Communicatie met VA is blijkbaar moeilijk...

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Communicatie met VA is blijkbaar moeilijk...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-12-02 10:41

ARGH ik wordt er echt niet goed van...
Vorige week maandag is er bloed geprikt bij Waldo, de uitslag zou er vrijdag zijn. Ik heb vrijdag gebeld, zou teruggebeld worden. Maandag nog steeds niks gehoord, weer gebeld. Hij belt echt terug hoor, werd me verteld. Maandag middag nog niks, weer gebeld. Weer nummer genoteerd en hij zal terugbellen.

Nou, vandaag is het dinsdag en ik heb nog niks gehoord dus ik heb net weer gebeld. De receptioniste kon me niet doorverbinden met die telefoon dus hij zal me vandaag terugbellen. Om welk paard het gaat. Ja HALLO om dat paard waar je ondertussen al 3x voor bent geweest...!

En dan hoor ik ook nog eens dat ie maandag al op stal is geweest maar geen spul heeft meegenomen. Leuk hoor dat ik als advies krijg om Waldo 5 dagen aan de wormkuur te zetten maar dan moet ie dat spul wel even komen brengen he ik kan niet toveren.
Sjongejonge, is dit bij alle dierenartsen zo?? Boos!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-02 10:48

Nee Haha!
Met onze da valt heel goed mee te communiceren,
hij heeft zijn praktijk samen met zijn dochter en vrouw die de kleine huisdieren doen.
Hardstikke toppie want zo kunnen we met al onze beesten bij dezelfde da praktijk terecht!

Verder hoef je maar te bellen en je kan terecht Cool

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-02 10:52

Nee, het is niet bij alle dierenartsen zo, ik heb ook hele andere ervaringen. De veeartsen van de praktijk kennen mijn paard, kennen mij. De assistente weet precies wie ik ben en dat is wel zo makkelijk. Als ik iets vraag of wil, dan lukt dat ook altijd en krijg ik gewoon antwoord. Bij lichte paniek worden ze niet ongeduldig of iets. Kortom, ik ben zeer tevreden. Als er zoiets zou zijn als veeartsenpraktijk van het jaar, dan mochten ze van mij die prijs krijgen Haha!.
Laura, hier schiet je weinig mee op natuurlijk, jouw probleem wordt er niet minder van. Volgende keer nog iets duidelijker zijn in alle vriendelijkheid en 3 keer je naam zeggen, dat helpt Haha!.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-02 11:05

Nee, gelukkig gaat dat niet zo. Als ik m'n VA bel weten ze meteen om wie het gaat, welke paarden en op welke stal die staan. Komt misschien ook omdat er echt stront aan de knikker is als ik ze buiten het telefonisch spreekuur bel, dan is het doorgaans echte bloedspoed.

Wel balen dat het bij jou niet zo soepel verloopt. Hebben al z'n klanten daar last van?

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-02 11:19

Wij hebben tegenwoordig een dierenarts op het terrein wonen *LOL*

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-02 12:14

Ik heb eigenlijk ook geen problemen met de DA. ALs ik bel dan komt hij, niet al a minute, maar dat is wel logisch. Hij weet hoe mijn paard heet enzo, dat vind ik wel prettig. Ook bij de hoefsmid vind ik het fijn dat hij weet welk paard hoe heet. Dat geeft mij het gevoel dat ze de paarden als levende wezens zien en niet als nummers.
Gaat het bij DA altijd zo???????? Als je er niet meer van op aan kunt is het misschien tijd om een andere DA te benaderen. Of????

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-12-02 12:52

Okee nou heb hem aan de lijn gehad hoor Lachen Er scheen een beetje verwarring te zijn omdat Iwaldo niet op mijn naam stond maar op die van de eigenaar (duh) ookal had ie de eigenaar ook niets gehoord.
Maargoed, de betaglobalines zijn te hoog, 22,8%. Vrijdag komt ie langs om een spuit mee te nemen. Pffff...

flettie

Berichten: 8652
Geregistreerd: 19-09-02
Woonplaats: Osterwald (Dld)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-02 12:57

Tja, ik kom zo weinig met Fayette bij de VA dat hij me in eerste instantie ook niet zou kennen. Maar dan hoef ik maar in mijn beste Duits te zeggen, dat ik het Tinkerveulen van de fam. Kerkhoff heb en dan weet ie het wel weer Haha! Verder is het een hele goede VA: Deutsche Gründlichkeit enzo Haha!

