[Foto] Macro vraagje

Moderators: Muurp, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nouka

Berichten: 4430
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Cornwall, U.K.

[Foto] Macro vraagje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-04 18:26

Oke, ik voel me nu heel stom, maar ik heb vandaag een nieuwe camera gekregen ( Olympus 300 ) en aangezien ik bij mijn oude camera nooit wist hoe de macro functie werkte, hier mijn vraag:

Hoe maak ik een scherpe foto met de macro functie ?

Alvast bedankt,



P.S Volgens mij ben ik echt de enige op de aardbol die niet weet hoe het werkt *LOL*

لا شيء يدوم


Kana

Berichten: 8251
Geregistreerd: 04-01-04
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-04 18:33

Nouka schreef:
P.S Volgens mij ben ik echt de enige op de aardbol die niet weet hoe het werkt *LOL*

Nee ik wete het ook niet Scheve mond
Dus wacht ook op antwoorden Tong uitsteken

rode_kool

Berichten: 4415
Geregistreerd: 06-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-04 18:33

Niet te dicht bij, je kan beter wat verder af en dan een crop maken.
En gewoon goed focussen op een belangrijk deel van je macro Lachen

gewoon geen onderschrift :D

Qweeny

Berichten: 557
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 10:28

Eerst even instellen

_______.·:*´¨`*:·.YaLNiZKuRT.·:*´¨`*:·._________

Nouka

Berichten: 4430
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Cornwall, U.K.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 15:46

frostwood schreef:
Niet te dicht bij, je kan beter wat verder af en dan een crop maken.
En gewoon goed focussen op een belangrijk deel van je macro Lachen


Een crop maken ? Verward
Kun je in detail vertellen wat ik precies moet doen ?

لا شيء يدوم

rode_kool

Berichten: 4415
Geregistreerd: 06-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 19:05

Hahaha, ehm oke, een uitsnede...is het zo wel duidelijk Knipoog
Ik werkte even met Photoshop namen...

Je neemt een afstand, waarop jouw camera heel mooi scherp kan stellen, dat is dus niet te dicht bij.
Dan ga je op je pc een uitsnede maken, van wat je wil hebben als foto, en klaar is kees, 1 of 2 keer sharpen kan geen kwaad Knipoog

gewoon geen onderschrift :D

minka

Berichten: 5444
Geregistreerd: 25-12-02
Woonplaats: Oost-Souburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 19:19

Als je een macro-functie op je camera hebt, moet je deze eerst instellen. Vervolgens kijk je naar het tulpje in beeld (bij mij dan) en als deze groen wordt is het beeld voldoende scherp en kan je klikken, en dit is dan het resultaat:

Afbeelding

Nouka

Berichten: 4430
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Cornwall, U.K.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 19:49

Oke, er wordt al iets duidelijk ... daarom ging er dus een groen lampje knipperen Tong uitsteken
Hoe ver heb jij je camera van je oog af gehouden minka ?

@ frostwood: Ik ben echt een ramp met PSP, als ik daar aan toe ben, hoor je nog van me *LOL*

لا شيء يدوم

minka

Berichten: 5444
Geregistreerd: 25-12-02
Woonplaats: Oost-Souburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 20:16

Uuhm ik heb een macro functie die het op een afstand van 4cm, maar dat moet je ff uitproberen, want bij die van m'n vader is het weer anders... En ik heb niks hoeven powerpointen hoor, als de foto gewoon goed is, is dat toch niet nodig Knipoog


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers