Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar
tamary schreef:Zorg is net zo goed veel interactie met mensen en heel goed opletten wat ze allemaal doen, bovendien zijn bv ouderen nog wel eens onvoorspelbaar. Als je in een restaurant al teveel binnen krijgt qua informatie, etc. zou ik echt het niet in de zorg zoeken. Overzichtelijk gaat nog wel eens samen met zelfstandig en redelijk simpel, kijk dus eerder naar bv schoonmaakwerk ipv iets wat interactie met veel mensen vraagt.
Fair schreef:Ook autisme hier. Ik ben wel wat ouder inmiddels. Ik wil niet dood gevonden worden in de horeca om de redenen die jij ook noemt. Wat mij erg heeft geholpen is baantjes zoeken die met mijn special interest te maken hebben (vaak hebben autisten bepaalde onderwerpen waar ze heel blij van worden en waar ze veel informatie over zoeken).
Bij mij zijn dat dieren en tekenen (en dino's en evolutietheorie , maar die komen terug in mn tekeningen). Wat bijvoorbeeld bij mij goed paste was honden uitlaten, bij de dierenwinkel werken en freelance illustreren. Heb jij ook dingen die je heel interessant vindt? Wellicht dat je daar wat mee kan doen. Bij een dierenwinkel was voor mij wel socialer dan dat ik normaal zou doen, maar omdat ik de hele dag over dieren en alles wat er bijhoort kon praten en adviseren had ik echt de tijd van mijn leven.
pateeke schreef:Iedereen heeft natuurlijk eigen interesses en kwaliteiten. Als ik je verhaal zo lees wil je graag iets laagdrempeligs waarbij er op sociaal vlak niet teveel van je verwacht wordt… dat kan natuurlijk nog veel zijn.
Misschien iets in de administratie? Of bibliotheekmedewerker of iets in een archief?
Selina schreef:Supermarkt is wel fijner omdat je dan weinig klantcontact hebt. Als je gaat vakkenvullen tenminste. Dan kan je gewoon aan de slag op je eigen afdeling. Vond het van m’n bijbanen degene met het meeste structuur en duidelijke kaders.
Riel schreef:Hoe was het om de afwas te doen in het restaurant? Vond je dit fijner om te doen? Is het eventueel mogelijk om dit werk opnieuw te doen?
kampioen2be schreef:Mijn broertje heeft autisme, en hij gaat juist goed in de supermarkt! Hij haat zelf ook sociaal contact, en zegt gewoon tegen iedereen dat hij een collega haalt bij vragen.
Je noemt bijles geven: met VWO 6 kan jij vast wel onderbouw helpen. Ik geef zelf al jaren lang bijles. Welke vakken zou je bijlessen kunnen en willen geven? Hou wel rekening met pubers Als je duidelijk iets kan uitleggen (en soms ook op andere manieren als manier 1 niet begrepen wordt) kan bijles geven best een optie voor je zijn! Je kan dat doen bij mensen thuis, maar ook via een huiswerkinstituut.
Shetloveerrr schreef:tamary schreef:Zorg is net zo goed veel interactie met mensen en heel goed opletten wat ze allemaal doen, bovendien zijn bv ouderen nog wel eens onvoorspelbaar. Als je in een restaurant al teveel binnen krijgt qua informatie, etc. zou ik echt het niet in de zorg zoeken. Overzichtelijk gaat nog wel eens samen met zelfstandig en redelijk simpel, kijk dus eerder naar bv schoonmaakwerk ipv iets wat interactie met veel mensen vraagt.
Klopt zorg is natuurlijk ook zeker veel sociale interactie. Maar het is niet dat dat er helemaal niet mag zijn, ik vind het sociale aspect juist ook wel leuk nu aan werken in de horeca alleen de mate waarin niet en vooral niet omdat je als bedieningmedewerker een grote verantwoordelijkheid hebt om voor goede service enzo te zorgen. En mijn werk is ontzettend onvoorspelbaar, als ik ernaartoe ga heb ik geen idee wat me te wachten staat (het kan zijn dat er die hele dag 0 mensen komen maar het kan ook dat je opeens een feestje van 50 man mee moet draaien). En op een drukke avond waarop je soms met 3 man 60 personen moet bedienen is er natuurlijk veel stress en daar kan ik niet heel goed mee omgaan, niet dat er echt iets mis gaat maar ik merk altijd dat ik na zulke dagen niet kan slapen omdat mijn brein helemaal overprikkeld is van de drukke momenten.
Daarom dacht ik aan de zorg, dit is nog wel een vrij sociaal beroep wat ik ook wel leuk vind maar ik denk wel iets meer stabiliteit en voorspelbaarheid dan een restaurant.