Homiafortuna

Berichten: 1983
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-02 23:31

Ook ik ben supertevreden over mijn veeartsen. Het is namelijk een paardenkliniek, dus hebben ze meerdere veeartsen. Ze kennen je persoonlijk en ook je paarden, ondanks dat ik er toch niet zo heel vaak kom. Vaak kom ik ze ook tegen op wedstrijden en dan vragen ze altijd wel hoe het gaat. Supertevreden dus. Ik vind het wel belangrijk dat je een goede band hebt met je veearts.

Jantien

Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-02 02:08

Geweldig wat een positieve verhalen,
en dat terwijl (bijna) iedereen diergeneeskunde gaat doen omdat ze niet met mensen overweg kunnen Haha! (en dus geen geneeskunde willen Cool )

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-02 09:08

Mijn ervaring is wel dat je de da enigzins beter moet kennen,
de eerste tijd zijn ze wat stug maar naarmate je er langer komt (of meer geld erheen hebt gebracht *LOL* ) kan je ook wel een minder stroef gesprek voeren! Cool

Donja

Berichten: 5595
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Garijp

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-02 14:28

Mijn dierenarts is echt een schat!!
Ze is erg goed met de dieren (en ik heb er ook moeilijke honden tussen zitten!!!) Ze komt bij ons altijd op haar vrije middag, zodat ze alle tijd heeft voor de dieren. rekent dan geen voorrijkosten (scheelt weer) en ik hoef maar een kik te geven of ze is er al.
Ook heeft ze over veel dingen dezelfde mening als ik, dus dat is ook weer erg makkelijk.
Nee, echt een fantastische dierenarts en ik hoop dat ze nog lang de mijne blijft!!

fabienne

Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-02 14:41

Jantien schreef:
Geweldig wat een positieve verhalen,
en dat terwijl (bijna) iedereen diergeneeskunde gaat doen omdat ze niet met mensen overweg kunnen Haha! (en dus geen geneeskunde willen Cool )


Als dat de motivatie is om diergeneeskunde te gaan studeren geloof ik nooit dat dat erg goede dierenartsen kunnen worden.

Mijn DA is een gedreven man, die hart heeft voor dieren! Dat staat voorop bij alles. De wens om dieren te helpen............daarnaast ook de wens om de eigenaren/baasjes/vrouwtjes te steunen/helpen/onderwijzen om het zo goed mogelijk te doen voor hun dieren!!!!!!

Je gaat geen diergeneeskunde studeren omdat je niet goed met mensen overweg kan. Duik dan in een laboratorium........of ga wiskunde studeren.........hyperbolen en integraalberekeningen hebben geen baasje of vrouwtje, reageerbuisjes evenmin; dieren echter wel......en die blijven een niet te verwaarlozen schakel in het geheel.

Als je dus niet goed met mensen kan omgaan kan je nooit een ECHT goede dierenarts worden.............

flettie

Berichten: 8652
Geregistreerd: 19-09-02
Woonplaats: Osterwald (Dld)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-02 14:54

fabienne schreef:
Als dat de motivatie is om diergeneeskunde te gaan studeren geloof ik nooit dat dat erg goede dierenartsen kunnen worden.

Mijn DA is een gedreven man, die hart heeft voor dieren! Dat staat voorop bij alles. De wens om dieren te helpen............daarnaast ook de wens om de eigenaren/baasjes/vrouwtjes te steunen/helpen/onderwijzen om het zo goed mogelijk te doen voor hun dieren!!!!!!

