Clafoutis

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-08-08 21:25

Kersengebak/ vlaai

Ingrediënten
500 g kersen (vers ontpit of uit pot)
2 1/2 dl melk
75 g bloem
3 eieren (M)
75 g suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
poedersuiker
boter om in te vetten
Materialen
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Bereiden
Oven voorverwarmen op 190 °C (hetelucht 175 °C) . Taartvorm invetten met boter. Kersen over bodem van taartvorm verdelen (kersen uit pot eerst goed laten uitlekken). In kom melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag kloppen. Beslag over kersen schenken en schaal in midden van oven schuiven. Clafoutis in 40 à 45 minuten gaar en goudbruin bakken. Vorm uit oven halen en clafoutis bestrooien met poedersuiker. Warm serveren.


Dit is zoooo lekker. En niet vet. Ik kreeg ineens het idee om hem met rijst te maken. Die staat nu in de oven. Ik ben benieuwd of dat net zoiets is als rijstevlaai.

Natascha13

Berichten: 1900
Geregistreerd: 10-11-04
Woonplaats: Slagharen

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-08 21:53

Idd, en lekker makkelijk ook. Heb vaak zat dat ik snel wat wil bakken voor visite ofzo, en dan is dit echt perfect.

zandvangers

Berichten: 1207
Geregistreerd: 13-08-06
Woonplaats: twente

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-08 21:58

toen ik de topic zag staan dacht ik ...wat is een Clafoutis ? . ( iets smerigs Bloos ofzo )
ik had er nog nooit van gehoord .
heb even gespiekt op google en het ziet er heerlijk uit .
ik ga geloof ik even je tekst copieren en morgen naar de winkel Vingers aflikken

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-08 21:59

Is errrrg lekker!! Ja

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-08-08 22:10

Dit wordt veel in Frankrijk gemaakt Ja

Nou, hij is heerlijk hoor met die rijst erin. Ik had gekookte rijst over en ipv kersen heb ik er 3 opscheplepels rijst doorheen gedaan.
En mjam, ik bedenk me ook ineens dat rijst EN kersen ook wel lekker zal zijn Vingers aflikken

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-08 22:12

Idd: een Frans gerecht Vingers aflikken
Mijn moeder neemt altijd een pak voor me mee, als ze 1x per jaar wijn gaan halen in Frankrijk Vingers aflikken
Maar zelf maken kan idd ook prima *LOL*
Hmmmmmmm...met rijst!! Wat een goed idee!

TanteSabien
Berichten: 2507
Geregistreerd: 30-01-07

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-08 22:14

zandvangers schreef:
toen ik de topic zag staan dacht ik ...wat is een Clafoutis ? . ( iets smerigs Bloos ofzo )ik had er nog nooit van gehoord .
heb even gespiekt op google en het ziet er heerlijk uit .
ik ga geloof ik even je tekst copieren en morgen naar de winkel Vingers aflikken


whahaah dat dacht ik dus ook al!!!!

lijkt me errug lekker dus ik ga het ook zeker een keer maken Tong uitsteken

Natascha13

Berichten: 1900
Geregistreerd: 10-11-04
Woonplaats: Slagharen

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-08 22:15

Kimmes schreef:
Dit wordt veel in Frankrijk gemaakt Ja

Nou, hij is heerlijk hoor met die rijst erin. Ik had gekookte rijst over en ipv kersen heb ik er 3 opscheplepels rijst doorheen gedaan.
En mjam, ik bedenk me ook ineens dat rijst EN kersen ook wel lekker zal zijn Vingers aflikken

Idd, dat klinkt ook lekker. Ik ga het ook maar eens proberen zo Haha!

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-08-08 22:38

En hij is ook nog eens super simpel te maken. Alles bij elkaar in een kom, mixen, klaar.
Let wel op, het beslag is erg dun Knipoog

En weet je waar die naar smaakt??? Naar meer!! Haha! Bloos Vingers aflikken

Natascha13

Berichten: 1900
Geregistreerd: 10-11-04
Woonplaats: Slagharen

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-08 22:40

Haha, heb net een cake gebakken, dus ga vanavond niet meer bakken. Misschien dat ik hem zondag maak (mijn vriend komt dan mijn bakkunsten beoordelen, hij is bakker nl en clafoutis kan ik niet laten verbranden Knipoog )

pianka

Berichten: 660
Geregistreerd: 05-09-04

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-08 14:59

Wij maken hem zelf altijd wat anders en als dessert, maar het is zooo lekker Haha!

