Hoe ga jij met je onzekerheid over je paard om???

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Hoe ga jij met je onzekerheid over je paard om???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-11-02 21:49

Ik neem aan dat ik niet de enige ben die een paard op stal heeft staan
waar de kreupelheid een mysterie van is....

Mijn paard is op de foto's 100% goed maar in een buigproef stokkreupel.
Dit is zo'n 3 jaar geleden begonnen en in april 2001 is hij voor het laatst gefotografeerd en onderzocht, dit was onze second opinion.
Nu heb ik het idee dat hij de laatste tijd slechter loopt. Stijf is hij natuurlijk toch wel geworden. Ook wat rustiger en lustelozer lijkt wel. Niet meer zo maf met buiten zetten.
Ik vraag me af wat ik ermee moet. We hebben al zoveel kosten gedraaid en er is niks maar dan ook helemaal NIKS uitgekomen. We hebben alles geprobeerd wat kon maar niks hielp. Maar nu.......is het gewoon afwachten......wordt ie slechter.......en de vraag is wordt het zo slecht dat ie in het dagelijks leven last krijgt?? Maar wanneer weet je dat?? Moet je hem dan elk jaar op de foto zetten en buigproeven laten doen???
Ik weet het zo langzamerhand niet meer. Van de ene op de andere dag kan het wel ineens op zijn.

Het laatste wat ik wil is dat mijn paardje pijn lijdt in de wei en op stal maar ja ik ben dr nog niet achter hoe ik erachter kom wanneer hij dat heeft.

Ik vraag me af hoe anderen met de onzekerheid omgaan. Momenteel heb ik het gevoel dat het binnenkort over is. Terwijl daar eigenlijk geen duidelijke aanwijzingen voor zijn.

Nou ik hoor het wel van jullie.

KiWiKo

Berichten: 51672
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-02 22:02

Als hij dof, lusteloos, geen zin meer heeft dan zit hij niet lekker in zijn vel en kan je ervan uit gaan dat hij pijn heeft. Dit zijn dus bij uitstek de dingen die je niet in boeken tegenkomt. de enige manier om hiermee om te gaan is vooral je eigen gevoel volgen en goed je paard observeren. Heel veel succes

Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 48365
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-02 22:29

ik weet nief of het verstandig van me is, maar ik luister naar mijn hart... mijn hart vertelt mij wat ik moet doen...

Ik luister ook naar Banjer... door alles wat we hebben meegemaakt met elkaar hebben we een hele sterke band gekregen... daardoor heb ik het gevoel dat ik kan "lezen" wat ze denkt... ik zie het vooral in haar ogen....

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 08:08

JEmig, tsja je kunt misschien nog de alternative weg bewandelen. Als ik het zo hoor (niks op foto wel veel last bij buigproef) zou ik bijna aan een spier/pees probleem gaan denken. Maar ik ben natuurlijk geen da en weet niet of dat ook al onderzocht is.
Dat lusteloze kan ook gewoon door het weer komen, dan gebruiken ze hun energie weer anders en worden ze idd wat stijver.

En verder: tsja wat de rest hierboven ook al zegt, luister goed naar je gevoel, jij kent je paard het beste, wij kunnen niet meer doen dan je steunen.
Sterkte ermee en geef de hoop niet op, Viv

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 11:57

ik heb ook zoiets met mijn pony meegemaakt, die heeft 4 jaar geleden spat gekregen 3 jaar geleden liep ze weer goed, eind vorig jaar/begin dit jaar werd ze weer kreupel, dachten aan een spierscheur, maar t werd ff beter en toen was ze weer kreupel, ze had echt erge pijn en stond op 3 benen, foto's maken had weinig zin bleek achteraf, want omdat ze al spat had gehad was het spronggewricht niet meer zoals het bij gezonde paarden is en konden ze ook niet zien of het daar aan lag, met verdoven kwamen ze er achter dat de kreupelheid 'ergens in haar achterbeen rond de sprong' zat, de buigproef daar reageerde ze dus weer niet op, echt heel raar was het, allemaal lekker vaag dus.

