Lekkere hapjes zijn altijd leuk en gezellig. Vooral met bladerdeeg & filodeeg kan je veel leuke dingen doen maar; hebben jullie nog ideeën voor de vulling. Ik ben nl een beetje uitgefantaseerd en nieuwe dingen uitproberen is altijd leuk!
Groetjes Chantal
Kleintje
Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01
Geplaatst: 23-12-02 00:08
bladerdeeg, plakje kaas in doen, uiringen in doen, knakworst in doen, wat chilisaus, dichtvouwen, in de oven en.... smullen maar!
Anoniem
Geplaatst: 24-12-02 00:00
Eh, op me werk (De Zwaan in S'dijke) hebben ze wel eens partjes appel gebakken, en dan kaneel erover strooien. Dan haal je de driehoekige bladerdeegbroodjes uit de oven, snijd ze doormidden, doe wat van die appels erin/op bolletje vanilleijs erop, dekseltje erweer op. En smullen, heerlijk.
Samantha_
Berichten: 10806
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 24-12-02 12:09
wat ook lekker is, gevuld met een mengsel van spinazie, feta kaas en gebakken uisnipers en knoflook, alles door elkaar roeren, bladerdeeg vullen en in de oven!
chantal1
Berichten: 5310
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen
Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-02 10:46
Bedankt voor de lekkere tips, ik zal ze zeker eens uit proberen! Ah, de Zwaan, dat is toch bij die rotonde daar Maya?
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 28-12-02 13:31
Mijn huisgenoot maakt altijd groentenflapjes, gewoon een roerbakmix van de appie en dan wat kruiden erdoorheen. Eventueel uitegebakken spekjes of geruld gehakt erbij. Ik zelf eet ze dan altijd met nog een dot chili-saus, hij eet ze dan altijd met nog wat maggie erbij.
Samantha23, ik denk dat ik jouw variatie eens ga proberen..
Apple
Berichten: 76189
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand
Geplaatst: 28-12-02 21:09
Wij doen het nog simpeler: spinazie, feta, draai van de pepermolen. Klaar!.
Anoniem
Geplaatst: 29-12-02 01:01
chantal1 schreef:
Bedankt voor de lekkere tips, ik zal ze zeker eens uit proberen! Ah, de Zwaan, dat is toch bij die rotonde daar Maya?
Helemaal goed. En heb je zelf ook nog iets bedacht?
Kinta
Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht
Geplaatst: 29-12-02 13:10
Misschien iets met gehakt ofzo?
Of met stukjes appel, rozijntjes en suiker en kaneel. Vond ik vroeger echt zo lekker!!!
Mijn moeder maakt ook wel eens hamsoesjes, dat is ook een lekker hartig hapje. Zal het recept eens vragen ...
chantal1
Berichten: 5310
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen
Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-02 21:36
Ga ik nu door voor de koelkast? Mooie kerstversiering hebben ze daar trouwens op het moment. Nou, ik had dus van die miniknakworstjes met curry, kipperagout (beide in bladerdeeg) en een gerookte zalmforelragout, deze heb ik in de filodeeg gedaan, een pakketje van gemaakt en gefrituurd.
Aan gehakt heb ik ook zitten denken, lijkt me erg lekker en dan apart gekruid.
Op het pakzelf van de bladerdeeg las ik een staafje kaas met ham omwikkeld, lijkt me ook lekker!
Cody
Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo
Geplaatst: 30-12-02 03:12
Ik heb vanavond samen met een vriendin het ook wat lekkers gemaakt. Bladerdeeg, daar bovenop een mengsel van gehakt, ui, knoflook, paprika, ketjap en prei (dit van tevoren klaarmaken - alles bij elkaar in gooien) en daar bovenop weer bladerdeeg. Met een beetje eigeel insmeren. Dan 25 minuutjes in de oven. Daarbij hadden we een bak sla, rijst en stokbroodjes Snel klaar en erg, erg, erg lekker