Tournedos - Entrecote ?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
DenK4ever

Berichten: 3284
Geregistreerd: 30-12-05
Woonplaats: Almere city

Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-08-08 11:33

Hey mede bokkers,

Omdat mijn broer en schoonzus vandaag de sleutel van hun huis krijgen gaan we vanavond lekker uit eten.

Nu zit ik uit nieuwsgierigheid alvast op de menukaart van het restaurant te kijken, lang leve internet Tong uitsteken

Maaaaaaaaar, wat ik me altijd afvraag en nu voor eens en altijd zou willen weten:

Wie kan mij vertellen wat het verschil is tussen een Tournedos en een Entrecote??

LiNdA1986
Berichten: 12826
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Zwijndrecht

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 12:51

Volgens mij zit het verschil uit welk deel het komt, kan je niet op google kijken?
Anders weet ik het ook niet.

Lotje02

Berichten: 4006
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Tilburg

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:18

da's een goeie.....Weet ik eigenlijk ook niet!

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:20

Komt uit twee verschillende stukken van de koe. Tournedos een stuk van de ossenhaas is iets minder vet en erg mals, wordt vaak wat dikker gesneden en bij de entrecote heb je een vetrand langs de bovenkant.

XLC70

Berichten: 673
Geregistreerd: 20-11-04
Woonplaats: Ede gld

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:22

In detail weet ik het verschil niet, maar wellicht helpt dit je op weg:
De tournedos is een stuk ossehaas, een mals stuk vlees zonder vetaderen. Het is het minst bespierde deel van het rund.
Een Entrecote is een met vet dooradert stuk vlees, wat steviger van structuur.

Maar voor beide geldt: Vingers aflikken Vork Doe me maar iedere dag!! Jammie!!

Lotje02

Berichten: 4006
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Tilburg

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:24

Heb net even gegoogeld:
Entrecote wordt gesneden van de dunne lende en heeft een klein vetrandje
Tournedos is een dikke snede uit het midden van de ossenhaas.

DenK4ever

Berichten: 3284
Geregistreerd: 30-12-05
Woonplaats: Almere city

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-08-08 14:25

Bedankt voor de reacties!

Belangrijkste verschil is dus die vetranden...
Dan wordt het een Tournedos Vingers aflikken

ninja2

Berichten: 3645
Geregistreerd: 23-06-05
Woonplaats: de rips

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:27

tournedos is meestal ook malser vlees

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:29

Tournedos is wel veel moeilijker om precies goed te bereiden juist omdat het minder vet is wordt het vlees snel droog als je het te gaar laat worden en als je het te snel uit de pan haalt loop je het risico dat het nog te koud van binnen is.
Even goed op kamer temperatuur laten komen voor je gaat bakken.

DenK4ever

Berichten: 3284
Geregistreerd: 30-12-05
Woonplaats: Almere city

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-08-08 14:30

Katja schreef:
Tournedos is wel veel moeilijker om precies goed te bereiden juist omdat het minder vet is wordt het vlees snel droog als je het te gaar laat worden en als je het te snel uit de pan haalt loop je het risico dat het nog te koud van binnen is.
Even goed op kamer temperatuur laten komen voor je gaat bakken.


Ik hoor het al, dat moet ik dus niet zelf gaan proberen Nagelbijten / Gniffelen

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:34

Als je een paar simpele regels volgt en even aan de slager vraagt hoe lang het vlees moet (die weet hoe hoog ze afgesneden zijn) dan kom je een heel eind hoor.
Oefening baart kunst tenslotte.

terorita

Berichten: 7180
Geregistreerd: 09-09-04

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:42

tournedo is idd het malste stukje vlees, en vandaar ook het duurst.
entrecot heeft idd een klein vet randje, mede door dat vet randje krijgt het vlees wat meer smaak.
wat de bereiding betrefd.
tournedo/ossehaas, in de roomboter, boter goed heet,
vlees in de pan, ff om en om en klaar, peper en zout in de pan d'r op strooien.
ossehaas is het lekkerst als ie goed rose is van binnen.
entrecot bereid je eigenlijks het zelfde, vaak worde de entrecot wat dunner afgesneden, en moet ie dus ook korter worden gebakken. let daar op anders word ie gort drogg, en zit je een stuk schoenzool naar binnen te werken.

maar mag ik je een advies geven Knipoog
vraag bij de slager om een ribeye, das eigenlijk lekkerder dan tournedos of entrecot.
ribeye is iets gemarmerder dan entrecot, zit dus iets meer vet doorheen, maar juist daardoor smaakt
het beter en is het malser dan entrecot
vind ik dan Bloos

DenK4ever

Berichten: 3284
Geregistreerd: 30-12-05
Woonplaats: Almere city

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-08-08 14:47

Ben de slager aan het boycotten ROFL

terorita

Berichten: 7180
Geregistreerd: 09-09-04

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:48

DenK4ever schreef:
Ben de slager aan het boycotten ROFL


hebbie geen conectie's hier of daar???
miss ken die wat roggelen

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:51

DenK4ever schreef:
Ben de slager aan het boycotten ROFL

Da's niet handig als je een lekker stukje vlees wilt hebben. Haha!