ze hebben toen gezegd in de kliniek dat het niets meer zou worden, maar destiny is zo sterk dat ik niet geloofde dat het echt niet beter zou worden, mn eigen DA zei toen kijk het nog ff aan, eventueel met pijnstillers, binnen 3 maanden geen verbetering dan is het toch einde verhaal.
dus ik afgewacht, ze ging steeds beter lopen, maar toen werd het voorjaar, en haar hals verhaarde goed, de rest van haar lijf hield ze de wintervacht 'vast' en ze zag er heel erg dof uit, wel een dikke buik maar toch zag je haar ribben, ze was chagie terwijl het zolang ik haar heb een supervrolijke pony is, ze wilde helemaal nix meer.en ze stond weer geregeld op maar 3 benen.

toen ben ik met haar gaan wandelen(ze mertke dat de andere 2 paarden wel werden bereden en met de trailer weggingen naar les en wedstrijd enz) dus ik heb haar n paar keer met de trailer meegenomen om in een andere bos te gaan wandelen, ben ook in t bos aan huis gaan wandelen, en door t dorp enzo.
en ze knapte heel erg op, nu loopt ze 100% regelmatig, heeft alleen een iets minder ruime soepele draf dan ze ooit heeft gehad, maar ze speelt weer in de wei loopt te rennen&te bokken
binnekort ga ik er weer opzitten en stukjes buiten stappen

ik weet niet of je jouw paard op dit moment stil hebt staan, of dat je er gewoon mee rijdt.

als hij stilstaat, zou je kunnen poberen om hem wat extra aandacht te geven en met hem wandelen enz misschien heeft hij net als mn pony het idee er niet echt meer bij te horen, waardoor ze er dus duidelijk slechter uit kunnen gaan zien.wanneer ze zich goed voelen, lekker in hun vel zitten, geestelijk helemaal 'happy'zijn om t zo maar ff te zeggen, zullen ze denk ik ook minder snel lichamelijke klachten krijgen, kreupel enz.

denk dat als ik mn pony niet heel veel extra aandacht had gegeven enz dat die dan nu nog kreupel was geweest, die had er echt geen zin meer in, zo van ik hoor er niet echt bij, ga nooit meer mee met de trailer, sta alleen maar in de wei&op stal, die deed er geen moeite voor om beter te gaan lopen. nu ze weer vaker uit stal komt en mee mag zie ik haar steeds beter gaan lopen.

de dierenartsen zagen er niets meer in, ik wel, het is mijn pony ik ken haar t beste.
zo moet je ook bij jouw paard denken, jij kent hem het beste, als je hem flink wat aandacht geeft, als hij wat afwisseling heeft heb je kans dat hij er weer wat beter uit gaat zien.
dat hij wel op de buigproef reageert maar er nix op de foto te zien is, kan wijzen op een spier/peesblessure, maar sommige paarden zijn nou eenmaal iets stijver dan andere, en kunnen dus wel op de buigproef reageren terwijl ze verder normaal lopen enook op de foto's er nix te zien is.

een buigproef is een moment opname, dus ik hecht er personnlijk niet superveel waarde aan, zeker niet als het paard goed loopt en de foto's van zn gewrichten ook goed zijn!

sterkte ermee!en niet opgeven want als jij de hoop opgeeft merkt je paard dat ook!

