achter de teugel kruipen, dringend!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Aimee

Berichten: 11805
Geregistreerd: 24-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-03 13:17

Een paard dat van zichzelf zo'n voorwaartse drang heeft, kun je wel steeds terug willen rijden (wat ook absoluut het uiteindelijke doel is) maar dan moet eerst de aanleuning in orde zijn. Is dat niet het geval, zal het paard inderdaad achter de teugel kruipen. Zorg er dus eerst voor dat je naar de hand toe rijdt om de aanleuning in orde te krijgen en schrik dan niet terug als het in het begin wat hard gaat en de druk op de teugels groter wordt! Naar mijn mening is voorwaarts neerwaarts, naar de hand toerijden de oplossing, maar ik heb het niet gezien dus ik ik vertel hoe ik hetzelfde probleem bij één van de paarden heb opgelost die ik momenteel rijd. (eigenlijk identiek verhaal; springpaard, heel heet, makkelijk nageeflijk maar slecht in de aanleuning en dribbelen als het tempo terug moest. Tja, hij springt nu niet alleen M en bijna Z maar dressuurmatig zit hij nu ook op dat niveau. Ik rijd hem overigens zins een half jaar en het heeft wat tijd gekost maar nu is iedereen jaloers op de goede aanleuning!)


Aimee

Berichten: 11805
Geregistreerd: 24-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-03 14:39

Ja, altijd je problemen voorwaarts oplossen! Rijdt over de hoefslag naar voren naar de hand toe en druk je paard dan echt de hoek in met je binnenbeen zodat je contact krijgt op je buitenteugel. Het maakt daarbij niet uit of ze in de hoek harder gaat, blijf zelf rustig lichtrijden en ontspan. Doe dit op beide handen en probeer het contact te bewaren wat je in de hoek op je buitenteugel kreeg. Pas als je contact beter is, probeer je op je zit (dus begin met langzamer lichtrijden) terug rijden in tempo. Zodra het contact verloren gaat rijdt je weer van achter naar de hand toe! Succes!


Aimee

Berichten: 11805
Geregistreerd: 24-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-03 23:13

Het verhaal heeft twee kanten: als je geen aanleuning (van achter naar voren) hebt, kán je paard achter de teugel gaan lopen én kán je paard de achterhand naar binnen brengen. Dit komt doordat er geen verbinding is, hij kan dus zowel voor als achter 'onder het werk uit komen'. Wanneer je met twee benen naar twee teugels rijdt, je paard als het ware in je hand drukt, zal hij vanzelf ook rechter gaan lopen. Belangrijk is daarbij wel dat je er echt eraan werkt om gelijke druk op twee teugels te krijgen, door hem daar naar toe te drijven.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 36 bezoekers