Borstplaat

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
dems75

Berichten: 3880
Geregistreerd: 07-09-02
Woonplaats: Alkmaar

Borstplaat

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-02 22:08

Oh jee....ik heb borstplaat gekocht en kan er nu niet meer van afblijven!!! Ik vind het zooooo lekker, maar het is zooooo slecht! hihi
Pffff...hopelijk zijn de feestdagen gauw voorbij... pepernoten, banketstaaf, marsepein, borstplaat, oliebollen....dat gaat niet goed!

mariska

Berichten: 613
Geregistreerd: 10-06-01
Woonplaats: Maasland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-02 22:31

hihih mijn oma maakte het altijd zelf. Zooooo lekker... Helaas kan ze het nu niet meer alleen (mijn oma is al 92!!) Nu maken we het dus samen. Oma vertelt wat ik moet doen en ik voer het uit.. Alleen het proeven vind mijn oma ook nog erg lekker... En als het mislukt moeten we het allemaal zelf opeten vervelend...... Knipoog
Laatst bijgewerkt door mariska op 21-11-02 22:33, in het totaal 1 keer bewerkt

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132002
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-02 22:32

Heerlijk, doe mij ook een stukje ! Tong uitsteken
Wel oppassen met je gebit hoor (auwie !), want zo rond de feestdagen is er echt van alles te krijgen, behalve een tandarts met dienst Knipoog

Meys

Berichten: 1372
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-02 22:36

Daarom koop ik het ook niet.....het is veels te lekker...en inderdaad ohh zo slecht....alleen al als je naar al dat lekkere spul kijkt ben je al een kilo aangekomen Lachen

Colga
Berichten: 352
Geregistreerd: 26-08-01
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-02 22:38

Mmmm, krijg er ook vreselijk veel zin in....Is maar goed dat ik het niet in huis heb. Vingers aflikken Misschien morgen toch maar wat halen voor het weekend!
Enne wat betreft de tandarts: de zus van mijn vriend is tandarts, ik kan altijd terecht... Clown

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-02 23:17

Ik zit ook al de hele avond tegen een zakje borstplaat aan te kijken en ben nu dan ook redelijk misselijk... Haha!

Barb

Berichten: 12081
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-02 23:23

Ik ben blij dat ik dat spul niet lust, hetzelfde geld
voor marsepein, jakkie Scheve mond

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-02 23:41

Oh ik hou wel van beide Vork

Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-02 23:49

Volgens mij past dit heel goed in het speciale Voedertijdforum Haha!

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-02 00:26

lijkt me ook wel ja Lachen

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-02 10:50

Hmm, borstplaat! Lekker, vooral de witte en de echte donkerbruine Vingers aflikken Is het moeilijk te maken, Mariska? Dit vraagt om een recept Lachen

AnneOmie

Berichten: 6893
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-02 10:52

Oooh lekker borsplaat Vingers aflikken ja die feestdagen zijn zeer slecht voor de lijn. Denk dat ik maar eens achter mijn paard moet aan gaan rennen ipv erop te zitten Haha!

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-02 11:06

Ohhhhhhhhhh manon toch...
Hoe moet die kleine Mundil jou straks nog kunnen dragen...? *LOL*

dems75

Berichten: 3880
Geregistreerd: 07-09-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-11-02 11:17

Schei uit Sibold! straks durf ik echt niet meer op hem te zitten! hihi
Voordeel is wel, dat als hij straks doorzakt met zijn rug, ik mee kan lopen met mijn benen! dat zou een hoop voor hem schelen!

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-02 12:47

wat is borstplaat?? Verward

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-02 13:30

Wmijn, recept heb ik thuis liggen; komt eraan!

Bjarni
Berichten: 2220
Geregistreerd: 28-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-02 15:35

Jaaaa recept recept!!!
Heb het vroeger 1 keer gemaakt, werd keihard (verkeerd recept hoop ik) dus ga het nu nog een keer proberen!!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-02 13:31

Mag ik ook een goed recept? ik heb het eens 1 keer geprobeerd, het werd iets te mierzoet en bleef maar plakkerig, en ik wil hem harder hebben.

missy_m

Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-02 19:31

Chrissie schreef:
wat is borstplaat?? Verward


Daar dacht ik nou ook aan Haha! Ik heb er echt nog nooit van gehoord, misschien wordt het hier in de regio anders genoemd ofzo?

Bjarni
Berichten: 2220
Geregistreerd: 28-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-02 19:35

Haha, Maya, misschien moeten wij onze recepten eens door elkaar proberen.... Zou alleen niet meer weten waar ik het heb.

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-02 20:45

Gekke vraag, maar wat is het??? heb het nog nooit gezien/ gegeten

dems75

Berichten: 3880
Geregistreerd: 07-09-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-11-02 20:46

Borstplaat zijn platte rondjes gemaakt van roomboter en suiker. Wat er nog meer inzit weet ik eigenlijk niet precies, maar dat zijn iniedergeval de twee hoofdingredieenten. Het is dus heel erg zoet, maar oh zo lekker!

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-02 20:52

ik heb roomborstplaat gemaakt gisteren, maar iets te kort laten koken waardoor het een soort toffee werd, wel erg lekker.

Recept:
500 gr witte basterdsuiker
1 3/4 dl koffiemelk
50 gr boter
twee eetlepels oploskoffie (of heel sterke koffie en wat minder koffiemelk

in een steelpan met dikke bodem doen en de suiker op hoog vuur laten oplossen. Dan onder zeer regelmatig roeren laten inkoken totdat een druppel die je in een bak koud water laat vallen tot een stevige bal te vormen is, die ook boven water zijn vorm behoudt. Dit is erg lastig uit te zoeken, en bepaalt dus of je borstplaat te hard of te zacht wordt. Haal de pan van het vuur en roer de massa door tot de eerste kristallen gaan vormen. Giet het dan uit in ingevette borstplaatringen (of een lage ovenschaal; ik had de quiche vorm, werkte ook goed). Snijd de borstplaten evt in stukken als deze half hard is. Droog bewaren.