PridesRanch

Berichten: 4240
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Nieuwlande

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 13:48

Ik denk sowieso altijd dat er wat mis is met Baduh, terwijl dat eigenlijk nooit zo is. Toen ie een keer kreupel was, zat het in zijn schouder, en daardoor liep ie bij de buigproef ook niet goed. Deze blessure was nooit op een foto zichtbaar geweest en het is iets wat sluimerend aanwezig was. Gelukkig heb ik een super-veearts, Baduh wordt rustig als ie komt en laat alles over zich heenkomen. Spuitjes, buigproeven, het mag als mijn vee-arts het doet. Nu hij weer genezen is besteed ik extra aandacht aan Baduh, voor mijn eigen gemoedsrust, maar ook voor hem. Zachtjes masseren, zijn hoofd heel lang met een hele zachte borstel borstelen, hem in de modder laten rollen. Dingen waardoor hij duidelijk aanhankelijker wordt en beter in zijn vel gaat zitten.

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-11-02 18:32

Um voor mij komt het over dat jullie denken dat mijn paard geestelijk niet in orde is. Hoewel hij dus nu minder aandacht krijgt dan eerst mankeert hij toch wel degelijk wat aan zijn voet......maar wat dat weet ik dus niet.
Ik rijd er niet meer op dat ging niet meer en kon ik niet meer omdat ik me schuldig voelde. Hij wilde ook gewoon niet meer lopen. Als ik er nu op stap is het een en al verzet en moet je hem ook vooruit blijven rijden. Dus daar heeft hij geen plezier meer in. Dus nu hij stil staat is hij dus stijver geworden.
Van de zomer zag hij er fantastisch uit en was nog vol pit. Misschien is het wel het tijd van het jaar....

Over dat moment opname, we hebben meerdere keren buigproeven laten uitvoeren in de loop van de tijd dat we gedoktert hebben.....alle keren was het niet goed, ook met rijden onregelmatig en vooral rechtsom soort verzet. Als je hem aan de longe zet ook weer verzet en onregelmatig.

Misschien moest ik duidelijker zijn met mijn vraag. Eigenlijk is mijn vraag: Wie heeft er ook een paard die medisch onverklaarbaar keupel is?? En hoe peilen hun of hun paard erg verslechterd of pijn lijd in het dagelijkse leven?? Want ik vraag me dus af of ik misschien weer foto's moet laten maken en/of weer buigproeven uitvoeren 1x in de zoveel tijd.

daan
Berichten: 661
Geregistreerd: 16-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 20:52

Orionneke..dit is helemaal mijn verhaal! Ben ernstig blij dat ik dus niet de enige ben met zo'n onverklaarbare kreupelheid. Ik heb mijn paard ongeveer 1,5 jaar en ze is zeker het laatste jaar niet helemaal regelmatig. We zijn tot 4 keer naar de DA (Welling, Duin en Bosch) geweest, meerdere malen foto's laten maken en eigenlijk niets te vinden. Ik heb ook nog de manueel thearpeut gehad maar daar werd het ook niet beter van. Heb laatst Dorine een fotootje opgestuurd om te kijken of die iets kon voelen maar zij voelde niets bij het been waaraan ze kreupel is. Ik ben nu na een jaar stappen en ernaast wandelen maar weer begonnen metrustig een beetje rijden omdat ze van al dat wandelen steeds beroerder ging lopen en ook nogeens stapeldol werd. Natuurlijk voel ik me daar weer schuldig over maar ja wat anders? Mijn paards niet stokkreupel, veel mensen zien er zelfs niets aan maar ik dus wel. Ik denk sowieso wel dat ze pijn heeft want waarom zou ze anders niet regelmatig lopen, maar ik denk ook dat de mijne er niet onder lijdt. Ze is vrolijk, druk en wil graag rijden. Ben er momenteel alleen weer hevig over aan het nadenken om maar weer eens een hele andere DA te gaan bezoeken, mede nav de 'sessie'van dorine..Maar ja, aangezien ik zelf dus al niet weet wat ik met mijn paard aanmoet, kan ik het jou al helemaal niet vertellen....

