OHNEE!!!

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-03-01 20:08

Je hoort de afgelopen dagen ZOveel over mond en klauw zeer. Ben er wel in geinteresseerd, maar verder er niet bij nagedacht!
Ik zit nu dus een beetje te denken en ik kom erachter dat onze Trees daar dus ook onder valt!!!! Trees is ons geitje en stel nou dat er hier ook iets losbreekt??!!! Ik zou het verschrikkelijk vinden als ze afgemaakt zou moeten worden!!! AAARGGHHH!!!
Stom dat ik daar al die dagen niet aan gedacht heb.. Raar, heel raar, dat ik daar niet aangedacht heb!!

Maar goed, rustig afwachten en hopen dat er hier niets gebeurt......

Jet

Berichten: 11992
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-01 23:40

Hoi Jantina,
Jij woont toch op één van de Waddeneilanden?
Ik denk dat je dan minder risico loopt dan op het "vaste land". Tenzij er laatstelijk nog uit Groot-Brittanie geïmporteerde evenhoevigen op Ameland zijn gekomen....
Als ik jou was, zou ik me niet al te druk maken, op het vaste land is de kans veel groter dat er dieren uit G.B. rondlopen, denk ik tenminste.
Groetjes van Jet.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-01 02:31

Wat een rotidee inderdaad.

Ik zat net naar TvNoordholland te kijken en daar was iets aangrijpends...Een boer had schapen, een paar koeien en herten. Een paar van die herten had hij uit Engeland laten overkomen. Nu moesten al zijn dieren dood worden gemaakt. Deze man was niet zo'n echte boer, maar iemand die heel veel van zijn dieren hield. Hij vertelde hoe zijn herten werden afgeschoten. Eentje wist dat hij dood ging. Hij verstopte zich en pas toen de man hem riep kwam hij. Hij heeft nog uit zijn hand gegeten en toen is hij door zo'n jager afgeschoten. Toen die man dit vertelde begon hij te huilen, nou ik dus ook janken. Ik kan daar absoluut niet tegen...ik vind het zo erg. Al die arme dieren die afgemaakt worden...

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-01 06:23

Yup, het draait alleen maar om het geld. Het belang van de dieren (en liefhebbende eigenaren) kan de pot op. En als er een besmettelijke ziekte onder mensen uitbreekt ga je ook uit voorzorg iedereen die mogelijk in aanraking is geweest afknallen. En dan lekker zo pijnlijk en gruwelijk mogelijk. En vervolgens ga je zeuren dat springen en dressuren met paarden dierenmishandeling is. En je kanarie in z`n kooitje heeft natuurlijk een geweldig leven. Oh wat is de wereld toch krom zeg....

horseofthemoon
Berichten: 257
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-01 11:28

Jantina, ik denk dat je geluk hebt dat je op Ameland woont, daar is alles toch wat geisoleerder, hoop ik...Ik kan me voorstellen dat je je rotschrikt bij het idee alleen al.
Maar ik en ik weet zeker met mij alle 'Bokkers' gaan heel hard voor je duimen!!!

Greetzzzzz Ada.

Marjolein

Berichten: 11636
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-01 12:19

ja ik duim voor je.
paar dagen geleden hoorde ik op een ander forum. dat er bij een meisje (met tinker) bij de overburen BSE was ontdekt. Heel erg voor die mensen. al hun dieren moesten afgemaakt worden. Maar zij was blij dat het geen MKZ was. Want dan had waarschijnlijk ook haar paardje eraan moeten geloven. Omdat er zoveel besmettings gevaar is. Echt vreselijk als zoiets je overkomt.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-03-01 13:38

Ik vind het altijd fijn om hier een paar opbeurende woorden te lezen!
Ik ben inderdaad blij dat ik iets geisoleerder woon! Maar bij m&z is het toch iets anders.
De boeren hier, hobbyboertjes ook die mensen die echt van hun beesten houden, zijn erg bang voor de vogels.
De wadden is een zeer grote ontmoetingsplaats van heel veel vogels, evt. ook met de ziekte.

Maar goed, we kunnen toch niets ertegen doen, we moeten maar rustig afwachten en hopen dat het allemaal overwaait.....

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-01 16:19

Ik sta op een grote stalling (190 paarden/ponys manege/pesion en fokkerij) Ik sta daar nu al 8 a 9 jaar in die tijd hebben we eigenlijk nooit problemen gehad. Zelfs niet met die paardengriep.

Er zijn bij ons heel er veel wedstrijden de paarden komen daardoor veel in contact met andere maar ongelukken doen zich weinig tot nooit voor. Zodra er een schimmel of een andere besmettelijke ziekte heeft wordt een briefje opgehangen en anders appart gezet ivm met besmetting.

Gelukkig lopen er bij ons geen andere hoefdieren die gevaar kunnen opbrengen.

Veel succes daar ik hoop dat het snel voorbij is deze ellende. Ik kan het niet aanzien die foto´s uit Engeland. Waar dode dieren als afval verbrand worden. echt heel erg zielig.

Gr Pris

Kitty

Berichten: 7695
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-01 16:46

Ik ben al lang blij dat het niet gevaarlijk is voor paarden. Wat ik erg vind, is dat het virus overgebracht kan worden door de wind. Er is dus geen lichamelijk contact nodig voor besmetting. En muizen, ratten en ander ongedierte kan het virus verspreiden. En mensen ook.