Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Snoekiej
Berichten: 7629
Geregistreerd: 28-06-05

Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-06-08 18:03

Ik maak regelmatig zelf pizza met het pak Koopmans Compleet. Heerlijk, zo'n zelfgemaakte pizza Vingers aflikken
Meestal wordt de bodem vrij dik, terwijl ik een dunne bodem ook heel erg lekker vind. Heeft iemand hier toevallig een recept (liefst niet al te moeilijk) recept voor een dunne bodem?
Mijn pizza bedek ik meestal met: tomatensaus, mais, paprika, ananas, en natuurlijk een flinke zooi mozzarella Haha!! Vlees vind ik niet lekker op een pizza, en vis lust ik niet Bloos

Hebben jullie nog suggesties voor een nog lekkerdere pizza Lachen?

Tip voor een iets hardere bodem: Doe de pizzabodem alvast 7 minuten in de oven (200 graden, hetelucht 180) en bedek hem dan pas met tomatensaus!

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-08 19:44

Ik pak altijd het pak mix voor Italiaanse bodem (is ook van koopmans geloof ik) en die is wat dunner en krokanter Lachen

Ik gooi er echt van alles op, net waar ik zin in heb:
- tomatensaus
- pizzakaas
- mozzarella
- rucola
- zongedroogde tomaatjes

of:
- tomatensaus
- pizzakaas
- champignons
- verse tomaat
- ananas

of:
- tomatensaus
- pizzakaas
- chorizo
- paprika
- ananas

of:
- tomatensaus
- pizzakaas
- tonijn
- ui
- champignons

Vork ik ben gek op zelfgemaakte pizza haha

Hilli

Berichten: 22948
Geregistreerd: 28-07-04
Woonplaats: My home is where my horse is...

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-08 11:15

Snoekiej schreef:
Meestal wordt de bodem vrij dik, terwijl ik een dunne bodem ook heel erg lekker vind. Heeft iemand hier toevallig een recept (liefst niet al te moeilijk) recept voor een dunne bodem?

Heel simpel: niet het hele pak gebruiken. Voor een dunne bodem bij het formaat van mijn bakplaat heb ik maar 2/3 van een pak nodig.

ellepel

Berichten: 47339
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-08 11:16

ik gebruik die pakken voor 2 pizza's
dus gewoon de helft van het deeg gebruiken voor 1,dan zijn ze precies goed!

Flutterby

Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-08 11:22

of gewoon zelf t deeg maken met bloem, water, gist, beetje zout enz - heb je echt niet zo'n pak voor nodig hoor Lachen heb je ook nooit restjes Haha!

plotie

Berichten: 2315
Geregistreerd: 08-09-05
Woonplaats: Belgiƫ

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-08 11:30

Ik zet:
Tomatensaus, mozarella, geraspte kaas en champignons, heeeerlijk.
Voor de pizza klaar is het bakpapier er vanonder halen, dan wordt de pnderkant krokant.
Mijn broer doet af en toe geraspte kaas op de randen en plooit die dan om. Een beetje zoals de 'cheesy crust' van Pizza hut, maar hier smelt de kaas helemaal.
Zag er wel lekker uit Haha!

Maaaikea

Berichten: 808
Geregistreerd: 03-03-06
Woonplaats: Zuid-Holland

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-08 17:26

Ik gebruik altijd wat minder water en iets meer olijfolie bij het deeg. Daarbij strooi ik ook nog wat zout en peper door het deeg heen. Door de tomatensaus soms nog wat italiaanse kruiden. de randen bestrijk ik altijd met olie.
Mijn pizaza's zijn altijd super lekker Haha!

Snoekiej
Berichten: 7629
Geregistreerd: 28-06-05

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-06-08 17:37

Bedankt voor de tips Haha!
Ik ga er volgende week mee aan de slag!

_Charlotte

Berichten: 8708
Geregistreerd: 13-03-02
Woonplaats: Haarlem

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-08 17:41

Wij gebruiken altijd een turksbrood als bodem.
Door midden snijden, beleggen en in de oven. Heerlijk Haha!

Een ei erop is ook erg lekker! Lachen

secricible

Berichten: 25696
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-08 18:24

mijn moeder maakte ze vroeger zelf, en deed dan ongeveer 2 puntjes van alles, dus soort quatrio stagioni, maar dan extremer Tong uitsteken Was altijd een groot succes!

Anoniem

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-08 22:28

Gewoon normaal brooddeeg maken en dat gebruiken. Recepten zijn overal wel te vinden. Zo doen wij dat altijd. Normaal brooddeeg, gelang smaak / voorkeur maak je er een dikte van, en dan beleggen. Standaard is eerst tomatenpuree, salami of cervelaat erop, en dan gewoon kliekjes. Tomaten-plakken, courgette-plakken, olijven, spek, ansjovis, prei, paprika, you name it. En dan vers geraspte jonge kaas erover.

Berdien

Berichten: 64515
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-08 18:21

Ik gebruik altijd de pizza-kit van de AH, ligt bij de broodafdeling in het koelvak. Zit ook een saus bij. Echt superlekker, en heel makkelijk te maken. Bodem is middelmatig dik.

Bienotje

Berichten: 10869
Geregistreerd: 09-09-04

Re: Verbetertips voor zelfgemaakte pizza

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-08 09:05

Doet me denken dat wij binnenkort ook weer eens aan de zelfgemaakte pizza kunnen Knipoog

Onze ingrediƫnten zijn vaak:
ui, paprika, prei, broccoliroosjes, champignons, gehakt, salami en kaas. Lachen

Heerlijk Vingers aflikken