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-11-02 21:22

Ja ik weet dus ook niet wat ik ermee aan moet. Ook bij mijn paard zien anderen er niets aan......ja een lichte onzuiverheid was het toen en mijn gevoel dat ie gewoon niet wilde/kon en niet van dwarsigheid. Ik rijd er niet meer op omdat ik een ander wedstrijdpaard heb en het dus ook niet meer ging. Hij heeft zijn top gehad en ik vond het beter hem op de wei te zetten. Heb eerst overwogen om een ponyruiter erop te zetten, dat was mislukt en een ander wilde ik niet.
Wat doet Dorine als ik vragen mag?? Ik ben wel zeer geinteresseerd in dat soort dingen namelijk.
Ik ben ook bij 2 klinieken geweest...............echt frustreerend!!!!!
Ik hoor het wel doei

Richtje

Berichten: 13117
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 22:25

Ook Tiko heeft zoiets, we zijn welliswaar nog niet bij een DA geweest, maar dit voornamelijk omdat we nog niet echt een goede DA hier in de buurt hebben gevonden.
Tiko is nu al een tijd onregelmatig. Veel mensen zien het ook bij hem niet, hij loopt niet echt aan één been kreupel, maar loopt ook zeker niet regelmatig. Sommige mensen denken dat hij zich aanstelt maar daar geloof ik niet in en ook myrthe's instructrice vond Tiko absoluut geen paardje om zich aan te stellen.

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 22:44

Tsja, Amadeus zit al gewoon niet lekker in zijn vel, beetje sloom, nergens enthousiast voor te krijgen enzo en dan rijd ik al minder en heb de neiging aan de eigenaresse te vragen er iemand bij te halen... DOe het niet, denk er wel ernsitg aan...

PridesRanch

Berichten: 4240
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Nieuwlande

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 23:51

Hoezo geestelijk niet in orde? Als zoiets, als bij Baduh, in de schouder zit, in een spier ofzo, dan zie je het niet op de foto.

PridesRanch

Berichten: 4240
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Nieuwlande

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 23:51

Hebben ze al een kreupelheidsonderzoek met injecties gedaan?

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-02 00:26

Ja we hebben alle wegen al gehad....... Verdoven van delen van het been en dan kijken waar het zit. Gewrichtsinjectie, speciaal beslag.

PridesRanch

Berichten: 4240
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Nieuwlande

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-02 00:28

Verschrikkelijk is dat he. En ook al een Second Opinion gehad. Misschien een stomme suggestie, maar schrijf een brief naar Bit.

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-02 00:31

wat ik bedoelde met dat hij zich geestelijk helemaal goed moet voelen, is dat als hij lichamelijke klachten heeft, maar zich ook nog eens achtergesteld voelt, zoals destiny, ze werd niet meer bereden, ging niet meer mee met de trailer enz, maar ze was ook echt kreupel, zonder dat ze echt konden zeggen wat het was 'ergens in de buurt van het spronggewricht' want dat was verdooft en ze liep beter, maar niet 100% goed, maar de buigproef reageerde ze weer niet op.

dus ik heb haar op rust gezet, en ze ging er steeds slechter uitzien, hield haar wintervacht vast in t begin van de zomer enz.

toen ik haar extra aandacht ging geven, het gevoel gaf dat ze net zo goed is als onze andere 2 paarden en er echt bij hoort, toen ineens knapte ze helemaal op, ze is altijd heel vrolijk geweest, toen was ze superchagie, vanaf dat ik ze regelmatig ergens mee naar toe neem, aan de hand of af en toe met de trailer, is ze ineens veel beter gaan lopen

dus dat bedoele ik, verder niet dat je er slecht voor zorgt, of dat je paard geen lichamelijk klachten ofzo heeft hoor!!
en ik ben ook niet zo dat ik denk dat een paard 'geestelijke klachten' heeft, en daarom niet goed loopt ofzo, maar een paard dat altijd is bereden maar dan ineens stil staat ivm onduidelijke kreupelheid, en je rijdt met een ander paard, ja bij destiny was het een geval van gebrek aan speciale/extra aandacht.

en Quentin, die is een tijd linksachter slecht geweest, kon niet goed van verzamelde draf naar middendraf wegrijden, dan haperte linksachter, zelfde met travers&appuyeren, linksachter kon hij niet onder zn lijf brengen, op de volte linksom kwam er een kreupele(midden)draf uit, maar nix te zien op de foto's en nix te zien op een scan van de spieren&pezen.
toen heb ik van de DA 'Ost O Flex' gekregen, mn DA gelooft niet in voedingssuplementen, maar deze, soort siroop is het, heeft bij veel paarden met een 'onduidelijke kreupelheid' goed geholpen.