Helemaal mee eens. Mijn VA is een ontzettend goede VA, die ook nog eens heel goed met paarden om kan gaan (hij was de enige die bij het paard van mijn vriendin op een goede en rustige manier zijn gebit bij kon werken). Onze communicatie loopt niet altijd even lekker omdat hij een Duitser is. Hij spreekt redelijk goed Nederlands (in Belgie gestudeerd) maar ja soms weet hij het niet in het Nederlands en ik het niet in het Duits. Waarom ik dan een Duitser heb? Omdat hij zo'n verdomd goede paardenarts is en daar vind je er niet zoveel van

Jasmijn

Berichten: 3757
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-02 15:17

Wij hebben 2 dierenarsten die samen in een praktijk zitten en het zijn allebei hele fijne mensen, waar zeer goed mee te communiceren valt, en die ook heel reeël zijn, geen oeverloos getwijfel, het is dit en dat is de behandeling. In geval de diagnose echt onduidelijk is, nemen ze contact op met Emmeloord. Kortom, je weet waar je aan toe bent als ze geweest zijn. Verder hebben ze eigenlijk altijd alles bij zich.
Bovendien kennen ze alle paarden bij ons op stal, als ze voor een paard geweest zijn, en ze komen (veel) later weer eens voor een ander, zullen ze altijd even vragen hoe het met dat paard is waar ze vorige keer voor geweest zijn. En dat is echt heel fijn die belangstelling.
Mij kennen ze inmiddels ook al aardig, inclusief mijn 'neuroses' waar het mijn paard aangaat, en weten daar leuk en grappig mee om te gaan. Ze herkennen me alleen niet als ik moet jureren, maar dat is ook geen wonder, ze zijn lang niet de enige, maar die vragende blik in hun ogen als ik op wedstrijdterrein op chique ze gedag zeg. Haha!
En niet mensvriendelijk??? Een tijdje geleden moest een merrie met spoed in kritische toestand naar Emmeloord (koliek). De DA had geholpen met laden, daarna gebeld dat ze eraan kwamen. Ik was graag mee gegaan, maar er staan nog een flink aantal paarden die verzorgd moeten worden. Ik bleef dus hevig van slag (zou ik die merrie ooit nog terugzien?) achter in mijn eentje. De DA is toen nog een kwartiertje bij me gebleven, ook al was zijn spreekuur inmiddels begonnen, en heeft zelfs nog even helpen voeren. Pas toen ik rustiger was ging hij snel naar zijn praktijk terug. Er zijn dus wel degelijk dierenartsen die ook om mensen geven!!!!

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-02 01:24

Tja, ik ben woensdag hartstikke goed geholpen.

Ik heb toen voor het eerst sinds lange tijd weer gereden, niks aan de hand, met zweetdeken op stal gezet, beetje mix gegeven en ondertussen is ze ook verder gevoerd.
Toen ik weer kwam, was ze onder de bulten.
Dat heeft ze in de zomer wel eens vaker gehad, dan kwam het van de eiwitten, maar daar kon het niet van komen deze keer volgens mij.

Dus dierenarts gebeld, die had spreekuur, antwoordapperaat kwam er aan en die gaf instructies wat achter te laten.
Dus mijn naam, woonplaats en telefoonnummer achtergelaten en voor de duidelijkheid nog maar even vermeld dat het om mijn paard ging.
Ondertussen ben ik nog even met mijn broertje weer bij Chriss wezen kijken en op het moment dat ik weer binnenkwam hoorde ik de telefoon.

Hij heeft me geweldig geholpen, verteld dat het waarschijnlijk kwam door een overgevoeligheid van een of ander voer (waarschijnlijk de mix, kreeg ze wel vaker, maar het had er al een tijd gestaan, van de buitenkant zag je niks, blijkbaar merkte Chriss van de binnenkant dus wel wat), dat het vanzelf over zou gaan en dat als ze de andere ochtend nog steeds van die bulten had, dat ik dan weer moest bellen, wat gelukkig niet zo was en wat ik de andere dag dan moest voeren.

Binnen 5 minuten belde hij me terug, stelde me gerust dat het niet wat ernstigs was enzo.
Ben super geholpen, niks over de rekening gehoord, maar dat zal nog wel komen .

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-02 12:29

Als ik het zo lees zou het me niet verbazen als ik dezelfde dierenartsenpraktijkheb als Jasmijn.... Zeer, zeer goede ervaringen dus en het zijn ook nog gewoon leuke mensen in de omgang.

Jasmijn

Berichten: 3757
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-02 17:33

Klopt Mieke Haha!