DenK4ever

Berichten: 3284
Geregistreerd: 30-12-05
Woonplaats: Almere city

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-08-08 14:52

Daarom ga ik maar gewoon uit eten Tong uitsteken
dan weet ik tenminste nu wat ik wil bestellen Vingers aflikken

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132059
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 14:59

DenK4ever schreef:
Ben de slager aan het boycotten ROFL


Waar heeft ie dat nou toch aan verdiend? Knipoog Haha!

Als je niet van vetrandjes houdt dan kun je die er bij een entrecote ook heel makkelijk afsnijden. Het vetrandje zit nl. niet door het vlees heen maar erlangs. Wel even bakken met vetrandje (dus er pas afsnijden als het vlees klaar is) want anders wordt het zo droog Knipoog

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132059
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 15:02

Oh ja, nog effe wat anders Lachen
Als je de gaarheid van biefstuk (of tournedos) wilt beoordelen dan kun je dit vrij simpel doen, daar is een handig trucje voor:
Met je vingers even op het vlees drukken.
Voelt het aan zoals je wangen, dan is het vlees nog vrij rauw.
Voelt het aan zoals je kin, dan is het vlees medium.
Als het aanvoelt zoals je voorhoofd, dan is het goed doorbakken.
En als het aanvoelt zoals het puntje van je neus dan kun je het beter weggooien want dan is het verprutst Knipoog *LOL*

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-08 20:39

Maar Oscar, wat als je nou hele dikke wangen hebt? Clown

Goede tip iig! Ik drukte altijd wel op het vlees en dan een beetje gokken adhv de vering wat het was (en gelukkig pakte dat meestal wel goed uit) maar dit is wel een handige tip!

Trouwens, mijn voorhoofd voelt harder aan (dus minder vering, dus erg gaar Haha!) dan het puntje van mijn neus. Zal toch niet aan mijn neus liggen? Huilen van het lachen Nagelbijten / Gniffelen

berpie

Berichten: 1662
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: belgie

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-08 15:43

Als ik biefstuk maak, want is nog best een hele kunst denk ik als ik de verhalen erover hoor.
Eerst even om en om in de pan, wel boter goed heet laten worden.
Niet met een vork erin prikken en daarna als het vlees goeddichtgeschroeid is even 5 minuten in een voorverwarmde oven, lukt altijd.
Geen oven draai dan na het dichtschroeien het gastel laag en laat vlees ongeveer 5 minuten om en om bakken.
Niet heen en weer schuiven in de pan wat veel mensen doen.
Een lekkere biefstuk hangt trouwens ook af van welke slager.
Persoonlijk vind ik het zonde om bij bv de supermarkt biefstuk te kopen, om daar nog iets van te maken valt niet mee.
Kun je wel bv in stukjes snijden en lekker roerbakken met bv ketchap, pepertje, en knoflook en vervolgens beetje mie er bij, noem maar wat.

savath

Berichten: 2655
Geregistreerd: 18-08-05
Woonplaats: belgie,ergens in de kempen

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-08 15:48

tiurnedos is lekker mals,en entrecote,wordt hier stoofvlees van gemaakt of gaat naar de honden.
we steken elk jaar een billeman in de vriezer,maar de entrecote eten we niet,of het moet carbonades zijn

ninja2

Berichten: 3645
Geregistreerd: 23-06-05
Woonplaats: de rips

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-08 00:58

wel zonde van de entrecote om die als stoofvlees te gebruiken dat is gewoon verkrachting van het vlees haha. En een beetje te duur voor een stoofschotel

manonxxlove

Berichten: 766
Geregistreerd: 20-06-08
Woonplaats: meppel

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-08 01:03

oehh vanavond nog een tournedos gehad ( uit eten geweest ) smaakte vreselijk goed Haha! heeeeerlijk

savath

Berichten: 2655
Geregistreerd: 18-08-05
Woonplaats: belgie,ergens in de kempen

Re: Tournedos - Entrecote ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-08 08:23

anders gaat de entrecote gewoon naar de honden hier,we eten hier liefst eerste keuze steak,rum steak,gepelde steak,maar geen entrecote.
Net zoals spiering van varken,net goed voor een gyros,maar anders gaat het naar de hond.
Ook met entrecote durf ik wel eens reepjes maken,al vet weg en dan wok of stoofschotel in.