Voor het eerst krijg ik eters met kerst (schoonouders) dus wil niet helemaal voor paal staan. Ik zoek eigenlijk voorgerechten die makkelijk zijn en toch heel lekker . dus alles is welkom. Trouwens het gaat hier om een gerecht voor de soep.
Lust zelf geen garnalen, dus bespaar me daarmee??
Alvast bedankt
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 13-12-02 17:15
Carpaccio!!! Van tevoren bestellen bij de slager...dan kan hij/zij mooie dunne plakjes snijden van een iets bevroren stukje ossehaas...maak een bedje van sla op een bordje, daar overheen de carpaccio...garneren met parmezaanse kaas, wat geroosterde pijnboompitjes een beetje fijn gehakte rode ui en een dressing van bijv. een beetje olie met citroensap, suiker en wat verse kruiden. (Ik doe er altijd wat bieslook doorheen.) Mijn absolute favoriet onder de voorgerechten
Kaakaa
Berichten: 21
Geregistreerd: 06-11-02
Woonplaats: Overasselt
Geplaatst door de TopicStarter: 13-12-02 17:22
bedankt voor de tip!! Ik wist niet eens dat je dat bij de slager kon halen!! Dit kan ik ook mooi van te voren maken, is goed voor de stress.....
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 13-12-02 21:35
Nog een kleine tip...als je terug komt van de slager...verdeel de carpaccio dan vast in mooi porties (liefst zo dat je het alleen maar om hoeft te kieperen op het "bedje" sla...of nog beter...als je een hele goede slager hebt...dan heeft hij van die ronde folie kartonnetjes en dan laat je het hem/haar vast in porties verdelen...want wat zijn die plakjes anders ongelooflijk moeilijk van elkaar te halen...pffffft Pielwerkje...maar het blijft erg lekker en is koud en dus makkelijk voor te bereiden...alleen die pijnboompitjes zou ik op het laatste moment roosteren maar dat is letterlijk seconde-werk.
Buitenzorg
Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse
Geplaatst: 15-12-02 11:13
Je kan de Carpaccio ook zo kant en klaar kopen. Bij de Jumbo hebben ze het, bij Bas vd Heijden en ik denk bij de AH ook wel.
Daar zit dressing al bij en het smaakt echt heerlijk!
Meloen met ardennerham is ook makkelijk en licht verteerbaar.
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 16-12-02 13:32
carpaccio is idd superlekker en makkelijk. Pate met cumberlandsaus (ook bij de slager) is ook een optie.
Mikkie
Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf
Geplaatst: 16-12-02 17:07
Anders moet je de Allerhande eens halen. Dat is een gratis tijdschrijft van AH en daar staan echt heel veel lekkere gerechten in. Een echte aanrader. Wij eten al drie jaar Allerhande-eten met de kerst.
Sizzy
Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 16-12-02 17:46
* Toast met gebakken (grote) champignons? (half doorsnijden) * Carpaccio van gerookte zalm * Een groententaartje (gemengde salade) omwikkeld door gerookte zalm * Een goed gevulde salade? (met tomaat, tonijn, ei enz)
Succes! En inderdaad, haal Allerhande eens bij AH!
Maxx
Berichten: 632
Geregistreerd: 14-11-02
Woonplaats: Langerak
Geplaatst: 16-12-02 22:24
Kaakaa schreef:
Lust zelf geen garnalen, dus bespaar me daarmee??
Ohw ... dat was precies waarvoor ik het topic opende
Kleintje
Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01
Geplaatst: 17-12-02 14:02
Grote champignons, steeltje eruit, vullen met een lekkere (blauwe) kaas. Dit in de koekenpan klaarmaken zodat de kaas smelt en de champignon lekker gesmoord is. Dit met geroosterd witbrood, beetje sla, pijnboompitten, tomaatje en komkommertje!
SMULLEN
Ilse
Berichten: 11637
Geregistreerd: 21-03-02
Geplaatst: 21-12-02 16:23
Buitenzorg schreef:
Meloen met ardennerham is ook makkelijk en licht verteerbaar.
Die hebben wij altijd
fabienne
Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen
Geplaatst: 22-12-02 18:52
Haha Kaat ik heb ook nog een lekker receptje voor je als ze van kaas en noten houden, met gerookte kip! Vergeet niet om het recept voor de cumberland saus op te halen?????? Ben je erg nat geregend vanmiddag?