bare-back-pad?????????/

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Franca

Berichten: 5745
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: Arabierenland

bare-back-pad?????????/

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-11-02 23:46

Is een bare-back pad handig bij (het inrijden van)verder een jong paard? Om zeg maar te wennen aan een ruiter op de rug? En wat zijn voordelen van zo'n pad? Waar kan je ze kopen en hoe duur zijn ze? Zijn er nog bepaalde maten?

Verward

sablou
Berichten: 816
Geregistreerd: 09-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-02 23:55

Een bare-back pad is een (raar) naar ding....Omdat er geen boom inzit, kan ie makkelijk rond het lichaam van je paard glijden. Ik heb mensen letterlijk om hun paard zien draaien, nadat ze teveel gewicht in 1 stijgbeugel hadden gezet en vervolgens dus naast hun paard kwamen te hangen.

Leuke dingen als je echt goed zonder zadel kunt rijden. Dan kun je een bare-back gebruiken om de rug van je paard te ontzien van het harde "op en neer stuiteren" dat al gauw in draf kan gebeuren bij paarden die niet zo'n gladde draf of galop hebben.

Voor mij zeker geen aanrader, in sommige gevallen zelfs gevaarlijk.

MVG Louis van Kerkhoff

Franca

Berichten: 5745
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: Arabierenland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-11-02 00:16

Oh ja, dat klinkt niet best. Maar ik bedoel ook een bare-back pad zonder stijgbeugels. Die zijn toch niet gevaarlijk?

cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-02 00:18

Hmm, ik zou denk ik nog eerder voor een voltigeersingel kiezen dan een barebackpad. (alhoewel je daar misschien weer met je knieen klem zit) Het blijft toch altijd een risico op geschuif etc, hoe strak je zo'n ding ook aanslingert. Doe mij dan maar gewoon de blote rug Lachen (of een voltigeersingel)

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-02 09:59

Ik rij al jaren met een barebackpad en heb daar oa Tjo mee ingereden (in combinatie met een zadel). Als je een goeie barbackpad koopt en hij ligt goed op je paard dan schuift deze absoluut niet, zelfs niet bij rare bewegingen. Ik adviseer wel een bbp zonder stijgbeugels omdat deze een vals gevoel van veiligheid geven. Je kunt ze niet gebruiken om op te stijgen en zitten vaak op een verkeerde plek aan de bbp vast zodat je hele houding uit elkaar getrokken word. Op de bbp zonder beugels zit je zoals je moet zitten.
Ik doe er alles mee: dressuur/western/buitenrit en dan als het kan ook nog met bitloos hoofdstel.
Voordelen: je hebt direct contact met de rug zodat je zithulpen beter doorkomen en je presies kunt voelen wat de rug onder je doet. Verder krijg je een lekker warm achterwerk, zeer aan te bevelen bij koude winterdagen.
Nadelen: tsja de prijs misschien, maar in deze geldt nog meer als bij zadels: goedkoop is duurkoop. De goedkopere versies zijn idd van die glijdingen.
Mijn pad is van Emiel voest, was toen niet goedkoop maar heb er al jaren wekelijks heel veel plezier van. Ik weet niet wattie nu kost moet je even op www.emielvoest.nl kijken.
Ze hebben geen maten in die bbp's.
Succes ermee, en als je die van mij ene keer wil proberen voor je tot evt aanschaf overgaat dan hoor ik het wel.
Viv

Indiana79
Berichten: 937
Geregistreerd: 14-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-02 18:39

Ik heb zelf een hele tijd gereden met een barebackpad. Bij mij schoof hij helemaal niet en ik heb er trouwens wel beugels aan zitten. Ik heb ook nog een paar nieuwe te koop, dus als je interesse hebt moet je maar even een pb'tje sturen. Ik vind het fijn rijden en op zich ook geschikt voor een jong paard. Alleen sommige paarden gaan met inrijden bokken en dan heb je natuurlijk wel veel meer steun als je op een zadel zit.

Cookies
Berichten: 6574
Geregistreerd: 30-10-02
Woonplaats: Tuinzania

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-02 20:25

ik heb zelf een bbp en er zitten wel stijgbeugels aan. Dat vind ik met lichtrijden wl prettig. Inderdaad als je op 1 beugel steunt kan het ietsje glijden. Dat doe je maar 1 keer en dan weet je hoe je corrct moet zitten. Dit helpt je ook om correct in je zadel te zitten zonder dat je teveel op de beugels leunt. Ik vind het heerlijk om ermee te rijden.

Cookies
Berichten: 6574
Geregistreerd: 30-10-02
Woonplaats: Tuinzania

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-02 20:25

ps ik heb er zelfs mee gesprongen!