniek gegaan. Ook zij heeft porblemen met stof en meerdere dingen (haar luchtwegen zijn slecht).
Ik hoop dat de pony toch nog snel opknapt.

Jetta

Berichten: 3987
Geregistreerd: 19-01-02
Woonplaats: Aan de rand van de stad

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-02 15:29

Mijn paard is daar ook heel goed verzorgd en kwam na een aantal dagen gelukkig weer thuis!
Het lijkt me alleen niet zo een goed idee, om aan anderen te vragen om je paard te gaan knuffelen, daar. Er staan veel zieke paarden en er zijn dus veel ziektekiemen aanwezig. Het is het beste als iedereen die daar bij zijn paard op bezoek gaat, zich alleen met zijn eigen paard bezig houdt. Dat is beter voor de zieke paarden en ook wel wat rustiger. Ik weet dat het moeilijk is, want er staan echt hele lieve en mooie en zielig uitziende paarden, maar toch, het is voor je paard en de andere paarden echt het beste.

Ik wens je paard en jou heel veel sterkte.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-02 22:40

Jetta schreef:
Het lijkt me alleen niet zo een goed idee, om aan anderen te vragen om je paard te gaan knuffelen, daar. Er staan veel zieke paarden en er zijn dus veel ziektekiemen aanwezig.

Dat is ook zo, ik bedoel eigenlijk meer een mentale knuf. Even kijken om het hoekje hoe hij er bij staat. En in gedachte hem even beterschap wensen.
Morgen zal ik zjin eigenaresse eens bellen hoe het met hem gaat.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-02 22:52

Het gaat niet echt goed met Easy-Boy. Het blijkt dat hij een probleem heeft met zijn maag. De maag verteert het eten niet goed. Maandag stond de maag op knappen dus als hij niet naar Utrecht was gegaan was hij misschien dan al overleden. Nu is er wel wat voeding de maag uit maar nog niet alles. Hij krijgt de voedingstoffen binnen via een infuus en het is afwachten of zijn maag weer goed gaat werken. Hij krijgt medicijnen maar zijn leven hangt nog aan een zijden draadje.
Ik hoop echt dat de medicatie aanslaat en Boy snel naar huis mag.

Zijn maagwand was erg donker maar is wat lichter geworden en dat was een goed teken maar het was niet goed dat het eten nu nog niet zijn maag had verlaten.