Quentin heeft het 4 maanden gehad, ik heb gelongeerd en veel vwnw gereden, toen ben ik weer op M/Z niveau gaan rijden in de les en thuis veel vwnw en nu loopt hij helemaal goed, hij was waarschijnlijk zelf 'fout' gaan lopen na bv een verstapping ofzo en daardoor was uiteindelijk linksachter minder sterk dan rechtsachter geworden(van te voren was hij linksom veel beter&makkelijker te rijden dan rechtsom)
nu gaat het goed, kost wel wat extra moeite om hem linksom echt goed te laten lopen, maar het heeft ook een beetje met zijn werkwilligheid(of beter gezegd, het gebrek eraan!)te maken, denkt hij iets te voelen in bv. zn rug/been dan gaat ie steigeren.
die ost o flex zorgt voor een betere co-ordinatie van die spieren en gewirchten enz in het hele lichaam, dat heeft me toen op de goede weg geholpen!

maar ook Quentin was niet kreupel, alleen (licht, soms wat erger)onregelmatig als hij linksachter echt onder zn lijf moest plaatsen, maar met goede training wordt zn linkerachterbeen sterker en gaat het nu heel erg goed!

Alane

Berichten: 16622
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-02 01:27

er even van uitgaande dat een paard het tussen zijn/haar oren kan hebben zitten:

Ga dan is terug naar de basis (3 jarige). Als hij zich alles kan herinneren (dagelijks gang van zaken, aandacht enz) komt ook de training gedeeltelijk terug (lijkt mij) dus beginnen met longeren van beginnende paarden, zadelmak maken, ruitergewicht enz. tot het moment van wedstrijden of andere zware belasting...ga dan over in buitenritten met baktraining...
Doe dit in een overhaast tempo (ipv bijv. 2 weken longereren met iemand naast het hoofd die mee rent 5 dagen per week, doe je dit in 1 dag : dit = een voorbeeld) dus een soort stoomcursus voor je paard maar het houd op bij het moment wedstrijdtraining (hoger nivo/zware training) en ga dan over op recreatie (buitenriten afgewisseld met lichte training) kijk hoe dit gaat.. Het is eigenlijk een soort tijdsprong maken met je paard tot het moment van zwaar werk, daar verander je zijn denkbeeld....

het "een-uurtje-opgezadeld-opstal-staan,-zodat-ik-er-weer-bij-hoor verhaal stond ooit eens in de Penny (ging over een paardje dat geleend was (Gipsy Queen) en een beentje brak, rust moest houden en aftakelde/afgekat werd door stalgenoten(paarden uiteraard), iemand kwam op het idee om haar op te zadelen en zo op stal te zetten zodat ze ook weer geaccpeteerd zou worden door stalgenoten en weer zou gaan eten, en dat hielp....kan het nakijken omdat ik dit verhaal incl. bijbehorende penny's ingebonden heb.....
Ja, ik las vroeger de penny omdat dit het enige paarden/ponystripblad was wat hier te verkrijgen was...

daan
Berichten: 661
Geregistreerd: 16-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-02 02:50

Orionneke, Dorine kan aan de hand van een foto bijvoorbeeld je paard 'voelen'. Hoe het precies in zijn werk gaat weet ik niet, maar bij mij en mijn paard voelde ze wel herkenbare dingen. Ze maakt hem dus niet beter ofzo maar ik was wel beniewd of zij een idee had over wat er aan de hand was. Voor meer info kun je dorine denk ik beter even zelf pb'en.

