tengeltje11 schreef:Dat een ei 10x zoveel als toegestaan zou bevatten terwijl je in de verste verte geen fabriek in de buurt hebt, lijkt me onbestaand.
Maar hier volop landbouwgebied. Kippen, varkens, runderen, en zo goed als alle soorten groeten zitten hier in de risico regio. Dus alles wat je in de winkel haalt kan veel te hoog in pfas zitten, ook bio, want dat wordt niet getest.
Bedrijf kan bio zijn en op 2km van een risico fabriek zitten…
Als die kip naast een brandweerkazerne woont, kan dat perfect dankzij al het PFAS in het blusschuim. Of er stond vroeger een fabriek die moest wijken voor een woonwijk (zo hebben we hier in Vlaanderen een woonwijk die gebouwd is waar eerst een drukkerij stond... daar mogen de kindjes ook niet in de eigen tuin los met schopje en harkje vanwege historische vervuiling).
De rest van je opmerking ben ik het volledig mee eens: consumenten gaan er van uit dat supermarkt eten veilig is, maar dat is het allesbehalve. PFAS is trouwens het laatste nieuwe, tot voor 2 jaar bestonden er niet eens testen! Locatie en herkomst van je voeding zeggen in deze eigenlijk weinig tot niks.