Goed uitleggen-> uitgestrekte draf

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
jamylover

Berichten: 1462
Geregistreerd: 15-04-02

Goed uitleggen-> uitgestrekte draf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-07-02 22:02

De 1 zegt dat je een paard moet inhouden voor de uitgestrekte draf,de ander zegt opsluiten en weer een ander zegt dat hij zijn hoofd lager moet brengen voor een goede uitgestrekte draf.Nou,wat is het? Wie kan even de GOEDE hulpen duidelijk uitleggen?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 02:18

dat is eigenlijk een heel moeilijke vraag om zo van achter de computer te bantwoorden. Uitgestrekte draf is niet zoiets als een trucje, alleen wordt het vaak zo gebracht.

Bij uitgestrekte draf maakt het paard zich langer in het frame, en hij verlengt zijn passen met heel veel stuwkracht. Daarbij blijft hij "bergop" gaan, hij mag dus niet op de voorhand komen.

Stel nu dat je bijvoorbeeld over de diagonaal wilt gaan uitstrekken. We gaan er dan vanuit dat je een aantal basisvoorwaarden voor elkaar hebt: je hebt een paard dat in balans over 4 benen gaat, dat mooi gedragen met een fijne aanleuning gaat en dat in balans kan verlengen/verkorten.
Op de korte zijde voor je hoek wek je meer impuls op, met een beenhulp dus. Die impuls mag er nog niet meteen aan de voorkant uit. Je wilt eigenlijk dat het paard wat meer verheven passen maakt, er moet ahw een beetje "druk op de ketel" zitten. Op het moment dat je echt aan het uitstrekken wilt beginnen, zorg je ervoor dat je paard helemaal recht is en dan vloei je de "druk" af aan de voorkant. Meestal zakt het paard daarbij ietsjes in de hals, zodat hij de neus echt kan "uitleggen" en zo kan hij zijn lichaam optimaal opstrekken.

Ik zet sommige dingen tussen aanhalingstekens, omdat je de hulpen echt heel subtiel moet zien. Anders wordt het duwen en trekken, en dat is niet de bedoeling. Als je eenmaal eens het fijne gevoel hebt gehad op een goed gereden paard, snap je precies wat ik bedoel.

ik hoop dat de plaatjes het doen, ik heb geprobeerd de "fasen" een beetje te vangen:

voorbereiding:

Afbeelding


Afbeelding

en jetzt geht's los:

Afbeelding


Ik heb geprobeerd een plaatje te zoeken waar je mooi dat verlengen van het frame kunt zien.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 09-07-02 16:59, in het totaal 1 keer bewerkt

happy worker
Berichten: 213
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: neeeederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 07:25

wat jammer Zep, kruisjes, had ze graag willen zien die pics

parouscha

Berichten: 16951
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 11:24

ja,ik wil ze ook wel zien.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 16:48

Het is een trucje om het paard voor dat je uitgestrekte draf rijdt, om hem een paar passen wat langzamer te laten gaan, zo lijken de passen groter.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 16:53

Grote fout in het uitstrekken is dat de ruiters zich platstaren op het voorbeen en het paard dan gaat steken en het achterbeen niet goed gebruikt.

Anoniem

Re: Goed uitleggen-> uitgestrekte draf

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 17:02

jamylover schreef:
De 1 zegt dat je een paard moet inhouden voor de uitgestrekte draf

* Ik denk dat die persoon bedoelde dat de draf wat ruimer lijkt als je je paard daarvoor net even wat meer verzamelt. Moet in principe niet nodig zijn, goede draf is goede draf

,de ander zegt opsluiten

* Misschien dat die persoon bedoelde dat het paard "gesloten" moet blijven, dus niet teugels losgooien en uit elkaar laten vallen

en weer een ander zegt dat hij zijn hoofd lager moet brengen voor een goede uitgestrekte draf.

* Het hoofd blijft in gedragen positie. Als je het hoofd ineens lager in zou gaan stellen, kun je de schouder in de weg gaan zitten. De hals wordt echter wel wat langer, zoals het hele lichaam. Maar let op, wat langer betekent niet dat het paard uit elkaar valt.

Nou,wat is het? Wie kan even de GOEDE hulpen duidelijk uitleggen?