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-02 16:48

Renske20: Ik ben het inderdaad helemaal met je eens dat ook mijn paard zich wat minder erbij voelt horen doordat het jarenlange ritme weg is. Ik heb dus ook met hem een tijd gehad dat ik ging wandelen en wat poetsen en gewoon wat aan frotten met hem. Ook omdat ik het idee had dat hij zich wat ongelukkig voelde. Hier heb ik momenteel geen tijd voor maar ik vind het nu wel redelijk gaan wat betreft zijn gedrag met nu en toen. Ik denk dat hij er wel aangewend is een beetje. Daarom had ik toen graag een ruitertje voor hem wat hem wat aandacht gaf en erop rond reed om te kijken of dat wel ging. Maar dat is dus mislukt en een ander wil ik niet, mijn moeder doet daar moeilijk over anderen op de plaatst dus dat is geen optie meer.
Wat dat spul betreft. Ik heb Cortaflex gebruikt is dat op dezelfde basis als jou spul of heb je er nooit van gehoord?? Dat was onzettend duur spul en ik betwijfel of het iets verbeterde. Heb je meer informatie van jou siroop?

Alane: Jouw stukje is fictief dat heb ik gezien. Maar dus uitgaande vanaf zijn 3 jaar....hij is nu 14 en ik heb hem 9 naar, 2 jaar is hij bij anderen geweest dus vanaf zijn 3tm5. Dus ik weet wat er met hem gebeurd is in die tijd.

Daan: Ze heet gewoon Dorine op bokt neem ik aan. Ja je weet nooit wat zij te vertellen heeft en dat ze niet kan genezen dat begrijp ik. Misschien "voelt' zij wel iets waar anderen nooit aan gedacht hebben.


Algemeen: Het is voor mij gewoon onacceptabel dat mijn paardje vanaf zijn 11e al niet meer mee kan doen. Heeft op het hoogste niveau gelopen. Als je er nou opstapt kun je er niks mee.

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-02 19:06

dat spul is via de dierenarts te verkrijgen, het wordt uit ierland geimporteerd, Ost-O-Flex heeft bij mijn paard duidelijk voor verbetering gezorgd, de DA zei ook dat als je binnen 10 dagen geen verbetering ziet, je er mee kan stoppen(het is best duur, weet ff zo snel niet meer precies hoe duur, zal t ff aan mn moeder navragen)ik heb de fles nog staan, zal ff op het etiket kijken wat er precies inzit.
Cortaflex ken ik wel, maar heb het niet gebruikt. mijn DA 'gelooft' niet echt in deze middelen, behalve Ost-O-Flex, want dat heeft bij meerdere paarden die hij in zn kliniek heeft gehad, met een 'vage kreupelheid zonder duidelijke oorzaak' goed geholpen.
bij Quentin ook, maar t was niet ineens over, hij liep wat makkelijker, wst beter wat te doen met zn benen, endaarbij een opbouwende training, dat heeft ervoor gezorgd dat hij nu op M2 niveau gereden kan worden, al moet ik nog veel trainen voordat hij met alle2 zn achterbenen weer ongeveer even sterk is, rechtrichten is voor mij heel belangrijk, hij heeft de neiging om linksachter niet onder zn lichaam te plaatsen, en in n middendraf linksom op de volte hapert zn been af en toe, maar als ik hem dan zachtjes bijtik, komt hij er gemakkelijk doorheen, dus het is niet zozeer pijnlijk, meer gebrek aan werklust.hij is liever lui dan moe, als hij denk moe te worden stopt ie al!dus bij hem is het ook n deel aanstellerij, maar die siroop heeft hem zeker geholpen toen hij achter kreupel/onregelmatig was, ik geef het hem nu niet meer, en hij loopt nogsteeds goed.