De achterkant van het leven

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

De achterkant van het leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-02 22:29

Het leven is niet voor iedereen makkelijk en fijn, dat zien we hier vaak genoeg voorbij komen. Iedereen heeft zo zijn problemen en ieder huisje heeft zijn kruisje, dat is een waarheid als een koe. Soms heel soms kom je mensen tegen waardoor je toch een hele andere kijk op zaken krijgt, waardoor ver-van-mijn-bed ineens een stuk dichterbij komt. Soms kun je helpen, maar soms gaat dat heel moeizaam. Hieronder een verhaal over iemand. Omdat ik het een beetje van me af wil schrijven, heb ik het zo geschreven dat ik de persoon waar het om gaat, aanspreek met 'jij'. Bepaalde details heb ik weg moeten laten, maar ik denk dat het zo ook wel duidelijk is. Het is een klassiek verhaal, het verloop laat zich voorspellen.

Je was nog zo klein en zo jong en toen al liep je leven niet op rolletjes. Je bleef een beetje achter, je leerde niet zo snel. Mensen keken je met vreemde ogen aan, je was zo anders, maar je was nog zo klein. Terwijl je groot werd bleek dat je graag wilde dat mensen je aardig en lief vonden en dat iedereen naar je keek, want niemand deed dat, je telde niet mee. Je zocht ernaar, je zocht dat zo hard dat je niet meer wist waar je het kon vinden.
Je was nog steeds klein, tiener pas, toen je eindelijk iemand ontmoette die jou de moeite waard vond, dat je eindelijk iemand had die begreep dat je lief was en onschuldig en nog zo klein. Je kreeg je aandacht en mooie cadeautjes op de koop toe, dit was het leven, zo rijk en zo mooi. Het was te mooi om waar te zijn, al die mooie dingen en al die aandacht. Al gauw leerde je meer van zulke mensen kennen, vrienden dus, je vriendenkring werd al gauw groter en iedereen vond je aardig, iedereen vond je lief en mooi en de moeite waard. En al die mooi cadeautjes, vergeet die niet, je was de prinses met heel veel vrienden.
Echte vrienden zijn mensen waar je veel mee deelt en veel mee doet. Je wilde graag aangeraakt worden en wat bleek, zij wilden dat ook. Zij vonden jou zo mooi en zo lief, dat wilden ze wel. Voor wat hoort wat en ze hielden echt van je, en dus deed je mee.

Je bent inmiddels een aantal jaren verder en de wereld waar je in kwam bleek niet te zijn zoals je je het had voorgesteld. Het duurde ontzettend lang tot je besefte dat dit nooit de bedoeling kon zijn van vriendschap. De cadeaus bleven wel komen, maar je moest er steeds meer voor doen en omdat hij je al het moois gaf, moest je wel doen wat hij verlangde. Hij vond dat je met anderen mocht delen wat je in huis had en hij wist hoe. In jouw onschuld geloofde je hem en iedereen om hem heen. Je had niks, je kon niks, je wilde alleen maar lief zijn. En daarom deed je wat hij vroeg. Elke dag weer deed je wat hij wilde, je bracht je geld naar hem en van hem kreeg je weer geld terug en natuurlijk de cadeautjes.
Nu opeens is alles anders, jouw wereld is veranderd. Je wilt niet meer, je wilt en moet andere keuzes maken, je wilt verder. Je werkt hard, maar niet hard genoeg. Zonder dat je er iets aan kunt doen, komt er minder geld binnen en dat vindt hij niet leuk. Als je weer een keer de pech hebt dat het niet zo ging als voorheen, dan krijg je straf. Je dacht dat je die straf had verdiend, maar je weet inmiddels wel beter. De straf die je krijgt is zwaar, zoveel klappen kan geen mens verwerken en als dat achter de rug is, dan wil hij nog even voor zichzelf weten of je je vak nog wel verstaat en met hem nog wat anderen. Jij laat het gelaten over je heen komen, met de loop op je hoofd, want je weet... als het voorbij is, is het voorbij.
Nu is de tijd gekomen dat het voorgoed voorbij moet zijn, het is tijd voor andere dingen. En wees niet bang, het gaat ons lukken, strakjes ben je veilig. Nog even geduld, maar je krijgt je vrijheid terug.

DaphneL

Berichten: 3627
Geregistreerd: 16-06-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-02 22:50

Scheve mond Daar wordt je toch even stil van, van zo'n verhaal, zit toch een hele grote kern van waarheid in waar veel mensen zich voor afsluiten...
Wat is je inspiratie hier nou voor Lovely?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-02 23:02

Daffy, dat klopt inderdaad. Mijn inspiratie? Dat lees je aan het eind Knipoog.
Misschien kan dit verhaal voor mensen een waarschuwing zijn. Voor de jongen onzekere meiden onder ons bijvoorbeeld. Of voor anderen die merken dat meisjes ineens bepaalde 'vrienden' hebben. Want misschien, heel misschien kan er dan iemand van dat leven gered worden.

