hoe werkt dit? met kodak

Moderators: Muurp, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
xjemarisxje
Berichten: 353
Geregistreerd: 25-03-04
Woonplaats: Alphen aan den rijn

hoe werkt dit? met kodak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-04 17:42

ik heb een vraagje hoe kan ik foto''s maken dat de achtergrond wazig is met de kodak easyShare cx6330. ik wil namelijk dat me paards hoofd duidelijk uit de foto komt ik weet alleen niet hoe het moet alvast bedankt


SnelleMarz

Berichten: 8846
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-04 20:00

knopje langzaam indrukken. zodat hij scherp stelt op het 'voorwerp' en dan door drukken (althans, dat is bij de meeste camera's )

    ♥ Snellis, ikmisje.
    † 020408

IcePrincess

Berichten: 7626
Geregistreerd: 23-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-04 11:32

scherp onderwerp, wazige achtergrond zoals jij bedoelt kan je alleen met een spiegel reflex camera maken (of met de macrofunctie, dan is de lens ook zo ingesteld maar daar heb je niet aan als je een paard wilt fotograferen Knipoog )
Enige wat je dan kunt doen ik de wachtergrond bewerken, als je het een goed kunt zie je er helemaal niets van, zelfs als je de foto laat afdrukken Lachen .

People who don't take care of their own horses will be the first ones to tell you how to care for yours
www.dejart.nl

otje_en_nuffy_lover

Berichten: 349
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: wezep

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-04 13:03

nee hoor, als je de diafragma heel laag zet wordt de achtergrond meestal ook vaag. Tenminste dit is bij mij het geval Lachen Schijnheilig

IcePrincess

Berichten: 7626
Geregistreerd: 23-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-04 15:23

maar dan moet je wel een camera hebben waarbij dat kan en dat is niet het geval met compactcamera's Knipoog .

People who don't take care of their own horses will be the first ones to tell you how to care for yours
www.dejart.nl

vanja

Berichten: 597
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: bij de zee... en bos, in noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-04 18:03

tuurlijk kan dat wel ,je moet je camera op "portret stand" zetten is vaak een hoofdje als symbool , je kan hem eventueel ook op de macrofuntie zetten alleen ga je er dan een stukje vanaf staan natuurlijk

IcePrincess

Berichten: 7626
Geregistreerd: 23-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-04 18:14

portretstand zit niet op de kodak camera's

People who don't take care of their own horses will be the first ones to tell you how to care for yours
www.dejart.nl

otje_en_nuffy_lover

Berichten: 349
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: wezep

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-04 18:47

IcePrincess schreef:
maar dan moet je wel een camera hebben waarbij dat kan en dat is niet het geval met compactcamera's Knipoog .

Oeps, foutje Bloos

vanja

Berichten: 597
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: bij de zee... en bos, in noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-04 18:51


IcePrincess

Berichten: 7626
Geregistreerd: 23-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-04 19:25

ja, half indrukken is scherpstellen en helemaal indrukken is afdrukken, maar dan krijg je alsnog scherp onderwerp/scherpe achtergrond (kijk maar in mijn profiel, heb een soortgelijke camera Knipoog , foto's met wazige achtergrond zijn of bewerkt of marco)

People who don't take care of their own horses will be the first ones to tell you how to care for yours
www.dejart.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: OYYO en 11 bezoekers