Anoniem

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 00:06

Briljant idee. Ik ga gelijk morgen eens kijken of ze nog kersen hebben.

Natascha13

Berichten: 1900
Geregistreerd: 10-11-04
Woonplaats: Slagharen

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 15:46

Ik ga hem waarschijnlijk zondag maken, eens kijken wat mijn vriend/bakker ervan vindt (de vorige keer heb ik hem kaese-torte gegeven en die was te droog volgens meneer Bloos )

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-08-08 20:11

En, is hij nog gelukt? Of heb je hem niet meer gemaakt?

Anoniem

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-08 22:08

Geen verse kers meer te vinden.... Eigenlijk plaats je dit bericht ook 3-4 weken te laat Clown

Of ik het wil maken met uit pot weet ik nog niet, dat spul is altijd zoveel zoeter Clown

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-08-08 22:31

Ik maak hem altijd met kersen uit pot Ja

Anoniem

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-08 22:35

Clown Haha! Nog een tip voor een bepaald merk / type? Ik houd niet zo van dat hele zoete, daarom zocht ik ook naar verse kersen, die zijn wat ja... 'echter'? Clown

bromfiets

Berichten: 12661
Geregistreerd: 03-04-07
Woonplaats: hoeven (NB)

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-08 22:39

Ik heb ook een recept voor clafoutis met perziken, die is ook erg lekker Vingers aflikken

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-08-08 22:41

Nee, merk maakt niet zo uit. Als het maar van die donkere kersen zijn Ja
Ja met perziken is ook lekker. Of appel bestrooid met kaneelsuiker Vingers aflikken

Natascha13

Berichten: 1900
Geregistreerd: 10-11-04
Woonplaats: Slagharen

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-08 14:19

Oh ja, en de bakvorm moet uit 1 stuk bestaan Bloos (anders wordt je oven zo vies Clown )

Anoniem

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-08 21:19

Nou eehm... Ik heb 'm gemaakt hoor Clown Nagelbijten / Gniffelen

Alle ingrediënten op een rijtje :
http://i157.photobucket.com/albums/t68/ ... 011087.jpg
Wel met bloem van Soezie (eigenlijk voor brood, maar we hadden geen gewone bloem meer, en zelfrijzend bakmeel dierf ik niet aan Clown )

We kloppen de boel luchtig :
http://i157.photobucket.com/albums/t68/ ... 011089.jpg
(wel vaag hoor, ben een echt deeg gewend, en dit blijft zo vloeibaar. )

Kersen in de springvorm. (had twee potten met elk 340 g gekocht, bleek dus wat meer vocht dan kers te wezen...)
http://i157.photobucket.com/albums/t68/ ... 011090.jpg

Spul erover :
Afbeelding

Goudbruin bakken :
Afbeelding

Toch iets niet helemaal goed gegaan, want dit zat eronder...
http://i157.photobucket.com/albums/t68/ ... 011093.jpg

Het staat nu af te koelen Clown Lachen

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-08 21:21


Anoniem

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-08 21:34

Volgens mij niet Clown

Afbeelding

Hij's wel erg zielig hoor.. nauwelijks een cm dik ROFL

Natascha13

Berichten: 1900
Geregistreerd: 10-11-04
Woonplaats: Slagharen

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-08 21:39

Springvorm, dat bestaat toch uit 2 losse delen?? Ik denk dat jij dan dezelfde fout heb gemaakt als ik een paar weken geleden Knipoog
Maar...het ziet er lekker uit Vingers aflikken

Anoniem

Re: Clafoutis

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-08 21:40

Weet niet welke fout jij hebt gemaakt, maar ik heb de bodem er goed in gestoken. Maar hij's wel wat ouder, en met vloeibaar deeg blijkbaar toch niet dicht genoeg.