Manon 2

Berichten: 2783
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-02 23:22

Ik hoop dat het je lukt! Ik heb iets soortgelijks met mijn zusje meegemaakt en ondanks dat het nog steeds niet goed met haar gaat, hebben we er in ieder geval voor gezorgd dat de jongen in kwestie haar niet meer kan vinden.

Sterkte ermee, het is een dankbare taak! Ik hoop dat je er zelf af en toe even van kan loskomen want dat is erg moeilijk. Je paard is daar gelukkig een hele goede afleiding bij.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-02 23:36

Ik ken ook iemand met net zo'n verhaal, een vriendin van me kwam haar laatst na lange tijd tegen in Amsterdam. Maar het is zo verschrikkelijk moeilijk om te helpen... Verdrietig

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 00:15

Wat een zielig verhaal Verdrietig
Zo iemand verdient een vriendin als jij... Lovers

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 00:30

Dank voor de reacties, het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die iemand kent die..., nou ja vul zelf maar in. Elk leven is de moeite waard om gered te worden, dat weet ik zeker. Het enige wat ik kan zeggen is dat gouden bergen niet bestaan en dat het verhaal over onderaan de regenboog, niet waar is.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 10:07

Een tijdje terug heeft er bij ons op het buro een "loverboy" team gedraaid.
De hoofdverdachte heeft in de gevangenis (nog voor z´n veroordeling) zelfmoord gepleegd door zich zelf op te hangen, echt het beste wat hij ooit in z´n leven gedaan heeft.

Ik hoop dat degenen over wie je schrijft eruit komt, dat zal echt ontzettend moeilijk zijn want die meisjes worden echt heel afhankelijk gemaakt en losgeweekt van hun familie en vrienden
Ze hebben letterlijk geen eigen leven meer.

Misschien kun je eens contact opnemen met de afd. zeden van de plaatselijke politie, er bestaat erg veel interesse voor loverboy praktijken en elk meisje dat gered kan worden uit zo´n situatie is er één.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 10:07

Een tijdje terug heeft er bij ons op het buro een "loverboy" team gedraaid.
De hoofdverdachte heeft in de gevangenis (nog voor z´n veroordeling) zelfmoord gepleegd door zich zelf op te hangen, echt het beste wat hij ooit in z´n leven gedaan heeft.

Ik hoop dat degenen over wie je schrijft eruit komt, dat zal echt ontzettend moeilijk zijn want die meisjes worden echt heel afhankelijk gemaakt en losgeweekt van hun familie en vrienden
Ze hebben letterlijk geen eigen leven meer.

Misschien kun je eens contact opnemen met de afd. zeden van de plaatselijke politie, er bestaat erg veel interesse voor loverboy praktijken en elk meisje dat gered kan worden uit zo´n situatie is er één.

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 17:53

Vreselijk verhaal! Ik ben onder de indruk. Het is heel moeilijk haar hier uit te krijgen. Ik wens jullie alle succes van de wereld daarbij!

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 19:51

Word ik wel even stil van...

Het was 1999, op vakantie in Thailand, dat ik haar zag. Een meisje, niet ouder dan 13, slaaf van mannen. Geslagen, gekweld, gebruikt, het kind in haar verwoest.
Had ik haar maar mee kunnen nemen uit de donkere hel, mee de stranden op, de zee in. Ik zou een arm om haar heen slaan, laten merken dat ook zij waardevol is. We zouden ons samen afvragen, waarom? Maar de waarheid is, ik heb haar niet kunnen meenemen uit de hel waarin zij leefde.
1999, mijn vakantie in Thailand, waar ik besefte hoe wreed de wereld is. Een vakantie waar voorgoed een schaduw overheen hangt.

Dit sluit misschien niet geheel aan bij het topic, maar dit was een verhaal waar ik gelijk aan moest denken.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 20:44

Ilindra, dank voor de tip, de plaatselijke politie is wel goed op de hoogte en we hopen ook dat dat genoeg zal zijn.

Mirte, volgens mij sluit het heel goed aan en komt het op hetzelfde neer, maar dan op een andere plek.

Iedereen bedankt voor het begrip.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 23:21

WAt een aangrijpende verhalen, Lovely en Mirte. Ik heb er ooit eens een boek over gelezen hoe zo'n loverboy te werk gaat en het is echt aangrijpend. Je zult maar zo'n kind wezen...