Ik heb vanavond iets uitgeprobeerd in de keuken; fusili ('wokkelpasta') met tonijn uit de oven. Het was zó lekker dat ik het zeker een ander ook aan zou raden. Zie hier het recept!
(op basis van 4 personen)
Ingrediënten
* Zakje fusili ('wokkels')
* 2 blikjes tonijn op waterbasis
* 2 blikjes tomatenpuree
* zakje wokgroenten / groentenmix / italiaanse groenten (ik had met wortel, prei, courgette, broccoli)
* 1 courgette
* zakje geraspte kaas
* Silvo gedroogde oregano (je kunt natuurlijk ook verse nemen)
* Silvo Italiaanse kruiden
* peper
* zout
* olijfolie
benodigdheden:
* oven
* ovenschaal
* snijplank
* schilmesje
Hoe maak je het?
1) Zet een pan met water voor de pasta op het vuur en breng het water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de fusili met eventueel een snufje zout naar smaak toe aan het water. Laat het geheel zachtjes doorkoken (kooktijd ongeveer 7 minuten)
2) Neem, terwijl de pasta gaart, een (wok)pan met een beetje olijfolie en verwarm de pan. Voeg het zakje groenten toe, peper, zout, oregano en Italiaanse kruiden naar smaak en roerbak het geheel even kort.
3) Voeg de blikjes tomatenpuree toe aan de (wok)pan en roer goed door. Tip: spoel beide blikjes even om met een bodempje water om het restje eruit te krijgen; er moet sowieso een beetje water bij, anders wordt de saus te dik. Roer het geheel goed door en laat even staan. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en verwarm de oven voor op 200 graden.
4) Laat de tonijn goed uitlekken en voeg de tonijn toe aan de saus. Je kunt zelf kiezen of de tonijn fijn verdeeld moeten zijn of dat je het steviger wilt houden.
5) Giet de fusili af en voeg dit toe aan de saus. Roer het geheel goed door. De inhoud van de (wok)pan kun je in de ovenschaal gieten.
6) Verspreid de pasta goed over de schaal. Maak vervolgens drie (of naar keuze) rijen van plakjes courgette bovenop de pasta. Dit kun je plat doen, of dakpansgewijs (zie foto)
7) Strooi wat geraspte kaas over het geheel en eventueel naar smaak nog wat oregano.
8)Schuif de ovenschaal in de oven en laat de schaal nog ongeveer 5 minuten in de oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is en eventueel een goudbruin korstje heeft.


Ik ben benieuwd wie deze lekkere maaltijd gaat maken!